Αββακούουουμ..... τα μακαρόνια να' ναι...... ΣΥΡΙΖΑ!


Μια πολύ «περίεργη» συνέντευξη φιλοξένησε το σαββατιάτικο φύλλο της λαχανοφυλλάδας του «εθνικού μας εργολάβου» (ή αλλιώς του ΕΠΟΝίτη που έγινε βαρόνος»), Μπόμπολα. Κάποιου τύπου αγνώστων στοιχείων, που δηλώνει «μοναχός» στο Άγιο Όρος (υπάρχουν χιλιάδες…), αλλά επιθυμεί να παραμείνει… άγνωστος («Ζω σε μια γωνία της γης, από επιλογή, μακριά από τη δημοσιότητα και προτιμώ να παραμείνω άγνωστος»), με μια φωτογραφία-πλάτη, στην οποία εικονίζεται κάποιος μοναχός (θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε μοναχός και να μην έχει καμία σχέση με τη ...



«συνέντευξη»). Ο εμφανιζόμενος, λοιπόν, ως «μοναχός Αββακούμ», εκεί που ζούσε επί 20 συναπτά έτη αποτραβηγμένος από τα εγκόσμια, ξαφνικά… άλλαξε γνώμη. Γιατί; Ιδού η απάντηση στην περιέργειά σας:
«Πρόσφατα βγήκε από το ησυχαστήριό του, με αφορμή την ανησυχητική εξάπλωση της Χρυσής Αυγής, γεγονός που τον εξόργισε και τον προκάλεσε να γράψει ακόμη ένα βιβλίο…» Στο οποίο βιβλίο, γράφει πως η Χρυσή Αυγή… εξαπατά τον κόσμο εμφανιζόμενη ως χριστιανική, ενώ στην ουσία δεν είναι, και αναμασά τις γνωστές κουταμάρες περί… ειδωλολατρίας κ.λπ. και ζητά από την Εκκλησία της Ελλάδος «να αποκηρύξει επίσημα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της Χρυσής Αυγής ως αίρεσης ή σέχτας».
Αλλά, ας παρακολουθήσουμε κάποια σημεία της «συνεντεύξεως»:
Μπομπολιάδα: Ποιο ήταν το κίνητρό σας να γράψετε το συγκεκριμένο βιβλίο;
«Αββακούμ»: Εντυπωσιάστηκα από τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δέχθηκα το τελευταίο διάστημα από ανθρώπους απλούς, οι οποίοι μου έλεγαν ότι δέχονται πιέσεις να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Οι πιέσεις προέρχονται και από κληρικούς. Εξοργίστηκα και κατάλαβα ότι ο κόσμος είναι παγιδευμένος γιατί δεν γίνεται πνευματική καθοδήγηση από τους ιερείς.
Αργότερα αντιλήφθηκα ότι και οι αρχιερείς είναι σε ένα βαθμό μοιρασμένοι και χωρίζονται σε εκείνους που είναι αδιάφοροι με τη Χρυσή Αυγή, σε εκείνους που είναι εναντίον και σε αυτούς που είναι υπέρ ή την ανέχονται. Τότε πήρα την απόφαση να τοποθετηθώ.
Ας… τοποθετηθούμε κι εμείς, λοιπόν. Αλήθεια, και που ήξεραν οι ανά τη χώρα «απλοί άνθρωποι που δέχονται πιέσεις από κληρικούς για να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή», ότι κάπου εκεί στο Άγιον Όρος υπάρχει κάποιος μοναχός ονόματι «Αββακούμ», στον οποίο έπρεπε να τηλεφωνήσουν για να πουν τα… παράπονά τους; Γιατί άραγε πήραν αυτόν στο τηλέφωνο κι όχι κάποιον από τους χιλιάδες άλλους; Και εν τέλει, γιατί δεν έπαιρναν τηλέφωνο τους 4-5 γνωστούς Μητροπολίτες που έχουν προ καιρού τοποθετηθεί κατά της Χρυσής Αυγής και προτίμησαν τον «Αββακούμ»; Σα να μη μας τα λέει καλά…
Συνεχίζουμε. Θα περίμενε κανείς, πως αφού ο ζηλωτής «μοναχός Αββακούμ» ενδιαφέρεται για την προστασία του ποιμνίου της Εκκλησίας από τους… «πολιτικούς απατεώνες» της Χρυσής Αυγής, θα επεδείκνυε ανάλογο ενδιαφέρον για την προστασία του ποιμνίου και από τους δεδηλωμένους άθεους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που θαυμάζουν καθεστώτα τα οποία απηγόρευσαν δια νόμου την Ορθόδοξη Πίστη, φυλάκισαν, εξόρισαν και δολοφόνησαν τους λειτουργούς της, μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε στάβλους, έκαψαν τις εικόνες κ.τ.λ. Φευ, ο «μοναχός Αββακούμ» δηλώνει πως αυτούς τους αντίχριστους τους… σέβεται: «Εγώ τους άθεους τους σέβομαι. Τους χρυσαυγίτες όμως όχι».
Κι όχι μόνο τους σέβεται, αλλά τους παρακινεί κιόλας να… σώσουν τον λαό και τη νεολαία από την Χρυσή Αυγή, οδηγώντας τους στο δρόμο της… αθεΐας!
Ρωτάει, λοιπόν, η Μπομπολιάδα: Τον ρόλο της διαφώτισης προτείνετε να τον αναλάβουν οι ιερείς;
Και απαντά ο… σύντροφος «μοναχός Αββακούμ»:
Η Εκκλησία έχει τον σημαντικότερο ρόλο, αλλά θεωρώ ότι και τα αριστερά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίρροπες δυνάμεις. Κυρίως προς τη νεολαία που είναι η εύκολη λεία και στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή αναζητώντας τρόπους να διοχετεύσει την ορμή της και να εκδηλώσει την οργή της.
Και βέβαια, οι αντίχριστοι μαρξιστές του ΣΥΡΙΖΑ αναδημοσίευσαν αμέσως τη «συνέντευξη» υπό τον παρακάτω πανηγυρικό τίτλο:
«Μοναχός Αββακούμ: Η Χρυσή Αυγή εξαπατά τον λαό που υποφέρει – Η αριστερά να γλιτώσει τη νεολαία».
Εδώ πλέον η χοντροκομμένη προβοκάτσια κάποιου υπαλλήλου του κομμουνιστή Μπόμπολα, που όσο εγώ, ο γράφων, είμαι ο… Πατριάρχης Ιεροσολύμων, άλλα τόση σχέση έχει με την Ορθοδοξία, τον μοναχισμό και το Άγιον Όρος, φτάνει και ξεπερνά τα όρια του γελοίου. Έλεος σύντροφοι! Τι άλλο θα σοφιστείτε για να φρενάρεται την Χρυσή Αυγή; Μέχρι και τους μοναχούς θα παραστήσετε;
(ΥΓ) 1: Λέτε ο άθεος μαρξιστής «μοναχός Αββακούμ» να είναι… μασκαράς αποκριάτικος, ένεκα και των ημερών;
(ΥΓ) 2: Οι πραγματικοί μοναχοί δεν κρύβονται, ούτε φωτογραφίζονται «πλάτη», ότι κι αν υποστηρίζουν, ότι κι αν καταγγέλλουν. Διότι έχουν μόνον φόβον Θεού και ουχί ανθρώπων!



ethnikismos.net