Ο Ρουπακιάς ήταν σύνεδρος στο 3ο συνέδριο της ΚΝΕ και ενεργό στέλεχος της - Στρατολογήθηκε στο ΚΚΕ από τα 13 του - Στα 16 ήταν ηγετικό στέλεχος της ΚΝΕ στον Ταύρο!


Στην αρχή της απολογίας ο ανακριτής ρωτά τον Γ. Ρουπακιά για τη σχέση του με τη Χ.Α και εκείνος αναφέρει ότι ποτέ δεν γράφτηκε επισήμως ως υποστηρικτής της Χ.Α., αφού όπως λέει ποτέ δεν κατέβαλε τη συνδρομή των 20 ευρώ ούτε και συμπλήρωσε την ειδική φόρμα στοιχείων του ...

κόμματος. Ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστηρίζει στην απολογία του ότι στη Χ.Α. συνάντησε ένα φιλικό περιβάλλον και πείστηκε για τις καλές τους προθέσεις. Όπως επισημαίνει έλαβε μέρος σε κάποιες από τις εκδηλώσεις της. «Η σχέση μου με τη Χ.Α ήταν πραγματικά χαλαρή» αναφέρει και συνεχίζει: «Εγώ είχα στρατολογηθεί στο κόμμα του ΚΚΕ από την ηλικία των 13 ετών και παρέμεινα ενεργό στέλεχος της ΚΝΕ μέχρι την ηλικία των 17 ετών. Υπήρξα σύνεδρος του 3ου συνεδρίου της ΚΝΕ, στην ηλικία των 16 ετών, περίπου το 1984 και μέλος τομεακου συμβουλίου στη τοπική οργάνωση του Ταύρου της ΚΝΕ».