Ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής και διψήφια ποσοστά στη δημοσκόπηση του zougla.gr


Στη δημοσιότητα βγήκε άλλη μία δημοσκόπηση του zougla.gr, η οποία μάλλον θα είναι και η ...

τελευταία πρίν από τις εκλογές. Στην διαδικτυακή αυτή δημοσκόπηση, φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που δείχνουν και οι καθεστωτικές δημοσκοπήσεις. Δηλαδή ότι η Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρα Τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, με ενισχυμένα ποσοστά και μακράν από τον τέταρτο.
Για την αδιάφορη μάχη της πρώτης θέσης, δεδομένου ότι και τα δύο κόμματα (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) έχουν το ίδιο πρόγραμμα ακριβώς, η δημοσκόπηση του zougla δείχνει μία σχεδόν ισοβαθμία, με μία βραχεία κεφαλή στη ΝΔ. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 25%, έναντι 24% του Σύριζα, διαφορά που βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους και δεν συμβαδίζει με τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις.
Όσον αφορά την Τρίτη θέση, η Χρυσή Αυγή δεν έχει αντίπαλο. Λαμβάνει διψήφιο ποσοστό με 10,4%, έχοντας μία διαφορά 4,3% με τον τέταρτο, ο οποίος είναι το κόμμα Λαφαζάνη, που λαμβάνει κάποιες διαρροές από τον Σύριζα, φτάνοντας το 6,1%.
Το Ποτάμι έχει οριστικά ξεφουσκώσει ευρισκόμενο σε πολύ χαμηλά ποσοστά, ενώ οι ΑΝΕΛ βρίσκονται εκτός Βουλής. Το κόμμα του Λεβέντη αναμένεται να εισέλθει στη Βουλή και να δώσει έναν... εύθυμο τόνο, ενώ το Πασόκ δείχνει να έχει μία μικρή άνοδο, ελέω της αποκαθήλωσης του πολιτικού ογκόλιθου, υπό το όνομα «Βενιζέλος».
Αυτό δείχνει ότι την επόμενη μέρα, όποιος και αν είναι ο πρώτος, δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση, εκτός κι αν συγκυβερνήσουν Σύριζα και ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, η Χρυσή Αυγή θα είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση!