ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας
Η χώρα βρίσκεται στον αυτόματο, όταν στο τιμόνι της δεν βρίσκεται κάποιος που την κοπανά στα ...

βράχια, ενώ στενάζει, υπό τον ζυγό μιας στυγνής δικτατορίας.
Μιας δικτατορίας κόκκινης, βαριάς, σταλινικής, με απαγορεύσεις, με βία, μόνο που το πάει λάου – λάου μην τρομάξει και αυτούς που κοιμούνται. Που υφίστανται τις κυρώσεις από κακές αποφάσεις, αλλά σαν τα χάμστερ. Όσο τους γυρνάς την ρόδα τόσο  τρέχουν περισσότερο!
Τους Συριζαίους και τους συνεταίρους τους στα άλλα κόμματα του (αντι)συνταγματικού τόξου, δεν τους νοιάζει το μπάχαλο που βρίσκεται η χώρα! Τους νοιάζει να μην το μαθαίνουν από κανάλια, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, εφημερίδες.
Τους νοιάζει «να μην επηρεάζονται» οι πολίτες. Οι κοιμισμένοι πολίτες!
Μιλάς σε παρέες, σε ανθρώπους που πλήττονται – αλλά το θεωρούν κακό σημείο των καιρών – τους αναφέρεις απλές ειδήσεις, που τις καταγράφουμε καθημερινά για να τους δείξεις πως όλα «κουμπώνουν» και τίποτε δεν είναι «κακό σημείο των καιρών» αλλά προμελετημένες ενέργειες της ανίκανης κυβέρνησης Τσίπρα σήμερα και των προηγούμενων εξίσου ανίκανων, και εκείνοι δηλώνουν άγνοια προς αυτές τις ειδήσεις, ενώ οι πολιτικές τους αγκυλώσεις είναι τέτοιες που – από ηλιθιότητα ή από άμυνα – εκδηλώνουν δυσπιστία προς όσα ακούν.
Τους φαίνονται υπερβολικά όλα όσα τους παρουσιάζεις για να είναι αληθινά… Αν και αυτά  συμβαίνουν, το διαπιστώνουν καθημερινά!
Αλλά αρνούνται να το δεχθούν.
Υ.Γ. Στο άκουσμα της ρομποτικής φράσης: «Ο Τσίπρας τελικά θα μας σώσει…» ή «Ο Μητσοτάκης θα έρθει να μας σώσει» ή «Τα έλεγε αυτά ο Λεβέντης», δεν ξέρεις αν αστειεύονται για να συνεχίσεις, ή είναι μάταιο να συνεχίζεις να μιλάς με «πεθαμένους».
Εκεί εξηγούνται πολλά…
Και το κακό είναι πως αυτοί είναι άνθρωποι της πιάτσας, της αγοράς…
Την νεκρής αγοράς…
Αυτοί ψηφίζουν, όπως ψήφιζαν ως τώρα…
Κρίμα ρε Έλληνα…
Υ.Γ, Άντε να τους πεις τώρα, πως οι δικαστές κατήγγειλαν πως: «Ο ελληνικός λαός έχασε δικαιώματα ενός ολόκληρου αιώνα!»

Θα μου πει ενδεχομένως πως αν είχαμε σοβαρή, ανεξάρτητη και αδέκαστη δικαιοσύνη, δεν θα είχαμε κλέφτες πολιτικούς και δεν θα ερχόταν σ’αυτά τα χάλια και σε αυτήν την εξαθλίωση η χώρα και οι Έλληνες… ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΕΙΧΕ! Τέλος πάντων…


Ιδού: «ΨΗΦΙΣΜΑ της Tακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός έχασε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Οι δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων, η απαξίωση της στέγης και της αγροτικής γης, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας και η ανεργία που καλπάζει συνδυάστηκαν με μια σχεδιασμένη πρωτοφανή υποβάθμιση των δικονομικών δικαιωμάτων. Σήμερα η προσφυγή ειδικά στο διοικητικό δικαστήριο είναι απρόσιτη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Υπέρμετρα παράβολα, αδικαιολόγητα δικονομικά βάρη, ενδικοφανείς διαδικασίες συνδυάζονται με τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων και δημιουργούν συνθήκες δικονομικής ασφυξίας στους πολίτες.
Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναδεικνύει τις αιτίες της βραδύτητας της απονομής της διοικητικής δικαιοσύνης. Είναι πρωτίστως η κοινωνική ανισότητα, η άδικη κατανομή των φορολογικών βαρών, η αναντιστοιχία των κοινωνικών παροχών με το επίπεδο της προόδου. Είναι ακόμη η πολυνομία, η κακή νομοθέτηση, η γραφειοκρατία. Η υποχρηματοδότηση της Δικαιοσύνης με αποτέλεσμα τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.
Σήμερα όχι μόνο δεν ανακτώνται δικονομικά δικαιώματα που απωλέσθηκαν αλλά διαμορφώνονται όροι περαιτέρω υποτίμησης της δικαστικής προστασίας. Εκφράζουμε προς τον ελληνικό λαό τη βαθιά μας ανησυχία ότι με επίκληση το στόχο της «επιτάχυνσης» θα τεθούν νέα εμπόδια προσβασιμότητας των οικονομικά ασθενέστερων ιδίως πολιτών στα δικαστήρια, θα συρρικνωθεί περαιτέρω ο δικαστικός έλεγχος, θα προωθηθούν νέες ενδικοφανείς διαδικασίες.
Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, εντατικοποιείται το έργο των δικαστών με διακηρυγμένο αποκλειστικό στόχο την ποσοτική απόδοση. Έχουμε βάσιμους λόγους να ανησυχούμε ότι η εντατικοποίηση του έργου των δικαστών θα συνεχιστεί σε βάρος της ασφάλειας του δικαιοδοτικού συστήματος.
Οι διοικητικοί δικαστές επισημαίνουμε ότι:
Α) Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η θέσπιση «έκτακτων» μέτρων που κατατείνουν σε υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων,
Β) Δεν νοείται να κληθούν άλλη μία φορά οι ασφαλισμένοι αλλά και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι κατέβαλαν τις εισφορές τους κατά τον εργασιακό βίο τους, να καλύψουν τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος,
Γ) Περαιτέρω υποτίμηση της δικαστικής προστασίας θίγει πλέον τον πυρήνα του δικαιώματος του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος.
Ζητάμε την αναβάθμιση των δικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών και την άρση των υπέρμετρων κωλυμάτων πρόσβασης στη Δικαιοσύνη.
Προτείνουμε την ισότιμη δικονομική αντιμετώπιση των φορολογικών και εν γένει χρηματικών διαφορών (άρθρα 79 και 202 ΚΔΔ), την κατάργηση του θεσμού της πιλοτικής δίκης και τη διεύρυνση των πολυμελών συνθέσεων.
Απαιτούμε την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργικής οργάνωσης της διοικητικής δικαιοσύνης και την επίλυση του κτιριακού προβλήματος πολλών διοικητικών δικαστηρίων.
Τέλος, τονίζουμε ότι σε επίπεδο εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, ο θεσμός του αυτοδιοίκητου σήμερα δοκιμάζεται, και μάλιστα στον πυρήνα του, με την αποξένωση των δικαστών από τη διαμόρφωση των κανονισμών εσωτερικής υπηρεσίας των ίδιων των δικαστηρίων τους»