Ανάλυση του περιοδικού "Επίκαιρα": ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ

http://216.243.140.220/assets/images/news/epikaira-x.a..jpg
Άρθρο του Δημήτρη Κοτταρίδη
Χρυσή Αυγή κατά πάντων - Επιλέγουν τη σκληρή κριτική προς όλες τις πλευρές του Κοινοβουλίου
Στη λογική του «μόνοι εναντίον όλων» κινούνται στη Χρυσή Αυγή, εκτιμώντας ότι η σφοδρή και πολυεπίπεδη αντιπαράθεση, συνολικά με το πολιτικό σύστημα, αποδίδει καρπούς και προσελκύει ψηφοφόρους. Βασικός πυρήνας της αντιπολιτευτικής τακτικής του Νίκου Μιχαλολιάκου παραμένει...




η αντίθεση στη μνημονιακή πολιτική και οι θέσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Στη Χρυσή Αυγή, πάντως, έχουν αποφασίσει ότι δεν θα αφήνουν τίποτα «να πέφτει κάτω». Η Χρυσή Αυγή επιμένει πως με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση η χώρα έχει μετατραπεί σε «προτεκτοράτο», ενώ στο στόχαστρο έχει μπει για τα καλά ο Αντώνης Σαμαράς. Στελέχη του κόμματος εκτιμούν πως η αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική οδηγεί στην οικονομική καταστροφή και την κινεζοποίηση των Ελλήνων και ζητούν να υπάρξει «μια αληθινά εθνική ηγεσία που θα εκμεταλλευτεί τον πλούτο της χώρας προς όφελος του λαού μας και όχι των δανειστών».
Ο πρωθυπουργός επικρίνεται και για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς στη Χρυσή Αυγή κάνουν λόγο για «θεατρική παράσταση» και «δήθεν διαπραγμάτευση», ενώ υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι αποδεικνύεται «η θλιβερή κατάντια των ανθρώπων που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας». Στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καταλογίζεται ότι διατήρησαν το χαράτσι που «μαζί με τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα οδήγησε στην εξαθλίωση εκατομμύρια ‘Έλληνες». Μάλιστα, στελέχη της Χρυσής Αυγής τους καταγγέλλουν ότι πήραν την εξουσία λέγοντας ψέματα, με στόχο να τσακίσουν τον ελληνικό λαό και να επιβάλουν την κυριαρχία των τοκογλύφων.
Τα θέματα της βίας και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Χρυσή Αυγή κατηγορεί ευθέως την Κουμουνδούρου ότι προσφέρει πολιτική, και όχι μόνο, κάλυψη «σε ακραία στοιχεία και θύλακες τρομοκρατίας». Από την κριτική της Χρυσής Αυγής δεν ξεφεύγει βέβαια η ΔΗΜΑΡ, που χαρακτηρίζεται ως «απόκομμα Ρεπούση». Αναφερόμενοι, μάλιστα, στα στελέχη του Φώτη Κουβέλη, κάνουν λόγο για «λάτρεις των λαθρομεταναστών, ψευτοαριστερούς του Μνημονίου» που βύθισαν στη φτώχεια και την ανέχεια τον ελληνικό λαό.
Παρά το γεγονός ότι Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν δείξει μετά την κοινή τους στάση στην Εξεταστική για το Μνημόνιο πως θα μπορούσαν τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για κάποια ζητήματα, η τελευταία επίθεση προς τον Πάνο Καμμένο φαίνεται να δημιουργεί νέα δεδομένα. Απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για τη σχέση του Μ. Βορίδη και του Α. Γεωργιάδη με τη Χρυσή Αυγή, από την οργάνωση απάντησαν με ειρωνικό τρόπο. «Μετά τους ελληνικούς υδατάνθρακες και αφού μπέρδεψε το πετρέλαιο με το παστίτσιο, ο Καμμένος επιστρέφει με νέο ρεσιτάλ. Η Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις Καμμένου με μία μικρή διόρθωση. Οι νεοναζιστές Βορίδης και Γεωργιάδης, πριν γίνου βουλευτές της ΝΔ, δεν ήταν καθοδηγητές, αλλά εκπαιδευτές στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Πιο Καμμένος, πεθαίνεις», ήταν η απάντηση από το Γραφείο Τύπου.