ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για την ΔΕΗ - ΟΧΙ στο ξεπούλημα των ενεργειακών πηγών στους διεθνείς τοκογλύφους!


Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, υλοποιώντας τις εντολές της τρόικα, έχοντας αποφασίσει τις ιδιωτικοποιήσεις  βασικών κρατικών υποδομών όπως τα λιμάνια (ΟΛΠ), τα εθνικά οδικά δίκτυα, τα δίκτυο φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ), αμέσως μετά την πώληση του ΟΠΑΠ, της Αγροτικής Τράπεζας, το κλείσιμο της ΕΡΤ, το κλείσιμο δεκάδων σχολείων και νοσοκομείων, ακόμα και στρατιωτικών ...

μονάδων, προχωρεί τώρα και στην ιδιωτικοποίηση-εκποίηση της ΔΕΗ, που είναι η πλέον στρατηγικής σημασίας επιχείρηση της χώρας.
Προχωρεί στο ξεπούλημα του ρεύματος, όταν είναι γνωστό ότι στις περισσότερες χώρες τα Δίκτυα Μεταφοράς του κοινωνικού αγαθού της ενέργειας είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Η κυβέρνηση αντιδρά σπασμωδικά σε κάθε παράλογη και ανεδαφική εντολή της τρόικα και υιοθετεί θέσεις που θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην πατρίδα.
Την ώρα που η βιομηχανική παραγωγή της χώρας μας αλλά και συνολικά η Ελληνική Οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η ΔΕΗ έπρεπε να λειτουργεί ως μοχλός παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και ανάπτυξης της χώρας,  η κυβέρνηση προχωρά στην διάλυσή της. Χωρίς να την απασχολεί το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας, αλλά ούτε και της εθνικής ασφάλειας.
Με το ξεπούλημα του ρεύματος και την δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» θα αυξηθούν κατακόρυφα οι λογαριασμοί του ρεύματος, που είναι δημόσιο αγαθό, και θα εξοντωθούν τα ήδη επιβαρυμένα ελληνικά νοικοκυριά. Παραχωρείται η ηλεκτρική ενέργεια, οι λιγνιτικές μονάδες, τα ορυχεία, φράγματα και υδροηλεκτρικές μονάδες, ειδικά στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Νερό, γη και ορυκτός πλούτος αποτελούν δημόσια αγαθά και δεν υπόκεινται σε καμία λογιστική αξιολόγηση. Αποτελούν ανεκτίμητη αξία για τη χώρα και τις μελλοντικές γενιές.
Οι υπάλληλοι των ξένων τοκογλύφων Βενιζέλος και Σαμαράς βρίσκονται σε παροξυσμό και αγωνίζονται με κάθε μέσο για την άμεση επιβολή των ανθελληνικών μνημονιακών μέτρων. Και μην μπορώντας να αντιδράσουν αλλιώς, προχώρησαν  και σε επιστράτευση εργαζομένων, καταργώντας στην ουσία και το δικαίωμα της απεργίας.
Ο «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» λέει ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και της ελληνικής ενέργειας. Η Δ.Ε.Η. πρέπει να παραμείνει σε χέρια ελληνικά, χωρίς την  εμπλοκή του ξένου παράγοντα και της διεθνούς τοκογλυφίας στην υπόθεση της ελληνικής ενέργειας, κάτι που  εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την εθνική μας ανεξαρτησία.
Ο «Λαϊκος Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», τηρώντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, εφόσον το προδοτικό αυτό νομοσχέδιο ψηφιστεί, θα καταθέσει πρόταση για δημοψήφισμα όπως ορίζει το άρθρο 44 του Συντάγματος, με στόχο την εθνικοποίηση των ενεργειακών πηγών της χώρας, καθώς και των εταιρειών που εμπλέκονται στην εκμετάλλευσή τους.