Το ξεπούλημα της χώρας ως επένδυση και η επένδυση των τοκογλύφων στο ξεπούλημα της Ελλάδος


Για ακόμα μία φορά αντιπολίτευση και συγκυβέρνηση αναλώνονται σε έναν άνευ ουσίας επικοινωνιακό πόλεμο με αφορμή την πρόθεση της τελευταίας να ξεπουλήσει ένα μέρος της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Έκτοτε, από την ημέρα που αυτό έγινε γνωστό στο πανελλήνιο, οι μεν κατηγορούν τους δε αναμασώντας και εκτοξεύοντας κορώνες, που αναδεικνύουν την σοβαρότητα, το ήθος και την ...

υποκρισία του λεγόμενου συνταγματικού τόξου.
Η Ν.Δ. αυτοπαρουσιάζεται ως η δύναμη εκείνη που εγγυάται την ομαλή μετάβαση της οικονομίας από την κρίση στην σταθερότητα μέσω της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων, η δε αντιπολίτευση παριστάνει... την αντιπολίτευση, αυτοπροσδιοριζόμενη ως η ανατρεπτική δύναμη που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της συγκυβέρνησης.
Η ουσία είναι ότι όλα τα εμπλεκόμενα σε αυτή την υπόθεση κόμματα παίζουν ένα καλοστημένο θέατρο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων για εσωτερική κατανάλωση, διαιωνίζοντας έτσι μια κατάσταση που ευνοεί τους πάντες.
Ασφαλώς, η ανάλγητη κυβέρνηση Σαμαρά πλασάρει το ξεπούλημα της ενέργειας σε χέρια ιδιωτών ως επένδυση, λέξη που πάντοτε επικαλείται για να αποκρύψει τα εγκλήματα που διαπράττει εις βάρος του λαού της. Εν τω προκείμενω το αίσχιστο έγκλημα συνίσταται στο ξεπούλημα του τμήματος εκείνου της ΔΕΗ που αφορά την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα.
Στόχος των τοκογλύφων είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, ο τομέας εκείνος που με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε τροχιά εξόδου από την κρίση.
Μοναδική περίπτωση επένδυσης από την διαδικασία παραχώρησης του κλάδου της ενέργειας σε ιδιώτες, είναι αυτή κατά την οποία οι ιδιώτες αυτοί θα συσσωρεύουν τεράστια κέρδη από τον μελλοντικό επανακαθορισμό των τιμών και τον έμμεσο έλεγχο τομέων που άπτονται μέχρι και την εθνική μας ασφάλεια και άμυνα.
Για πολλοστή φορά ο θαμώνας των στοών και των λεσχών δίνει το πράσινο φως στους τοκογλύφους να λεηλατήσουν ένα κοινωνικό αγαθό, δια μέσου του οποίου ήδη χιλιάδες Έλληνες οδηγήθηκαν στην καταστροφή, μη δυνάμενοι να αποδώσουν το χαράτσι σε ένα φορολογικά βουλιμικό κράτος. Ο Σαμαράς λοιπόν, ξεπουλάει την Πατρίδα παριστάνοντας τον επενδυτή και το τοκογλυφικό λόμπι επενδύει στην διάλυση της χώρας, για να μετατρέψει αργότερα τα κομμάτια της σε μετοχές και ρευστό.
Η Χρυσή Αυγή αντιστέκεται σθεναρά στην υποθήκευση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους.
Ας αποδείξει επιτέλους και αυτός ο λαός πως δεν ανέχεται να παίζουν σαν τζογαδόροι το μέλλον του οι κάθε λογής πολιτικάντηδες.

Ματθαιόπουλος Αρτέμης
Πολιτικός Κρατούμενος