Άλλη μία φορά ψεύτης ο Σαμαράς: Στις τράπεζες δίνονται τα «κλεμμένα»


Θυμόμαστε όλοι τις εξαγγελίες Σαμαρά ότι δήθεν τα «κλεμμένα» θα επιστρέψουν στον Ελληνικό Λαό, μέσα από έναν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό και σχετικής νομοθεσίας. Τελικώς ο Σαμαράς απεδείχθη για άλλη μία φορά ψεύτης, αφού η μοναδική στιγμή κατά την οποία «νοιάζεται» για τον Ελληνικό Λαό είναι όταν κοιτάει δημοσκοπήσεις και αθροίζει «κουκιά» για να συνεχίσει να κυβερνάει.
Παρότι οι σχετικές εξαγγελίες Σαμαρά έχουν γίνει από τις πρώτες μέρες της, τότε, τρικομματικής ...

συγκυβέρνησης, το επίμαχο νομοσχέδιο έχει θαφτεί σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου δικαιοσύνης. Μάλιστα παρότι έχει λάβει την έγκριση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή.
Οι λόγοι για αυτή την πρωτοφανή καθυστέρηση, που θυμίζει εντόνως την καθυστέρηση αποστολής της δικογραφίας για τις ευθύνες Βενιζέλου στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, εδράζονται φυσικά για άλλη μία φορά στις τράπεζες. Όπως μαρτυρούν σχετικά δημοσιεύματα, οι τράπεζες πιέζουν ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, ώστε να μην εκταμιευτούν τα 500 εκ. ευρώ που έχουν μαζευτεί από τους πάσης φύσεως «Λαυρεντιάδηδες», «Καντάδες» και τα λοιπά.
Θα πει, βεβαίως, κανείς ότι τα χρήματα είναι δεσμευμένα και συνεπώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν και για κανένα λόγο. Αυτό είναι αληθές μερικώς, εκτός από μία βασική περίπτωση. Η τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιήσει δεσμευμένα χρήματα για την έκδοση τραπεζικών προϊόντων. Όπως συμβαίνει σε οποιονδήποτε «κλειστό» λογαριασμό πολίτη, η τράπεζα χρησιμοποιεί τα χρήματα για να εκδίδει δάνεια, ασφάλιστρα κινδύνου και άλλα συναφή τραπεζικά προϊόντα, χώρια που τα χρήματα αυτά χρησιμεύουν και λογιστικά για να κλείνει τις λογιστικές «τρύπες» που εμφανίζονται.
Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που η κυβέρνηση αναζητά έσοδα και ετοιμάζεται να πάρει και άλλα μέτρα εναντίον των Ελλήνων, υπάρχουν 500 εκατ. ευρώ τα οποία είναι δεσμευμένα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις τράπεζες. Βεβαίως υπάρχει και άλλη μία περίπτωση, την οποία δεν θέλει να ομολογήσει η κυβέρνηση. Η όλη πολιτική που έχει εφαρμοστεί στον συγκεκριμένο τομέα είναι καθαρά για «επικοινωνιακούς» λόγους ανάσχεσης της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιστρέψει αυτά τα χρήματα στους φίλους της, τους κλέφτες, οπότε δεν θέλει να καταθέσει ένα νομοσχέδιο που θα τα αποδίδει στον Ελληνικό Λαό.