Ο Κ. Μπαρμπαρούσης εξέφρασε στην ολομέλεια της βουλής τις θέσεις της Χρυσή Αυγή για τον ρόλο της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Συναγωνιστής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μίλησε στην Ολομέλεια για την ημέρα της γυναίκας και τον ρόλο της στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Ο Κ. Μπαρμπαρούσης επισήμανε ότι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η γυναίκα έπειαξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της ιστορίας. Ενδεικτικό της εκτίμησης που έτρεφαν για την γυναίκα στην Αρχαία Σπάρτη είναι το γεγονός ότι στους τάφους αναγράφονταν μόνο τα ονόματα των πολεμιστών που έπεσαν στην μάχη και των γυναικών που έχασαν την ζωή τους στην γέννα.
Σήμερα η γυναίκα είναι αναγκασμένη να αφιερώνει πολλές ώρες στις επαγγελματικές της ...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  >>>>
υποχρεώσεις και ωστόσο να μην αμείβεται όπως αμείβεται ένας άντρας για την ίδια εργασία. Αυτό αποδεικνύουν οι έρευνες και στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, έχει να ανταποκριθεί και στο ρόλο της ως σύζυγος και ως μητέρα.
Στη σύγχρονη εποχή οι απαιτήσεις είναι ακόμα περισσότερες, στην εργασία, στο σπίτι, στην κοινωνία γενικότερα. Μιλάμε, λοιπόν, για μία σύγχρονη ηρωίδα, η οποία έχει να ανταποκριθεί σε πολλούς ρόλους.
Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και σήμερα, παραμένουν οι διακρίσεις εις βάρος της. Υπάρχει ακόμη δυσμενής αντιμετώπιση είτε στον επαγγελματικό χώρο είτε σε άλλους τομείς της κοινωνικής της ζωής, πόσω μάλλον σε συνθήκες κρίσης, τις δυσμενείς συνέπειες της οποίας τις βιώνουν έντονα άτομα που είναι σε μειονεκτική θέση, όπως η γυναίκα.
Δεν είναι καθόλου περίεργο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, ειδικά από το μνημόνιο και μετά που μειώθηκαν τα εισοδήματα, αυξήθηκε η ανεργία και όλες οι έρευνες δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ενδοοικογενειακής και μη βίας κατά των γυναικών.
Τέλος, ο Συναγωνιστής τόνισε ότι σε τέτοιες εποχές επιβάλλεται ακόμα περισσότερο να μην εφησυχάζουμε, να μην αδιαφορούμε και να μην ξεχνάμε ότι η πραγματική ισότητα δεν είναι ούτε σχήμα λόγου ούτε επιβάλλεται με μία απλή νομοθετική ρύθμιση.
Η σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση της γυναίκας είτε στην εργασία είτε στην κοινωνία, ακόμη και στην πολιτική, απαιτεί συνεχείς δράσεις, εγρήγορση απ’ όλους μας, από τους διάφορους φορείς, από το κράτος και την κοινωνία των πολιτών.