Υπουργός Οικονομικών, όνομα από την λίστα Λαγκάρντ; Το καθεστωτικό Βήμα "καίει" τον εκλεκτό Σαμαρά


Γράφει το καθεστωτικό Βήμα: “Όλα δείχνουν ότι στα τέλη της άνοιξης ο Στουρνάρας θα επιλεγεί για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Μάιο θα εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών. Θα προσπαθήσει λοιπόν στην τελευταία φάση της θητείας του στο υπουργείο ...
 
Οικονομικών να διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον διάδοχό του. Κατά τα φαινόμενα ο πρωθυπουργός κ. Αντ.Σαμαράς έχει προκρίνει το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον σύμβουλό του κ. Στ. Παπασταύρου, οποίος ήδη συνοδεύει εδώ και καιρό τον κ. Στουρνάρα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Είναι ακριβές επίσης ότι ο κ. Στουρνάρας διατηρεί τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη συνεργασία μαζί του, τόσο με τους ευρωπαίους, όσο και με την τρόικα.
Με άλλα λόγια ο κ. Παπασταύρου προπονείται εδώ και καιρό για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και απολαμβάνει πέραν της εμπιστοσύνης του κ. Αντ. Σαμαρά και αυτή του κ. Στουρνάρα. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είναι ή καλύτερα αν θα γίνει αποδεκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο κι αν η ύπαρξη του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ θα υπονομεύσει την τοποθέτησή του στη θέση του υπουργού Οικονομικών.”
Τα σχόλια περιττεύουν…