Καταπατά ακόμη και τον «Καλλικράτη» για να διασωθεί η Κυβέρνηση


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας
Στην προσπάθειά του να διασωθεί από το επερχόμενο ναυάγιο των εκλογών του Μαΐου η κυβέρνηση του Μνημονίου καταπατεί ακόμη και τα δικά της δημιουργήματα όπως π.χ. τον νόμο του Καλλικράτη, δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ επί διακυβέρνησης Τζέφρυ, ο οποίος όταν ψηφίστηκε το 2010, επί υπουργίας Γιάννη Ραγκούση και ισχύει μέχρι σήμερα, προέβλεπε ότι η εκλογή ...

δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και συμβούλων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας «γίνεται την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», όπως χαρακτηριστικά γράφει. Αυτό σημαίνει ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν την ίδια ημέρα με τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, δηλαδή στις 18 Μαΐου.
Η κυβέρνηση, όμως, έχει καθορίσει από τώρα την διεξαγωγή των ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου, διαψεύδοντας τον ίδιο τον «Καλλικράτη», με προφανή σκοπό να υπάρξει μειωμένη συμμετοχή κατά την ημέρα διενέργειας των ευρωεκλογών και περιορισμός της συντριβής της. Ειδικά για το ετοιμοθάνατο ΠΑΣΟΚ η διεξαγωγή ταυτόχρονα Περιφερειακών εκλογών και Ευρωεκλογών θα σήμαινε την απόλυτη πανωλεθρία. Θέλει, λοιπόν, να ποντάρει στην οικονομική στενότητα του κόσμου να μεταβεί για δεύτερη συνεχή Κυριακή για ψήφο, μήπως και σώσει κάπως την κατάσταση. Σ΄αυτό, βεβαίως, συναινεί και η ΝΔ η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι θα νιώσει και αυτή την Λαϊκή οργή τον Μάιο.
Σε καμία περίπτωση, φυσικά, δεν μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει συνεχείς αλχημείες για να νοθεύσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Εδώ, σε μια απίστευτη επίδειξη αντιδημοκρατισμού και καταπάτησης του Συντάγματος, έχουν στήσει μια απίστευτη σκευωρία σε βάρος του δεύτερου, αυτή την στιγμή, πιο δημοφιλούς κόμματος, με σκοπό να μην συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές και να μην φανεί το τεράστιο, πλέον, μέγεθος της επιρροής τους. Επομένως, σε λιγότερο σημαντικά ζητήματα δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να κάνουν οτιδήποτε. Με όλα αυτά, το μόνο που καταφέρνουν, πέρα από τον έκδηλο πανικό τους για την επικείμενη συντριβή τους, είναι να δείχνουν το πώς αντιλαμβάνονται την Δημοκρατία, την ελεύθερη διακίνηση των Ιδεών και τον πλουραλισμό απέναντι στην ενημέρωση.
Ξεγυμνώνονται εντελώς απέναντι στον Ελληνικό Λαό και ό,τι και αν κάνουν δεν είναι δυνατόν να αποφύγουν την επερχόμενη συντριβή μετά τον ήδη δεδομένο εξευτελισμό τους.

Γιώργος Μάστορας