Πώς εμπλέκεται ο Βενιζέλος με το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;


Στα τέλη του 2011 οι διοικήσεις της ΑΤΕ και του Τ.Τ. ενημέρωναν όλους τους υποψήφιους δανειολήπτες ότι τα αιτήματα δανειοδοτήσεως τους μεταθέτονταν για μετά την άνοιξη του 2012, ...

λόγω των μεταβολών που υπέστησαν τα χαρτοφυλάκιά τους από το κούρεμα των ομολόγων αφενός, και του ελέγχου της Black Rock αφετέρου. Αυτό, φυσικά, επειδή ζούμε στο Ελλαδιστάν, αφορούσε μονάχα τους απλούς πελάτες και όχι αυτούς που διέθεταν «πλάτες».
Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, στις 23 Δεκεμβρίου 2011 το Τ.Τ. ενέκρινε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε., το οποίο και εκταμιεύτηκε αυθημερόν με την έκδοση τραπεζικών επιταγών και τη μεταφορά των χρημάτων στους δικαιούχους. Το δάνειο, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Τ.Τ. είναι ομολογιακό και την ίδια ημέρα οι επιταγές εκδίδονται από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας στην Αθήνα.
Πάμε τώρα να κοιτάξουμε το βιογραφικό του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν αναπληρωτή πρωθυπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ιστοσελίδα του Βενιζέλου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957 και είναι παντρεμένος από το 1980 με τη Βασιλική Αποστ. Μπακατσέλου, δικηγόρο με την οποία έχει μία κόρη, απόφοιτη Νομικής του ΑΠΘ.
Τρομερή «σύμπτωση» βέβαια ότι η εταιρία της οποίας το δάνειο εγκρίθηκε αυθημερόν, ανήκε σε άτομα που, όπως σημειώνεται στα δημοσιεύματα, ανήκουν σε συγγενείς του Βενιζέλου από την πλευρά της γυναίκας του. Το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2012 η εταιρία υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 μας δείχνει ακόμα περισσότερα για την εν λόγω υπόθεση, που πραγματικά «βρωμάει».
Θα κληθεί άραγε σε απολογία ο τότε πρόεδρος του Τ.Τ., Κλ. Παπαδόπουλος, και ο νυν αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ε. Βενιζέλος, για να δώσουν εξηγήσεις στην δικαιοσύνη για το εν λόγω δάνειο ή θα τηρηθεί η μόνιμη «ομερτά» που καλύπτει τις ενέργειες Βενιζέλου σε πολλές υποθέσεις, προκειμένου να μην διαταραχθεί η χούντα του Μνημονίου;