Υφυπουργός της ΝΔ υπογράφει ύποπτες συμβάσεις με εταιρία που ανέφερε ο Κάντας;


Παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ του makeleio.gr:
Κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ, έχουν πολύ θράσος και τα αρπάζουν από δέκα τσέπες. Και υπάρχουν υπουργοί της δοσίλογης κυβέρνησης Σαμαρά που υπογράφουν αποφάσεις διαφθοράς που προκαλούν το λαό σε ξεσηκωμό. Ένας από αυτούς o υφυπουργός εθνικής άμυνας ,ο άσπιλος και αμόλυντος υφυπουργός ...

Αθανάσιος Δαβάκης.
Ο κύριος Δαβάκης είναι ή βλάκας ή άσχετος με την πραγματικότητα ή τα πιάνει (το τελευταίο δεν θέλουμε να το πιστέψουμε γιατί γνωρίζουμε ότι διάγει βίον λιτό, αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κανέναν).
Τέσσερεις μέρες πριν από την δημοσιοποίηση της απολογίας του αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών των Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου, Α.Κάντα, το ΥΠΕΘΑ με υπογραφή Δαβάκη δίνει μεγάλη δουλειά νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 10 εκ ευρώ, στην αμαρτωλή εταιρεία ΚESTREL. Ποια είναι η εταιρεία; Αυτή που ο Κάντας κατονομάζει ότι τον δωροδόκησε με 400.000 ευρώ για να περάσει στο Ναυτικό τους γαλλικούς πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Exocet. Απίστευτο αλλά είναι γεγονός.
Η αμαρτωλή υπόθεση
Στις 23/9/2013-σύμφωνα με τα έγγραφα- γίνεται διαγωνισμός για το Έργο με Τίτλο «Διάθεση Μετεωρολογικών και Περιβαλλοντικών Πληροφοριών Μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) επ’ Ωφελεία του Κοινωνικού Συνόλου» (ΕΣΠΑ 2007-2013) στο Πρακτικό Αξιολόγησης Τεχνικής Προσφοράς.
Αφορά εξοπλισμό της ΕΜΥ. Κατά πληροφορίες συμμετέχουν οι εταιρείες: altec, ΑΤΕΣE (ανήκει στον 54χρονο μεσίτη όπλων Χρήστο Χούμπαυλη – που δραστηριοποιείται στην προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων τόσο για το ελληνικό κράτος όσο και για άλλες χώρες), space Ελλάς και ΚESTREL. Στη συνέχεια στις 21-10-2013 κι ενώ όλοι γνώριζαν ότι ο διαγωνισμός γίνεται κανονικά, με μια σατανική ενέργεια (όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις) πετάνε έξω όλες τις άλλες εταιρείες και κρατάνε μόνον την KESTREL. Με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών αποφασίζεται ότι η σύμβαση δεν είναι εφικτή για να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό. Η συμμορία όμως του ΥΠΕΘΑ, δεν σταματά εδώ. Στις 12 Νοεμβρίου συγκροτείται επιτροπή από 10 αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων για να αξιολογήσει νέο διαγωνισμό επί του ίδιου αντικειμένου κι ενώ ο προηγούμενος είχε ακυρωθεί. Και στις 23 Δεκεμβρίου 2013, 72 ώρες πριν δημοσιοποιηθεί η αμαρτωλή απολογία Κάντα, η εταιρεία που μίζωνε τον βοηθό του Τσοχατζόπουλου, παίρνει τη δουλειά.
Για να μην ξεχνιόμαστε: Για την εταιρεία αυτή, ο Κάντας είχε καταθέσει: «… Ο Σταύρος Κομνόπουλος, συνιδιοκτήτης της εταιρείας Kestrel, του έδωσε 400.000 ευρώ για το πρόγραμμα εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού με γαλλικούς πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Exocet. •Ο κύριος αυτός δηλαδή τον δωροδόκησε για τα EXOCET του Πολεμικού Ναυτικού. «Ο κ. Κομνόπουλος ήταν μέτοχος της KESTREL που εκπροσωπούσε την κατασκευάστρια EXOCET». Ο κ. Κάντας μάλιστα αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με τον κ. Κοσμόπουλο στην Αγία Σκέπη «για να υπογράψει άμεσα και γρήγορα».
Και μην μας πει ο κ.Δαβάκης ότι δεν είχε ακούσει και δεν είχε μάθει τα καθέκαστα γιατί:
Στις 10 Δεκεμβρίου ο αντεισαγγελέας κ. Παναγιώτης Νικολούδης, πρόεδρος της αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, εντόπισε το ιλιγγιώδες ποσό των 13.700.000 δολαρίων σε λογαριασμό του Α. Κάντα σε τράπεζα της Σιγκαπούρης. Αυτή ήταν η αρχή για την αποκάλυψη ενός συμπλέγματος εμπόρων όπλων, αντιπροσώπων, συμβούλων, αξιωματικών, εκπροσώπων του εκδοτικού κατεστημένου και κυβερνητικών στελεχών που μοιράζονταν χρήματα τα οποία προορίζονταν για να θωρακίσουν την άμυνα της χώρας. Από τα εκατομμύρια μίζες που μοιράζονταν δεξιά κι αριστερά για να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις και αστερίσκους οι προαποφασισμένες αγορές όπλων προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα που αγόραζαν οι Ενοπλες Δυνάμεις ήταν υπερκοστολογημένα. Ο λαός δηλαδή είχε πληρώσει με αίμα τα εξοπλιστικά. Ο κύριος Δαβάκης μετά από αυτό έχει μόνον έναν δρόμο. Της παραίτησης. Εάν ήταν στην Ιαπωνία πιθανόν να είχε άλλον έναν…