Το παρασκήνιο που οδήγησε στη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Καταστροφή η «κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας»!
Όταν πήγαινα στο γυμνάσιο (τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης…) έμαθα στο μάθημα της «Αγωγής του Πολίτη», ότι οι εκλογές είναι «η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας», η «πηγαία ...


έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας» και άλλα βαρύγδουπα. Τώρα, εν έτει 2013, μαθαίνω πως η εκλογές είναι τελικά «απευκταίες», «καταστροφή για τον τόπο», «συμφορά για την οικονομία και τον τουρισμό», «πισωγύρισμα», «εφιαλτικό σενάριο», «θα φέρουν χάος και ακυβερνησία» κ.α. κουφά που ακούστηκαν από… βέρους δημοκράταρους αυτές τις μέρες. Αυτή είναι, λοιπόν, η «δημοκρατία» τους!
ΠΑΣΟΚ: από τα παρασκήνια στη βιτρίνα.
Για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών θα μιλήσουμε, όπως καταλαβαίνεται. Που σήμαναν την προαναγγελθείσα αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ (ΡΗΜΑΔ) από τη συγκυβέρνηση και την ολική επαναφορά του μισητού ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Όχι δηλαδή πως την έχασε ποτέ την εξουσία το βαθύ ΠΑΣΟΚ, αλλά να, άλλο είναι να βρίσκεται αθέατο πίσω από τα παρασκήνια κι άλλο να καταλαμβάνει και τη… βιτρίνα η μουτσούνα του Βενιζέλου και των υπολοίπων
Κλώτσησε την τελευταία ευκαιρία του ο (φον) Αντωνάκης.
Την τελευταία ευκαιρία του να πάρει τις εκλογές, είχε ετούτη τη φορά ο (φον) Αντωνάκης και την πέταξε στα σκουπίδια. Και μάλιστα, χωρίς να χρεωθεί και τη διενέργεια των εκλογών. Την επομένη της αποχώρησης Κουβέλη θα ’λεγε, πως η κυβέρνηση αυτή είναι «ειδικού σκοπού», δεν μπορώ να κυβερνήσω με 153 βουλευτές και να κάνω τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, πάμε σε εκλογές και ζητώ καθαρή εντολή! Θα τις έπαιρνε στα σίγουρα! Όχι βέβαια για το… success story της συγκυβέρνησης, αλλά γιατί –με την πολύτιμη βοήθεια των παπαγάλων των ΜΜΕ- έχει πείσει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας (υπολογίζω πως είναι το 1/3) ότι δε γινόταν αλλιώς, ότι υπήρχαν και χειρότερα τα οποία αποφύγαμε, κι ότι εν τέλει αν ήταν ο Τσίπρας στη θέση του, θα τα έκανε χειρότερα.
Γιατί δεν έγιναν εκλογές;
Γιατί, λοιπόν, δεν έκανε εκλογές; Διότι δεν αποφασίζει αυτός -στην πραγματικότητα είναι μια μαριονέττα- και οι διεθνείς προστάτες του δεν ήθελαν εκλογές. Και γιατί δεν ήθελαν εκλογές; Διότι: (α) η ΝΔ θα εξασφάλιζε μεν την πρωτιά, αλλά σίγουρα χωρίς αυτοδυναμία, (β) μέσα στο κλίμα της άγριας πόλωσης που θα επικρατούσε, ήταν σίγουρο πως τα δύο δεκανίκια της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ και ΡΗΜΑΔ) θα συντρίβονταν, (γ) υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να έμεναν εκτός βουλής τα άλλα δύο «μαξιλαράκια» του συστήματος, το κόμμα Καμμένου και το ΚΚΕ και (δ) η Χρυσή Αυγή θα σάρωνε και ίσως χτυπούσε και τη δεύτερη θέση! Ποια θα ήταν μετά η λύση; Μόνο «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! Η οποία είναι στα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων και θα γίνει μια ημέρα των ημερών, αλλά όχι τώρα, αργότερα. Αυτό θα είναι το τελευταίο χαρτί του συστήματος!
Πολυεργαλείο του συστήματος η ΔΗΜΑΡ.
Η ΔΗΜΑΡ παίζει κομβικό ρόλο στο σύστημα. Είναι αυτό που λέμε «πολυεργαλείο», για όλες τις δουλειές. Μπορεί να συγκυβερνήσει και με την ΝΔ (αποδεδειγμένα), αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, να αποτελέσει το τέλειο άλλοθι του Τσίπρα, για να μην καταργήσει το Μνημόνιο. Η ΔΗΜΑΡ, λοιπόν, πήγαινε κατά διαβόλου. Σε όλες τις μετρήσεις –όχι αυτές τις πατσαβούρες που δημοσιεύονται, αλλά τις άλλες τις… πριβέ- έπιανε ποσοστά 1,5% με 2%. Αν συνέχιζε έτσι το πράγμα, ο πολιτικός της θάνατος θα ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιος. Έκανε, λοιπόν, μια… ηρωική έξοδο κι από δω και πέρα θα παίζει το ρόλο της… υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Με τη βοήθεια και των ΜΜΕ –που την «παίζουν» απροκάλυπτα- ελπίζει το σύστημα πως θα διατηρήσει ζωντανή, για να της αναθέσει νέους ρόλους στο μέλλον…
Θα αρπάξουν ότι προλάβουν!
Το ΠΑΣΟΚ είναι νεκρό και το ξέρει. Ακόμα κι αν διασωθεί -με ένα 3%- στις επόμενες εκλογές, είναι δύσκολο να… τρουπώσει σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, γιατί θα προγκήξουν οι αριστεροί με το «καλημέρα». Γι’ αυτόν το ρόλο το σύστημα προορίζει τον Καμμένο κι αν παρουσιαστεί μεγάλη ανάγκη και το ΚΚΕ. Τώρα, λοιπόν, είναι η τελευταία ευκαιρία όσων έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ να ασκήσουν εξουσία και να της… ξεσκίσουν τις σάρκες. Να βουτήξουν ότι έχει απομείνει στα δημόσια ταμεία. Σιγά να μην άφηναν τέτοια ευκαιρία να τους ξεφύγει. «Φέρτε μου υπουργεία», ωρύεται με βουλιμία ο Βενιζέλος. Οι άνθρωποι αυτοί είναι γεννημένοι για την εξουσία. Δε μπορούν μακριά της. Έτσι έχουν μάθει άλλωστε. Πέφτουν, λοιπόν, τώρα απάνω της κι ότι… προλάβουν θα κατασπαράξουν. Δος ημίν σήμερον! Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει αύριο γι’ αυτούς!
Ο δρόμος προς το Μνημόνιο 4.
Η συνέχεια δε θα είναι καθόλου ρόδινη για τη συγκυβέρνηση. Κατ’ αρχάς, έρχονται εντός του επομένου μηνός τα εκκαθαριστικά της εφορίας και θα κλάψουνε… μανούλες, γιατί είναι πολύ περισσότερο «φουσκωμένα» από πέρυσι. Έπειτα, η τρόικα πιέζει για νέα μέτρα (πολύ πιθανόν ένα «Μνημόνιο 4»), λόγω της μεγάλης υστέρησης εσόδων, για να… μπαλωθούν οι «τρύπες» (ήδη, έχει αποκαλυφθεί μια τεράστια «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΠΥ). Κι όταν λέμε «πιέζει», εννοούμε ότι από κάποιο σημείο και μετά θα πάψει να πιέζει και θα επιβάλλει.
Θέμα χρόνου η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας!
Επίσης, δεν ήταν καθόλου τυχαία η συζήτηση που άνοιξε πριν από λίγο καιρό για άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Έγινε για να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και να μετρηθούν οι αντιδράσεις. Βέβαια, το πράγμα μαζεύτηκε αμέσως, αλλά αυτοί που γνωρίζουν επιμένουν πως θα επιβληθεί μέσα στο φθινόπωρο! Κι αν νομίζετε πως ο Αντίοχος επιδίδεται στο… σπορ της κινδυνολογίας, διαβάστε τι γράφει η καθεστωτική «Καθημερινή» του περασμένου Σαββάτου: «Θέμα χρόνου η άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας – Τη σταδιακή κατάργηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, αρχής γενομένης από το τέλος του 2013, σχεδιάζει η κυβέρνηση… Ζητούμενο είναι η εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης της τρόικας, η οποία πιέζει για άμεση απελευθέρωση του προστατευτικού πλαισίου, ενώ την ίδια στιγμή το ΔNT, στην πρόσφατη έκθεσή του, κάνει λόγο για κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους!». Όπως καταλαβαίνετε, με τέτοιες εξελίξεις η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάει μακριά. Το πιθανότερο είναι να σκολάσει ο… γάμος μετά τις γερμανικές εκλογές (που γίνονται στις 22 Σεπτεμβρίου) και να πάμε πρώτα για εκλογές και μετά για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.
Την τύχη του Jeffrey θα έχει ο (φον) Αντωνάκης!
Προ των εκλογών του 2012, η Χρυσή Αυγή έλεγε πως ψηφίζοντας Σαμαρά παίρνετε… πακέτο και τον Βενιζέλο. Να που επαληθεύτηκε πανηγυρικά! Πως θα το πάρουν τώρα οι τίμιοι πατριώτες που ψήφισαν ΝΔ, να βλέπουν όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ στην εξουσία; Βαρύ, πολύ βαρύ κι αχώνευτο. Αναμένεται, λοιπόν, περαιτέρω πύκνωση των τάξεων της Χρυσής Αυγής, ο δε (φον) Αντωνάκης θα έχει την τύχη του παλιού του συμμαθητή Jeffrey!  
(Δημοσιεύεται στη στήλη του Αντίοχου στην Χρυσή Αυγή που κυκλοφορεί).