Ω, ΤΙ ΝΕΟ… ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ (ΠΑΛΙ) ΝΕO ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: AΠAITEITAI ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ – ΒΙΝΤΕΟ

Κάποιοι από την συγκυβέρνηση, μπορεί να μίλησαν για εμπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σε ότι αφορά τα ισοδύναμα μέτρα που έχει παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ’ ότι φαίνονται.
Ο φόρος στα ακίνητα και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή κάποια άλλα μέτρα με τα οποία ... 
φαίνεται να μη συμφωνούν οι τροικανοί είναι σταγόνα στον ωκεανό, είναι «χειροβομβίδα» μπροστά στην πυρηνική βόμβα που μας ετοιμάζουν οι δανειστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα με το χρηματοδοτικό κενό για την επόμενη διετία, κι όχι τόσο με το αν θα είναι 12 ή 14 δις ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση, ο ίδιος ο Σαμαράς αλλά και ο Στουρνάρας έχουν διαμηνύσει ότι το κενό θα καλυφθεί, όχι με νέο δάνειο από την τρόικα αλλά με έξοδο στις αγορές. Υπολόγιζαν, ωστόσο, και σε ένα «μαξιλάρι» εξαιρετικά σημαντικό. Πρόκειται για τα 8,7 δις ευρώ που υπάρχουν στο ΤΧΣ και είναι τα υπόλοιπα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση θα τα χρησιμοποιούσε για τη μείωση του κενού και θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει άλλα 4-5 δις ευρώ από τις αγορές.
Οι πληροφορίες, λοιπόν, κάνουν λόγο για ένα πολύ ύπουλο παιχνίδι που στήνει η τρόικα, και κυρίως το ΔΝΤ της Κριστίν Λαγκάρντ, σε βάρος της Ελλάδας. Δεν δέχονται ότι τα 8,7 δις ευρώ που έμειναν από την ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να πάνε στο χρηματοδοτικό κενό τινάζοντας στον αέρα όλο τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Στέλνουν μηνύματα στην κυβέρνηση επικαλούμενοι φόβους ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα για να καλύψουν τα κενά τους ενώ ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τη «μαύρη» τρύπα.
Φαίνεται ότι οι δανειστές πιέζουν την Ελλάδα να προχωρήσει σε νέο δάνειο και τρίτο μνημόνιο, που όμως θα το βαφτίσουν αλλιώς για να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Θα πουν για παράδειγμα «πάρτε 15-20 δις ευρώ δάνειο το οποίο θα το ονομάσουμε… αναπτυξιακό πακέτο». Θα μπουν φυσικά όροι οι οποίοι θα είναι καλυμμένοι με κάποιον μανδύα νομιμότητας και δεν θα ασκούνται από την τρόικα. Δεν θα έρχονται δηλαδή κάθε τρεις μήνες οι κουστουμαρισμένοι χαρτογιακάδες που προκαλούν την κοινωνία. Όπως και να έχει, πάντως, θα πρόκειται για ένα μνημόνιο κρυμμένο πίσω από τις λέξεις, το οποίο θα θέσει τη χώρα στην ομηρία των δανειστών για πολλά ακόμη χρόνια.
Όλα τα παραπάνω μπορεί να πυροδοτήσουν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και εκλογές (ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ) μέσα στην άνοιξη.
Το μνημόνιο, το οποίο έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, έχει διαλύσει κυριολεκτικά την χώρα. Αν, επίσης, συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς που με γεωμετρική πρόοδο γίνονται όλο και πιο δυσάρεστοι, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή. Το μνημόνιο θέτει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, μέσα στο οποίο πρέπει η Ελλάδα να κινηθεί.
Το πώς, όμως θα κινηθεί η Ελλάδα όσον αφορά την οικονομία, την διοίκηση ή την Εθνική άμυνα, αφορά αποφάσεις που λαμβάνονται από ξένα κέντρα εξουσίας. Η Χρυσή Αυγή καθορίζει και πάλι την θέση της ως αντιμνημονιακή, καθώς προτείνει θέσεις έξω του μνημονίου.