Σκοπιανές οργανώσεις επιδιώκουν αλλαγή τοπωνυμίων στην Βόρεια Ελλάδα


Η αλλαγή των ονομάτων δύο αλβανικών περιοχών, από τα αλβανικά στα σλαβικά, φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη των σλάβων παραχαρακτών της Ιστορίας, οι οποίοι επιδιώκουν την αλλαγή ...
 


τοπωνυμίων και για περιοχές οι οποίες βρίσκονται στην Ελλάδα και την Βουλγαρία.
Η μεταβολή της ονομασίας από την αλβανική στη σλαβική για τις περιοχές Μάλα Πρέσπα και Γκόλο Μπάρντο της Αλβανίας, αποτελεί το εφαλτήριο για περαιτέρω σκοπιανικές επιδιώξεις στην Βόρειο Ελλάδα και στην Βουλγαρία. Σε δημοσίευμα σκοπιανικού μέσου ενημέρωσης, αναφέρεται πως «μετά το παράδειγμα της επιστροφής των σλαβικών ονομάτων στην περιοχή της Μάλα Πρέσπα και στο Γκόλο Μπάρντο στην Αλβανία, τίθεται θέμα για επιστροφή στη σλαβική ονομασία τους, τοπωνύμια σε περιοχές της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, που και οι δύο χώρες αν και είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να προσπαθούν να εξαλείψουν τη «μακεδονική» ταυτότητα από τις περιοχές τους χωρίς να έχουν το φόβο επιπτώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η απόφαση της μετονομασίας ενός αλβανικού δήμου από το αλβανικό Liqenas στο σλαβικό Pustec, απόφαση η οποία επικυρώθηκε από το αλβανικό κοινοβούλιο, ωθεί τις οργανώσεις των Σκοπίων στην απαίτηση της εισαγωγής της σλαβικής γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες της αλβανικής εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα όμως, οι εν λόγω οργανώσεις οι οποίες λειτουργούν και δραστηριοποιούνται υπό το μανδύα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεπικουρούμενες από αντίστοιχες των σκοπιανών της Αυστραλίας και του Καναδά, έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης για την αναγκαιότητα της υποτιθέμενης «επιστροφής» των σλαβικών τοπωνυμίων σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Όπως υποστηρίζουν, Ελλάδα και Βουλγαρία επιδιώκουν συστηματικά την εξάλειψη της «μακεδονικής» ταυτότητας των Σλάβων.
Η όλη ιστορία θα φάνταζε ως μια κακόγουστη φάρσα, ανάξια και του σχολιασμού ακόμη. Τούτο όμως θα συνέβαινε, στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάς θα απολάμβανε του προνομίου μιας στιβαρής εθνικής κυβέρνησης, η οποία θα ήταν σε θέση να επιβάλλει τα ελληνικά εθνικά δίκαια, προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Λαού μας. Καθώς όμως η Πατρίδα έχει τη δυστυχία να κυβερνάται από ένα θίασο ανίκανων υποτακτικών, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε.