Έτσι αποκτηνώνει ο καπιταλισμός......Προτίμησε να τον «τραβήξει» φωτογραφία για να την πουλήσει, παρά να τον σώσει !

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν πως ο 58χρονος Κι Σουκ Χαν θα μπορούσε να είχε σωθεί, σημειώνοντας πως στο σημείο βρισκόταν ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος της New York Post, ο οποίος προτίμησε να «βγάλει» φωτογραφίες του συμβάντος, παρά να κάνει τον κόπο και να τραβήξει από τις γραμμές τον άτυχο Κινέζο.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, σε κεντρικό...



σταθμό της Νέας Υόρκης, ένας 30χρονος, ο Νάεμ Ντάβις, μετά από λογομαχία που είχε με τον Χαν, τον έσπρωξε στις γραμμές του τρένου, με αποτέλεσμα μετά από ένα περίπου λεπτό να περάσει το τρένο και να τον σκοτώσει.

Τα αμερικάνικα μέσα λένε πως ο φωτογράφος ήταν πιο κοντά από όλους τους αυτόπτες μάρτυρες και θα μπορούσε να επέμβει και να σώσει τον Κινέζο. Όχι μόνο δεν τον έσωσε, προσθέτουν, αλλά το δυνατό φλας της φωτογραφικής του μηχανής ενδεχομένως να εμπόδισε τον οδηγό του τρένου να δει τον Χαν.

Ο φωτογράφος βρισκόταν στην απέναντι πλευρά και σίγουρα θα μπορούσε μέσα σε ένα λεπτό να σώσει τον Χαν. Όμως ο φωτογράφος υπερασπίστηκε την απόφασή του λέγοντας πως «άρχισα να τρέχω. Είχα την κάμερα στους ώμους και παράλληλα έβγαζα τις φωτογραφίες, με την ελπίδα πως ο οδηγός του τρένου θα δει το φλας και θα σταματήσει. Δεν είχα ιδέα τι φωτογράφιζα. Απλά κοιτούσα το τρένο να έρχεται. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Όλα διήρκεσαν 22 δευτερόλεπτα. Το τρένο χτύπησε τον άνδρα πριν μπορέσω να κάνω εγώ κάτι. Κανένας από όσους ήταν κοντά δεν έκανε κάτι».

Από την άλλη όμως αστυνομική πηγή αναφέρει πως το διάστημα από την πτώση του Χαν με το θανατηφόρο πέρασμα του τρένου από πάνω του ήταν σίγουρα πάνω από ένα λεπτό.

«Με εξέπληξε η οργή των ανθρώπων που λένε: γιατί δεν άφησε την κάμερα και δεν τον τράβηξε έξω από τις γραμμές; Αλλά δε μπορώ να αφήσω τις κριτικές να με ενοχλούν», συνέχισε ο φωτογράφος.

Πάντως η φωτογραφία που δείχνει τον 58χρονο να προσπαθεί –δίχως επιτυχία- να ανέβει στην αποβάθρα είναι σοκαριστική.

Η υπόθεση πάντως έκλεισε με τη σύλληψη του δράστη το απόγευμα της Τρίτης. Πρόκειται για έναν 30χρονο άντρα, τον Νάεμ Ντάβις, ο οποίος δούλευε σε κοντινό σημείο. Οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης αμέσως δημοσίευσαν στο διαδίκτυο το βίντεο που εμφάνιζε τον δράστη να διαπληκτίζεται με τον Χαν, ώστε να βρεθεί.