Οι Δραμινοί πηγαίνουν για τρόφιμα, πετρέλαιο και γιατρούς στην Βουλγαρία !

Τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση της αγοράς της Δράμας, καθώς το ένα μαγαζί μετά το άλλο συνεχώς βάζουν λουκέτο. 
Βασική αιτία της ύφεσης της αγοράς είναι η καθημερινή μετακίνηση Ελλήνων προς την Βουλγαρία, καθώς οι τιμές των προϊόντων είναι κατά πολύ φθηνότερες από τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. ...



Συγκεκριμένα, οι Έλληνες αγοράζουν παντός είδους προϊόντα από την Βουλγαρία, όπως τρόφιμα, βενζίνη αλλά πραγματοποιούν ακόμα και επισκέψεις σε γιατρούς. 
Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία αλλά και τον εν γένει οικονομικό μαρασμό της περιοχής.  
Οι επιχειρηματίες κάνουν έκκληση για να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης, ώστε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, ενώ καθημερινώς παρατηρούν τα αποτελέσματα των άλυτων προβλημάτων όπως η έλλειψη ρευστότητας, η αδυναμία αποπληρωμής των ασφαλιστικών φορέων αλλά και το παραεμπόριο που οργιάζει χωρίς να περιορίζεται επαρκώς από την αστυνομία.  
Με λίγα λόγια, η Βουλγαρική παραμεθόριος πλουτίζει λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρονται στην Βουλγαρία. 
Οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν πλέον παρελθόν, ενώ καλούνται να υποστούν και την υψηλή εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών που πλήττει κάθε περιοχή της Ελλάδας.