Εντείνει την προσπάθεια της η κυβέρνηση να κλείσει όσες επιχειρήσεις έμειναν !


Παρά τις μεγάλες και οργανωμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσουν όλα τα μικρομεσαία μαγαζιά, η τελική νίκη δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Η κυβέρνηση όμως δηλώνει ξεκάθαρη, ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί το στόχο της, να κλείσουν όσο γίνονται συντομότερα οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Όσοι επιζούν ακόμη από τις καταιγίδες των φορομπηχτικών νομοσχεδίων, όσοι ...



γλίτωσαν από το γελοίο κράτος που πνίγει (με μεγάλη επιτυχία) με χαρτιά (νόμους & εγκυκλίους), όσους τολμούν να δημιουργούν, έχουν έναν ακόμη αντίπαλο: το ωράριο και τις Κυριακές.Σε αυτό το πνεύμα κινείται το δελτίο τύπου της ΓΣΕΒΕΕ (ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ όσων έχουν απομείνει)
Το βέβαιο είναι το κράτος θα καταφέρει να κλείσει ΟΛΕΣ τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις.
Άλλο τόσο βέβαιο είναι όμως, ότι κάποτε όλοι αυτοί οι τελειωμένοι επαγγελματίες, θα θυμηθούν τη λυσσαλέα προσπάθεια του κράτους να τους πνίξει, θα θυμηθούν ποιοί τους έκλεισαν τα μαγαζιά και θα περάσουν τη θηλιά στο λαιμό του Σαμαρά, του Σκορδά, του Βενιζέλου, του Κουβέλη, του Στουρνάρα κλπ. Να το θυμηθείτε! Δεν θα γλιτώσουν τις κρεμάλες -τις αληθινές- από "πεθαμένους" επαγγελματίες. Κι αν δεν τους κρεμάσουν, θα τους πνίξουν με τα δικά τους όπλα: θα τους βάλουν να φάνε τα εκατομμύρια σελίδων νόμων και εγκυκλίων που έκαναν για να σκοτώσουν την επιχειρηματικότητα. Υπάρχει βέβαια και πιό μαρτυρικός θάνατος: να τους βάλουν στον κ@λο όλους αυτούς τους νόμους !!!

Βασίλης Προκοπίδης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές.
Επιτέλους μια πρόταση που δίνει χρόνο στους 1.300.000 ανέργους άρα και χωρίς εισόδημα “καταναλωτές”, στους 100.000 μικρομεσαίους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, στους υποαπασχολούμενους και στους υπόλοιπους που θα υποστούν τις συνέπειες  του νέου Φορολογικού νομοσχεδίου, να περιφέρονται στην αγορά για “shopping therapy”!!!
Προτάσεις όπως αυτές που διατύπωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι τα κέντρα λήψης αποφάσεων υπερίπτανται της πραγματικότητας  ή υπηρετούν το Δόγμα: “Να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες Μικρές επιχειρήσεις. Να περιορισθεί έτσι και ο Ανταγωνισμός. Να ενταθεί ο συγκεντρωτισμός, η περαιτέρω ολιγοπώληση της αγοράς και η χειραγώγηση των τιμών, ώστε να αυξηθεί η βιωσιμότητα και παραγωγικότητα στις μεγάλες εναπομένουσες επιχειρήσεις”.
Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Ασημακόπουλος Δημήτρης                                            Σκορίνης Νίκος



taxalia.blogspot.com