Σε αναζήτηση νέας προβοκάτσιας...

Άρθρο του Κώστα Αλεξανδράκη στην εφημερίδα "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".

Οδηγώντας τον πρωί της Τρίτης, προκειμένου να μεταβώ στην εργασία μου, «έπεσα» πάνω στην ραδιοφωνική μετάδοση, από το ραδιόφωνο του «Βήμα FM»,  μίας είδησης περί «επιθέσεως στην συναυλία του ManuChao». Ενώ υπήρχε η σύνδεση με τον ανταποκριτή στην Θεσσαλονίκη, έμεινα ...

έκπληκτος με την επιμονή του δημοσιογράφου του «Βήματος» στην ερώτηση «αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα πίσω από την επίθεση» και «ποια ήταν η πολιτική ταυτότητα των δραστών». Η επιμονή αυτή προφανώς προκάλεσε ερωτηματικά και στον ίδιο τον ανταποκριτή, ο οποίος απλώς ανέφερε πως ακόμα γίνονται έρευνες. Εν τέλει ώρες μετά και αφότου το πεδίο ξεκαθάρισε με την κατάθεση του θύματος, έγινε προφανές ότι επρόκειτο για μία επίθεση οπαδικού χαρακτήρα. Θα πρέπει, όμως, να σημειωθεί για άλλη μία φορά η επιμονή του δημοσιογράφου για «την πολιτική ταυτότητα των δραστών».  
Όλα αυτά, βεβαίως, δεν μπορούν παρά να μας θυμίσουν παλαιότερες εποχές, πολύ πριν τον σχηματικό της περιβόητης «δικογραφίας της Χρυσής Αυγής», όταν τα αργυρώνητα ΜΜΕ, προσπαθούσαν να συνδέσουν με την Χρυσή Αυγή οποιοδήποτε έγκλημα τελούταν από «κάποιον που φορούσε μαύρα». Ως παράδειγμα απλώς να αναφέρουμε την δολοφονία ενός 20χρονου Μαροκινού στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο των Αθηνών, τον Αύγουστο του 2012. Αρχικώς τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για «ρατσιστική επίθεση από μαυροφορεμένους» και εν τέλει αποδείχτηκε ότι ο δράστης της εν λόγω δολοφονίας ήταν αλλοδαπός. 
Το σύστημα ετοιμάζεται για εκλογές, οι οποίες θα έρθουν πολύ σύντομα. Οι ενδείξεις που συντείνουν σε αυτή την άποψη είναι πολλές. Πέρα από την κοινή λογική το ίδιο συμπέρασμα βγαίνει και από δηλώσεις στελεχών της κλεπτοκρατίας, οι οποίοι είναι σίγουροι και προετοιμάζονται για εκλογές το φθινόπωρο. Πέραν όλων των παραπάνω τα ίδια έχει δηλώσει και ο Βενιζέλος και ο Δασκαλόπουλος, οπότε είναι προφανές ότι ολόκληρη η χώρα και μαζί της η κλεπτοκρατία ετοιμάζονται για εκλογές. 
Ο μοναδικός εχθρός της κλεπτοκρατίας, το έχουμε ξαναπεί πολλάκις, είναι η Χρυσή Αυγή. Η ειλικρινής θέληση της Χρυσής Αυγής για Κάθαρση, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία είναι, άλλωστε, οι λόγοι που οδήγησαν στις πολιτικές διώξεις εναντίον του Κινήματός των Ελλήνων Εθνικιστών, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή σε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, το οποίο σε αντίθεση με τα κόμματα του φερ’ ειπείν «συνταγματικού τόξου» δεν θέλει να κοροϊδέψει και να ληστέψει τον Ελληνικό Λαό, είναι ο λόγος που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα Κελιά της Τιμής ο Αρχηγός, οι Βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. 
Βρισκόμαστε στη μέση μίας νέας «Χρυσαυγιάδας» που διαδραματίζεται εν μέσω θέρους. Τελευταία σκηνή του εν λόγω θεατρικού ήταν η κυκλοφορία φωτογραφιών τριαντακονταετίας, προκειμένου να πλήξουν το Κίνημά των Ελλήνων Εθνικιστών. Αυτές τις φωτογραφίες τις είχαν από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και τις δημοσίευσαν τώρα ακριβώς επειδή έπρεπε να δημιουργήσουν προεκλογικό θέμα, στα τέλη Ιουνίου. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως αυτά είναι και τα μόνα «στοιχεία» που έχουν, τα οποία δεν έχουν ούτε πολιτική, ούτε – πολύ περισσότερο – δικαστική αξία. 
Η επιμονή, λοιπόν, του δημοσιογράφου του «Βήματος» για την «πολιτική ταυτότητα των δραστών» της προαναφερθείσας επιθέσεως πρόδωσε τα σχέδια του καθεστώτος. Επιχειρούν να στήσουν μία βρωμερή προβοκάτσια εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή και του νόμιμου πολιτικού αγώνα που αυτός διεξάγει, ενάντια στην κλεπτοκρατία και όλα τα κυκλώματα που εμμέσως ή αμέσως τροφοδοτούν τις κατοχικές φυλλάδες αυτού του είδους. Ποθούν διακαώς να συνδέσουν, έστω ψευδώς και προχείρως, την Χρυσή Αυγή με ένα περιστατικό τέτοιου είδους, προκειμένου να το προσθέσουν στα ανούσια δημοσιεύματα τους. 
Νομίζουν ότι με προβοκάτσιες θα μπορέσουν να συντηρήσουν το «φιάσκο» των πολιτικών διώξεων εναντίον της Χρυσής Αυγής και να κάμψουν το Ηθικό των Αγωνιστών της Χρυσής Αυγής. Νομίζουν ότι με την συκοφαντία θα μπορέσουν να καταπολεμήσουν την Χρυσή Αυγή, προς τέρψιν των πολιτικών ανδρείκελων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργολαβικής εργοδοσίας τους. Κάποιος εχθρός της Χρυσής Αυγής, πολύ εξυπνότερος από αυτούς τους χαχόλους, ο Δαυίδ Χάρις, προσφάτως δήλωσε ότι ο Σαμαράς (και οι φυλλάδες) απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την Χρυσή Αυγή. Ας πάρουν το μάθημα τους από τις δηλώσεις του ανωτέρου τους. Ούτε οι πολιτικές διώξεις, ούτε η συκοφαντία δύνανται να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή!