Ο Γιώργος Σαμαράς και η ατυχής συνεπωνυμία με τον πρωθυπουργό


Η Νίκη-Πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου εκτός από την χαρά, με την οποία γέμισε τους οπαδούς της, έδωσε την ευκαιρία και για την γνωστή σπέκουλα από διαφόρους πολιτικάντηδες, ορισμένοι εκ των οποίων δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο. Κάποιοι, μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι την συνεπωνυμία του διεθνούς ποδοσφαιριστή Γιώργου Σαμαρά με τον ...

πρωθυπουργό άρχισαν τις λεκτικές «κρυάδες».
Όπως π.χ. ο Σπύρος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «ο Σαμαράς έσωσε την Ελλάδα στο παρά 1… σας θυμίζει κάτι; … Ελλαδάρα!»
Είναι γνωστό το θράσος του Γεωργιάδη, που πηγάζει από την συστηματική παραπληροφόρηση και παραχάραξη της πραγματικότητας. Ο Γιώργος Σαμαράς, όντως, στις καθυστερήσεις έδωσε την πρόκριση στην Εθνική μας. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν μας θυμίζει τίποτε άλλο.
Αντιθέτως, ο άλλος Σαμαράς (ο Αντωνάκης) κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει την Χώρα. «Άμπαλος», «Κρέας», «Παλτό», «Τουρίστας» (για να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρική ορολογία της κερκίδας) είναι από εκείνους που «δεν ξέρει που πηγαίνουν τα τέσσερα», και φυσικά «έχει χάσει την μπάλα». Κάτι τέτοιες συγκρίσεις προκαλούν απλώς τον γέλωτα, αν όχι την οργή και την αγανάκτηση. Όσο για το επιφώνημα «Ελλαδάρα!» στο τελείωμα, αυτό δεν δικαιούται να το φωνάζει ούτε ο Γεωργιάδης ούτε ο κομματικός του προϊστάμενος, με τον οποίο αντάλλασσαν απόψεις περί ρεζιλέματος πριν από λίγες ημέρες.
Ασχοληθείτε με τα αφεντικά σας στην τρόικα και αφήστε ήσυχη την Εθνική Ελλάδος στην προσπάθειά της στην Βραζιλία.   
Γιώργος Μάστορας