Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη - Ετοιμάζονται παράνομες αντισυγκεντρώσεις


Όπως είναι γνωστό, το Σαββατοκύριακο θα γίνει περιοδεία βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Μόλις, λοιπόν, ανακοινώθηκε η περιοδεία, έσπευσαν οι γνωστοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών… αμερικανοκομμουνιστικών δυνάμεων να ανακοινώσουν αντισυγκεντρώσεις στις δύο πόλεις, με σκοπό αφενός μεν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με την προοπτική των επεισοδίων, ώστε να μην προσέλθει στις συγκεντρώσεις και αφετέρου να δημιουργήσουν ένα κλίμα απομόνωσης και απαξίωσης για το «απόλυτο κακό» που κατ’ αυτούς εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή.
Διαβάζουμε το σχετικό κάλεσμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ:...




«Με συλλαλητήρια ετοιμάζονται να «υποδεχτούν» σε Ηράκλειο και Χανιά, τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γεμένη και Νίκο Μίχα. Αγνοούμε τι ακριβώς θέλουν να κάνουν οι βουλευτές στο νησί. Ίσως σκοπεύουν να επισκεφθούν τους τάφους των προγόνων τους (Σ.Σ. το συριζαίϊκο πατσαβουρογράφημα συνοδεύεται από φωτογραφία γερμανικού στρατιωτικού νεκροταφείου…). Εν πάση περιπτώσει, οι Κρητικοί και οι Κρητικές έχουν εμπειρία από τέτοιες υποδοχές. Φορείς και συλλογικότητες των δύο νομών μόλις ενημερώθηκαν για την περιοδεία, αποφάσισαν να οργανώσουν συλλαλητήρια καλώντας τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρόν.
Έτσι στα Χανιά έχει οργανωθεί συλλαλητήριο με σημείο συγκέντρωσης στις 4 το μεσημέρι στην πλατεία Αγοράς, με πρωτοβουλία της «Αντιφασιστικής πρωτοβουλίας" η οποία καλεί σε συμμετοχή " όλους τους ανθρώπους που στοχάζονται ελεύθερα, ενάντια στον φασισμό και στον ρατσισμό και υπέρ της διεκδίκησης ενός κόσμου ισότητας και αλληλεγγύης την ημέρα επίσκεψης στα Χανιά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, στις 24 Νοεμβρίου, στις 4μμ στην πλατεία Αγοράς" Στο Ηράκλειο την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, που οργανώνει το συντονιστικό όργανο Αγώνα Πολιτών Ηρακλείου στις 6 το απόγευμα, με αφετηρία τα Λιοντάρια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση...».
Βεβαίως, δεν πρόκειται για τις πρώτες αντισυγκεντρώσεις που γίνονται κατά της Χρυσής Αυγής και σίγουρα ούτε για τις τελευταίες, πάντα υπό την πολιτική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ και των… συνιστωσών του. Τις έχουμε φάει με το κουτάλι τις αντισυγκεντρώσεις τους όλα αυτά τα χρόνια. Όπου έχουν δύναμη (ή όπου νομίζουν ότι έχουν δύναμη) και απαραιτήτως όπου υπάρχει πανεπιστήμιο (γιατί στην πραγματικότητα δεν βασίζονται στις τοπικές κοινωνίες, αλλά στους «επαναστάτες» που σπουδάζουν με τα λεφτά του μπαμπά και με την ευκαιρία κάνουν και την… επανάστασή τους) κάνουν το ίδιο πράγμα. Δεν έχουν, όμως, σκεφτεί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι… γυρίζει (τάχιστα στις μέρες μας!) ο τροχός και μπορεί κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να γίνονται (αλλού, όπου δεν έχουν δύναμη…) αντισυγκεντρώσεις εναντίον τους; Και τότε πως θα κλαίγονται αυτοί που σήμερα καυχώνται πως «έχουν εμπειρία από τέτοιες υποδοχές»;
Και βέβαια, για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ισχύσει το «αντισυγκέντρωση έδωσες, αντισυγκέντρωση θα λάβεις» (κατά το «μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις»), αλλά το θέμα είναι αλλού: Είναι νόμιμες και σύμφωνες με το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδος οι αντισυγκεντρώσεις κατά νομίμου πολιτικού κόμματος; Δεν συνιστούν παρεμπόδιση της λειτουργίας του; Γιατί, λοιπόν, η Αστυνομία δεν τις απαγορεύει; Και γιατί ο… κόντε Δένδιας δε μιλάει τώρα για «Τάγματα Εφόδου που καταλύουν τη νομιμότητα»;

(ΥΓ): Πάντως, μιας και το ’φερε η κουβέντα στους «προγόνους», αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουν οι συριζαίοι να επισκεφθούν τους τάφους των ιδεολογικών τους προγόνων. Πρέπει να κάνουν μακρύ ταξίδι και να περάσουν τα σύνορα για να πάνε στα Σκόπια και στη Βουλγαρία, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Κομιτατζήδων!
 
Αντίοχος