Αντίδραση της ABTTF για την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης

http://tourkikanea.files.wordpress.com/2011/03/imagescaje6coy.jpg
ΕΛΜΕ : Να δοθεί τέλος στην μειονοτική εκπαίδευση.
Χαλίτ Χαμπίπογλου-πρόεδρος της ABTTF : Είναι απαράδεκτο το αίτημα της ΕΛΜΕ Ροδόπης να καταργηθεί το σύστημα της μειονοτικής εκπαίδευσης, δίνοντας έτσι τέλος στην αυτονομία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης σε αυτό τον τομέα....



Η ΕΛΜΕ Ροδόπης ζήτησε την κατάργηση της εκπαίδευσης της αυτόνομης στο θέμα της εκπαίδευσης Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Σύμφωνα με την είδηση του Αζινλίκτσα της 9/11/2012, η ΕΛΜΕ στην ανακοίνωση της αναφέρει πως η μειονοτική εκπαίδευση δοκιμάστηκε στην πράξη, πως οδήγησε την μειονότητα στην οπισθοδρόμηση και τον αναλφαβητισμό, και ότι για αυτό πρέπει να καταργηθεί το σύστημα της μειονοτικής εκπαίδευσης.
 Στην ανακοίνωση περιέχεται το ερώτημα του πόσο σύγχρονη μπορεί άραγε να θεωρείται μια εκπαίδευση όπου τα μισά μαθήματα διδάσκονται στα ελληνικά και τα άλλα μισά στα τουρκικά, και τίθεται η πρόταση να καταργηθεί η μειονοτική εκπαίδευση και να διδάσκονται τα παιδιά της μειονότητας εντός του ελληνικού δημόσιου σχολείου την μητρική τους γλώσσα και το Κοράνι, ως κατ΄επιλογήν μαθήματα.


tourkikanea.gr