Ξεφτιλίζει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις η συγκυβέρνηση του μνημονίου


Απόφαση που συμβάλλει στην περικοπή των μεταφορικών που δικαιούνται οι στρατευμένοι και στην περαιτέρω υποβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 
Μετά τις αιματηρές περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων των προηγηθέντων Μνημονίων, ο οικονομικά εξαντλημένος Ελληνικός λαός καλείται να υποστεί τις νέες περικοπές του Μνημονίου 3. ...





Υπεγράφη, λοιπόν, από τον υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο και δημοσιεύθηκε την 8η/11/2012 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση, με την οποία περιορίζονται δραστικά οι καταστάσεις επιβίβασης των οπλιτών και παύουν οριστικά τα αεροπορικά  εισιτήρια, τόσο για τους στρατεύσιμους όσο και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι, για τα στελέχη και τους οπλίτες θα ισχύει πλέον μια κατάσταση επιβίβασης με τα φθηνότερα μεταφορικά μέσα πλην αεροσκάφους, ενώ για τους οπλίτες Κύπρου μια κατάσταση επιβίβασης με όλα τα μεταφορικά μέσα συμπεριλαμβανομένου και του αεροσκάφους. Πληροφοριακά, μέχρι πρότινος προβλεπόταν η χορήγηση ενός δωρεάν εισιτηρίου για το μόνιμο προσωπικό και τριών για τους οπλίτες. Η εν λόγω αιματηρή απόφαση θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 8 εκατ. ευρώ.
Όσοι, λοιπόν, υπηρετούν σε Έβρο, νησιά, Κύπρο και σε απομακρυσμένες -από την οικογενειακή τους εστία- περιοχές, θα έχουν τις εξής επιλογές: ή θα επιβαρύνονται το κόστος της μεταφοράς στις άδειες τους ή δεν θα παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται προς αποφυγήν της οικονομικής επιβάρυνσης.