Γερμανούς αξιωματούχους συνάντησε ο Τσίπρας στο Άγιο Όρος


Το τερπνόν μετά του ωφελίμου για τον Mr. Alexis στο Άγιον Όρος. Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η ξαφνική επίσκεψη ενός δηλωμένου άθεου στο περιβόλι της Παναγιάς, όμως τελικά ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο.
Πολλοί υπέθεσαν ότι ο Τσίπρας πήγε στο Άγιον Όρος για τα ψηφαλάκια, γεγονός που εξηγούσε την ...

παρουσία πολλαπλών τηλεοπτικών συνεργείων που τον ακολουθούσαν. Ο Τσίπρας, άλλωστε, ονειρεύεται ένα πασόκικο άνοιγμα προς το κέντρο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα του εξασφάλιζε την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές.
Όμως πέρα από το τερπνόν (τα ψηφαλάκια…) ο Τσίπρας φρόντισε και για το ωφέλιμο. Στο Άγιον Όρος τον περίμεναν γερμανοί αξιωματούχοι, προκειμένου να κάνουν συνάντηση… κορυφής. Όπως μας αναφέρει εκκλησιαστική ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια σύντομης βόλτας που έκανε ο Τσίπρας τον πλησίασαν γερμανοί… τουρίστες και εκδήλωσαν την επιθυμία να τον γνωρίσουν. Ανάμεσά τους ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Φράντζ Πσίρερ, ο πρώην υπουργός Προεδρίας του ίδιου κρατιδίου Ζίγκφριντ Σνάιντερ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Γκίζικε & Ντέβριεν» που τυπώνει το Ευρώ, κ.Βάλτερ Σλίμπους και ο ομογενής κ.Σταματόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου.
Φυσικά, η συνάντηση δεν ήταν καθόλου τυχαία και επρόκειτο να κρατηθεί μυστική, αν δεν ήταν εκεί και ο ανταποκριτής της εν λόγω εκκλησιαστικής ιστοσελίδας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως εκείνη ακριβώς την στιγμή οι εκατοντάδες φωτορεπόρτερ που ακολουθούσαν τον Τσίπρα είχαν την κάμερα… παρά πόδα και δεν βρίσκονταν στην περιοχή για να απαθανατίσουν την συνάντηση του Τσίπρα με τον Βαυαρό κατακτητή. Καθόλου τυχαίο επίσης ότι κανείς δεν μαρτύρησε το περιεχόμενο της συζητήσεως, αν και είναι βέβαιο ότι συζήτησαν τις επερχόμενες εκλογές και το ενδεχόμενο πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ.