Η Θράκη στο έλεος των τουρκοπρακτόρων: Ιφτάρ στο Μεγάλο Δέρειο με αλυτρωτικές δηλώσεις


Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα tourkikanea.gr για το ιφτάρ που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο Δέρειο ενόψει του ραμαζανιού στο οποίο παραβρέθηκαν παράγοντες και εντεταλμένοι της  Άγκυρας που προωθούν τον εκτουρκισμό της Θράκης.
Στις 3 Ιουλίου 2014 στο Μεγάλο Δέρειο, πραγματοποιήθηκε ιφτάρ που οργάνωσαν από κοινού το ...

Ίδρυμα Τούρκων Ρούμελης και ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.
Στο ιφτάρ μετείχαν ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τούρκων Ρούμελης Χασάν Ιμάμογλου ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και περίπου 50 άτομα. Όλοι μαζί μετά από το ιφτάρ έκαναν το βραδινό ναμάζι.
Ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Τούρκων Ρούμελης ανέφερε πως "Ευρισκόμενος μαζί σας στα πατρώα εδάφη της Δυτικής Θράκης έλαβα μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μου. Ο ευλογημένος χότζας μου παραβρέθηκε μαζί μας στα εγκαίνια ενός τζαμιού στην Στρώμνιτσα. Εκεί μαζί με τους νέους αδελφούς που είχε φέρει ζήσαμε μια αξέχαστη γιορτή Κορανίου. Όλοι σας είστε άνθρωποι που ζείτε στις καρδιές μας. Είστε αδέρφια μας. Ζείτε πάνω στα εδάφη της πατρίδας. Σας εύχομαι να έχετε μια ζωή με υγεία και ευημερία".
Ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Οσμάν Ιλχάν Σενέρ ευχαρίστησε το Ίδρυμα Τούρκων Ρούμελης για την διοργάνωση του ιφτάρ. Ο Σενέρ είπε : "Όλοι θέλουν να ανοίξουν την νηστεία τους στα σπίτια τους μαζί με τα παιδιά τους. Όπως βλέπετε όμως οι πολίτες μας άφησαν τη μέρα αυτού του Ραμαζανιού πίσω γυναίκες συζύγους και παιδιά και βγήκαν στα Βαλκάνια. Γιατί; Μα διότι Βαλκάνια σημαίνει Οθωμανικό κράτος. Όταν στα 1402 μαινόταν στην Ανατολία ο μπελάς του Τιμούρ, το οθωμανικό κράτος βρισκόταν εδώ και οι παππούδες σας το κράτησαν όρθιο. Στο Τσανάκκαλε και στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα οι περισσότεροι μάρτυρες μας ήταν από τα Βαλκάνια. Για αυτό το λόγο τα Βαλκάνια είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για εμάς. Εμείς ξέρετε σας αφήσαμε εδώ εσάς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης χωρίς να σας ρωτήσουμε. Υπογράψαμε την συνθήκη της Λωζάννης που εγγυάται τα δικαιώματα σας. Για αυτό τον λόγο έχουμε μια ευθύνη".

Φωτογραφίες από το ιφτάρ στο Μεγάλο Δέρειο

Το ιφτάρ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έγινε μέσα στον χώρο του δημοτικού σχολείο. Λέτε να πήραν άδεια από την Διεύθυνση Μειονοτικών Σχολείων; Χα!


Εδώ βλέπουμε από κοντά την αφίσα της εκδήλωσης στην οποία φαίνεται πως εκτός από το μεγάλο Δέρειο τις επόμενες μέρες θα οργανώσουν ιφτάρ στις πόλεις Μοναστήρι, Σκόπια και Κουμάνοβο.


Οι οργανωτές του ιφτάρ μαζί με εγχώριους φορείς του τουρκισμού.


Όχι δεν είναι σχολείο στην Τουρκία, είναι το δημοτικό σχολείο όπως το κατάντησαν για τις ανάγκες της τουρκικής προπαγάνδας των εκ Τουρκίας φορέων. Μεταξύ των οποίων και το ανθελληνικό τηλεοπτικό κανάλι Tek Rumeli.


Το λάβαρο του Συλλόγου Τούρκων Ρούμελης με έμβλημα τον επιδρομέα-κατακτητή των Βαλκανίων!


Ο πρόξενος ανάμεσα στους τουρκομουφτήδες Μέτε και Σερίφ. Έχει άραγε δικαίωμα ο εκπρόσωπος μιας ξένης χώρας να εισέρχεται μέσα στον χώρο του σχολείου;


Μέσα στο τζαμί. Ο πρόξενος ανάμεσα στον Μέτε και τον εκπρόσωπο του αλυτρωτικού συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μουσά Γιούρτ.