Μετατρέπουν την Ελλάδα σε «κενοτάφιο» των θανατηφόρων χημικών αποβλήτων της Συρίας


Το «Cape Ray» ξερνάει θάνατο στα ανοικτά της Κρήτης
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι υπεύθυνοι για τις ζωές και την ασφάλεια των Ελλήνων, δεν είναι απλά μια συμμορία κλεπτοκρατών, αλλά μια ομάδα αδίστακτων εκτελεστών, οι οποίοι μπροστά στα προσωπικά τους συμφέροντα και τις φιλοδοξίες δεν διστάζουν να ξεκάνουν ακόμα και την ίδια τους την μάνα. Την ώρα που οι επίορκοι κλείνουν πρόωρα την βουλή για να συγκαλύψουν και δια ...

«νόμου» τις προδοσίες, τις κλεψιές και τις ρεμούλες τους, το αμερικανικό πλοίο-βόμβα Cape Ray με χωρητικότητα 91.000 τόνους «ξερνάει» από τον Μάρτιο (σύμφωνα και με τις επίσημες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Γεννηματά), από τα έγκατά του θανατηφόρα τοξικά χημικά και επεξεργασμένα πυρηνικά κατάλοιπα στα ανοιχτά της Κρήτης, με την ανοχή, αν όχι και τις ευλογίες των κυβερνητικών «υπευθύνων».
Το πλοίο, εξοπλισμένο με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες επιχειρεί να καταστρέψει πάνω από 800 τόνους από τους 1.300 στους οποίους υπολογίζονται τα θανατηφόρα χημικά της Συρίας, μετατρέποντας την θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κρήτης σε «Φουκουσίμα»*.
Κάτι ψέλλισε ο λίαν επικίνδυνος για την ασφάλεια αλλά και την υγεία των Ελλήνων κ. Ε. Βενιζέλος, και όπως δείχνουν τα πράγματα, τα χημικά της Συρίας ήταν ο λόγος και για κάποια από τα πολλά «συνωμοτικά» ταξίδια του ιδίου στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα. Η κυβέρνηση με «ευλογίες» Γεννηματά και Βενιζέλου μας «κερνάει» Θάνατο. Το βρωμερό αυτό παιγνίδι εις βάρος της υγείας των Ελλήνων, είναι μια ακόμα ένδειξη υποτέλειας προς τα μεγάλα αφεντικά.
Το ΔΝΤ εκβιάζει εξαγοράζοντας την σιωπή τους, προκειμένου να μετατραπεί η Κρήτη σε νησί «φάντασμα», σύμφωνα με δημοσιεύματα σαν κι αυτό των Financial Times, που μας απειλεί με «ανατίναξη» των ελληνικών τραπεζών σε περίπτωση που τολμήσουμε να αντιδράσουμε σε αυτό το νέο δολοφονικό τους σχέδιο!
Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ε. Βενιζέλος αρκέστηκε να δηλώσει «Μη ικανοποιημένος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την διέλευση των πλοίων που θα επεξεργάζονται εν πλω τα χημικά της Συρίας από τη Μεσόγειο…»!
Δυο ξύλινα λόγια για την τιμή των όπλων, ενώ το θέμα της εγκληματικής αδιαφορίας του καθ ύλη υπεύθυνου της καταστροφής σοκάρει. Σύμφωνα με άρθρο του έγκριτου καθηγητή Θόδωρου Καρυώτη, ο ενταφιασμός των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο, ήταν ένας από τους λόγους που οι Αμερικανοί δεν ήθελαν να γίνει η χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ!
Τα «Μεγάλα Αφεντικά»
και οι εδώ υπηρέτες τους
έδωσαν τις άδειες εξόντωσης
Είχε ήδη αποφασιστεί προ πολλών μηνών, ότι τα απόβλητα των χημικών όπλων της Συρίας θα καταποντισθούν σε μια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο «τρίγωνο» Κρήτη- Μάλτα-Ιταλία.Εάν όμως τα τρία αυτά ευρωπαϊκά κράτη είχαν δημιουργήσει ΑΟΖ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να πετάξουν τα δικά τους χημικά όπλα στις θαλάσσιες περιοχές αυτών των χωρών χωρίς την άδειά τους!
Το Άρθρο 56 (Δικαιώματα, αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του παράκτιου Κράτους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), της Σύμβασης του Δίκαιου της Θάλασσας, αναφέρει στην παράγραφο 1β, ότι το παράκτιο κράτος είναι υπεύθυνο για «την προστασία και διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος».
Δηλαδή εάν η Ελλάδα διέθετε (ως όφειλε) ΑΟΖ σήμερα δεν θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να ρίξουν (dumping) χημικά απόβλητα στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Έτσι οι ΗΠΑ έχουν ένα επιπλέον συμφέρον να μην επιθυμούν η Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ, με τους εδώ «υπευθύνους», να μην πράττουν επ αυτού απολύτως τίποτα για να το αποτρέψουν!
Σε μελέτη του καθηγητή Moshe Kol του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ αναφέρεται ότι τα υποπροϊόντα των χημικών όπλων θα καταστρέψουν ένα μέρος της θαλάσσιας ζωής, και θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην αλιεία και γενικότερα την υγεία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ - Δημοσιεύθηκε στην Εθνική Εφημερίδα Εμπρός 

*(«Φουκουσίμα» ο σταθμός παραγωγής πυρηνικής ενεργείας στην Ιαπωνία, όπου την άνοιξη του 2011 συνέβη ένα από τα σοβαρότερα πυρηνικά ατυχήματα δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές επιβαρύνσεις στην ιστορία του πλανήτη.)