Εφημερίδα "Ακρόπολις": Και με χειροπέδες τους φοβούνται!


Ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος με άρθρο του στην εφημερίδα «Ακρόπολις» περιγράφει την χθεσινή δυναμική συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο και σχολιάζει την απόφαση ανακτριτριών και εισαγγελέα.
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Την Παρασκευή το πρωί συνέβησαν έξω από το Εφετείο της Αθήνας πρωτόγνωρες σκηνές που θα μείνουν για πολλά χρόνια χαραγμένες σε όσους παραβρέθηκαν εκεί. Τα ελάχιστα λεπτά πλάνων που έδειξαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν μπορούν να αποτυπώσουν το ...

πάθος και τον ενθουσιασμό που είχαν «καλλιεργήσει» 2.000 οπαδοί και φίλοι της Χρυσής Αυγής που περίμενα να υποδεχθούν τους 3 βουλευτές που προσήλθαν για απολογία ενώπιον των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα που χειρίζεται τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής.
Είναι προφανές ότι η εικόνα σιδηροδέσμιου εν ενεργεία πολιτικού αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος να συνοδεύεται από αστυνομικούς με την κλούβα του Τμήματος Μεταγωγών δεν έχει ξαναϋπάρξει από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Τις ίδιες εικόνες αντίκρισαν οι παρευρισκόμενοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής βλέποντας και τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.
Από νωρίς το πρωί με σημαίες στα χέρια κατέφθαναν στην οδό Λουκάρεως, στον Άρειο Πάγο από όλη την Αθήνα οπαδοί και φίλοι της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομική δύναμη που είχε παραταχθεί κάνοντας κύκλο γύρω από τους οπαδούς ήταν πρωτόγνωρη. Αυτό όμως που ίσως δεν θα μπορέσει ποτέ να ερμηνευθεί είναι η άνευ προηγουμένου και στα «καλά καθούμενα» επίθεση των ΜΑΤ που άρχισαν να χτυπούν ανελέητα τους παρευρισκόμενους. Η ρίψη χημικών έγινε κατά κόρον και χωρίς διάκριση.
Η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, που βρισκόταν εκεί επί πολλή ώρα ήταν γονατισμένη στο πεζοδρόμιο προσπαθώντας να συνέλθει από μια «ριπή» που δέχτηκε στο πρόσωπο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια αναμονής των οπαδών της Χρυσής Αυγής μέχρι να εκδοθεί η απόφαση των ανακριτριών, στις 2 το μεσημέρι, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και φώναζαν συνθήματα. «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» «Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές», «Άκου Αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα ακόμα μια φορά».
Μετά την έκδοση της απόφασης για τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο που ήταν «κατ’ οίκον περιορισμός» για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής όπου είχε προσέλθει να απολογηθεί εκ νέου, ο συνήγορός του Νίκος Αντωνιάδης δήλωσε: «Η Δικαιοσύνη νομίζω ότι αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά σε αυτή την υπόθεση και φροντίζει για το τι θα συμβεί… αύριο».
Ο συνήγορος του βουλευτή Γιάννη Λαγού, Αλέξανδρος Αλεξιάδης κινήθηκε ως προς τις δηλώσεις του στον ίδιο «δρόμο», αφού και σε αυτόν δεν επιβλήθηκε νέα προφυλάκιση αλλά κατ’ οίκον περιορισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Λαγός ήταν ιδιαίτερα επιθετικός προς τις δύο ανακρίτριες και είπε ότι τις θεωρεί «επίορκες δικαστικές λειτουργούς σε εντεταλμένη υπηρεσία»!
Στον βουλευτή Χρήστο Παππά δεν επεβλήθη καμία ποινή, γεγονός που ο συνήγορός του, Περικλής Σταυριανάκης εκτίμησε ότι «η ώρα της αποφυλάκισης είναι προ των πυλών». Η ερμηνεία όλων όσων συνέβησαν με την ετυμηγορία των ανακριτριών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί πλέον να σταθεί!
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι κανένας δεν είναι διατεθειμένος μπροστά στην «καταιγίδα κονιορτοποίησης» των δήθεν «στοιχείων» που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία να θυσιάσει περαιτέρω τη δικαστική του αξιοπρέπεια και καριέρα για να υπερασπίσει… τα ανυπεράσπιστα! Τις επόμενες ημέρες αναμένεται οι 3 βουλευτές να ζητήσουν αντικατάσταση του επαχθούς όρου της προφυλακίσεως, με τους νέους όρους που τους επεβλήθησαν που είναι ο κατ’ οίκον περιορισμός, αφού επίσημα πλέον η Δικαιοσύνη έκρινε ότι αυτός ο περιοριστικός όρος είναι αντάξιος των αδικημάτων τους. Αυτό που δημιούργησε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το πάθος των συγκεντρωμένων οπαδών, κάθε ηλικίας, που με μια σημαία στο χέρι δεν σταμάτησαν ούτε για ένα λεπτό στη διάρκεια αναμονής της αποφάσεως (4 ώρες) να φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης. Εντύπωση αλλά από την αλγεινή της έκφραση προκάλεσε και το γεγονός της πρωτοφανούς αστυνομικής αγριότητας και ρίψης καρκινογόνων χημικών που επέδειξαν τα ΠΑΤ απέναντι σε γυναίκες, γέροντες και νέα παιδιά που θέλησαν να συμπαρασταθούν σε αυτό που θεωρούν ότι διώκεται άδικα.
Χωρίς αιτία αλλά προφανώς για να επιδείξουν διάθεση ως «βασιλικότεροι του βασιλέως» άρχισαν να δέρνουν κρατώντας ασπίδες και γκλόπς ανθρώπους που κρατούσαν την ελληνική σημαία. Ως προς τις απολογίες τους οι 3 κατηγορούμενοι ανέφεραν τα εξής: Η κατοχή των 4 όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου ισχυροποιήθηκε από το γεγονός ότι ήταν για την προσωπική του ασφάλεια, αφού είναι γνωστό ότι είχε πραγματοποιηθεί απόπειρα δολοφονία εις βάρος του από τρομοκρατική οργάνωση και τα γραφεία της Χρυσή Αυγής τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία έχουν ανατιναχθεί από αγνώστους περισσότερες από 70 φορές!
Από την πλευρά του ο Χρήστος Παππάς υποστήριξε ότι το πλημμέλημα για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων για ένα αγαλματάκι που είχε από τον παππού του μετατράπηκε σε κακούργημα προκειμένου να καταστεί εφικτή εκ νέου η προφυλάκισή του. Ο Γιάννης Λαγός ισχυρίστηκε ότι το πιστόλι που βρέθηκε καταχωνιασμένο στο σπίτι του ήταν για την ασφάλειά του. Οι απολογίες ολοκληρώθηκαν στις 12.30 το πρωί και η απόφαση εκδόθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι. Μετά την έκδοση της απόφασης οι βουλευτές οδηγήθηκαν ξανά στα κελιά τους στις φυλακές Κορυδαλλού.