Αντώνης Γρέγος: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου που προβλέπει το ξεπούλημα των ελληνικών ενεργειακών πόρων και της ΔΕΗ.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, υλοποιώντας τις εντολές της τρόικα, έχοντας αποφασίσει τις ιδιωτικοποιήσεις  βασικών κρατικών υποδομών όπως τα λιμάνια (ΟΛΠ), τα εθνικά οδικά δίκτυα, τα δίκτυο φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ), αμέσως μετά την πώληση του ΟΠΑΠ, της Αγροτικής Τράπεζας, το κλείσιμο της ΕΡΤ, το κλείσιμο δεκάδων σχολείων και νοσοκομείων, ακόμα και στρατιωτικών ...

μονάδων, προχωρεί τώρα και στην ιδιωτικοποίηση-εκποίηση της ΔΕΗ, που είναι η πλέον στρατηγικής σημασίας επιχείρηση της χώρας.
Η Χούντα Σαμαρά ξεπουλά το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν είναι γνωστό ότι στις περισσότερες χώρες τα Δίκτυα Μεταφοράς του κοινωνικού αγαθού της ενέργειας είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Ακόμα και αν κάπου παρεμβαίνουν ιδιώτες, και πάλι ο απόλυτος έλεγχος βρίσκεται στο κράτος.
Την ώρα που η βιομηχανική παραγωγή της χώρας μας αλλά και συνολικά η Ελληνική Οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η ΔΕΗ έπρεπε να λειτουργεί ως μοχλός παραγωγικής ανασυγκρότησης της Οικονομίας και Ανάπτυξης της χώρας και προς όφελος του λαού μας, η κυβέρνηση προχωρά στη διάλυσή της.
Οι υπάλληλοι των ξένων τοκογλύφων Βενιζέλος και Σαμαράς βρίσκονται σε παροξυσμό και αγωνίζονται με κάθε μέσο για την άμεση επιβολή των ανθελληνικών μνημονιακών μέτρων. Και μην μπορώντας να αντιδράσουν αλλιώς, προχώρησαν  και σε επιστράτευση εργαζομένων, καταργώντας στην ουσία και το δικαίωμα της απεργίας.
Ο «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» λέει ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και της ελληνικής ενέργειας. Η Δ.Ε.Η. πρέπει να παραμείνει σε χέρια ελληνικά, χωρίς την εμπλοκή του ξένου παράγοντα και της διεθνούς τοκογλυφίας στην υπόθεση της ελληνικής ενέργειας, κάτι που  εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την εθνική μας ανεξαρτησία.
Ο «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», τηρώντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, εφόσον το προδοτικό αυτό νομοσχέδιο ψηφιστεί, θα καταθέσει πρόταση για δημοψήφισμα όπως ορίζει το άρθρο 44 του Συντάγματος, με στόχο την εθνικοποίηση των ενεργειακών πηγών της χώρας, καθώς και των εταιρειών που εμπλέκονται στην εκμετάλλευσή τους.