ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΟΥ: Δραστηριότητες Τοπικών Φυλής-Καματερού, Μάνδρας, Καλαμάτας

Ομιλίες στην Τ.Ο. Φυλής-Καματερού
Ομιλία αφιερωμένη στην μνήμη του Άγγελου Σικελιανού πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Φυλής - Καματερού από την συναγωνίστρια Δήμητρα Γκιούσμα όπου με τον μεστό της λόγο παρουσίασε εμπεριστατωμένα τη ζωή και το έργο του τετρακάθαρα Εθνικιστή, όπως είχε αυτοχαρακτηριστεί ο Άγγελος Σικελιανός....


Σας παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία της συναγωνίστριας Δήμητρας Γκιούσμα: Οι κομμουνιστές προσπαθούν να οικειοποιηθούν το έργο του Σικελιανού διαδίδοντας πως ο ποιητής είναι αριστερός αλλά αποκρύπτουν το γεγονός της επιστολής που ο ίδιος έστειλε προς τον Εθνικιστή Ίωνα Δραγούμη, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της 6ης Ιουλίου του 1997:
«Αξιότιμε Φίλε,
Αν άργησα υπερβολικά κι ελπίζω όχι ασυγχώρητα να σας πω τη βαθιά μου τιμή για το βιβλίο σας «Όσοι Ζωντανοί» και να σας σφίξω εγκάρδια το χέρι, σας παρακαλώ να το αποδώσετε στην καθόλου βιαστικήν υπόληψη που του ώφειλα.
Καθώς ίσως θα ώφειλα ν' απαντήσω με μια λέξη στο λοξό ερώτημα σας για την ανθρώπινη μου πίστη: «Είμαι τετρακάθαρα Εθνικιστής». Μόνο που και πάλι βιαστικός ο λόγος μου, όσο δεν τον φανερώνει το έργο που αφιέρωσα τη ζωή μου. Και το λέγω μόνο με την απλή ιδέα πως αν συναντιέται με την σκέψη σας, δε δείχνει παρά μία απ' τις εσώτερες αφορμές της εκτίμησης μου. Θα ήθελα και ό,τι άλλο ετυπώσατε· αλλά καθώς σε λίγο και πολύ πιθανό να περάσω στην Ελλάδα για κάμποσο, θα σας δώσω διεύθυνση απ' αλλού, αν δεν τύχει να σας ιδώ. Μένω ωστόσο με τιμή.
Άγγελος Σικελιανός»


Με απόλυτη επιτυχία και μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε στις 3-7-2014 στην Τ. Ο. Φυλής - Καματερού ομιλία για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα από τον Γραμματέα της Τ. Ο. Φυλής Καματερού, μέλος της Κ.Ε. του Κινήματος καθώς και περιφερειακό σύμβουλο Ιονίων Νήσων,Νικόλαο Λεμοντζή, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχιση της πολιτικής δίωξης που υφίσταται το Κίνημά μας από την κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά. Οι εγκάθετοι της χούντας Σαμαρά στην δικαιοσύνη συνεχίζουν με τις αποφάσεις τους να προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ο Νικόλαος Λεμοντζής τόνισε  ότι αντί να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη ο Παπαντωνίου, ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος που εμπλέκονται σε σκάνδαλα για την λίστα Λαγκάρντ και τα υποβρύχια, σέρνονται στα δικαστήρια βουλευτές του τρίτου πολιτικού κόμματος - όχι για την διάπραξη εγκλημάτων, αλλά επειδή συμμετέχουν σε έναν νόμιμο πολιτικό αγώνα - και κατέληξε ότι εμείς θα συνεχίσουμε τον δίκαιο πολιτικό μας αγώνα μέχρι την απελευθέρωση των ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ της Χρυσής Αυγής και την τελική νίκη, μια νίκη που θα σημάνει την κατάλυση του τυραννικού καθεστώτος Σαμαρά και την απελευθέρωση της χώρας από τον γερμανικό ζυγό της Μέρκελ.

Ενημερωτική Δράση στην Μάνδρα Αττικής
Τεράστια αποδοχή του κόσμου στην ενημερωτική δράση που πραγματοποιήθηκε στη Μάνδρα Αττικής από τους Συναγωνιστές. Μοιράστηκαν φυλλάδια με τις προγραμματικές μας θέσεις και η Εφημερίδα του Κινήματος καθώς υπήρξε και συνομιλία με συμπολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Πλέον ο κόσμος μας στηρίζει ανοιχτά αψηφώντας την τρομοκρατία της χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ομιλία στην Τ.Ο. Καλαμάτας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία το Σάββατο 28/6 στα γραφεία μας με θέμα «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Ομιλητής, ο συναγωνιστής Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος, ο οποίος στην ομιλία του ανέλυσε τους στόχους που θα πρέπει να έχει μια πραγματικά εθνική παιδεία, αλλά και πόσο απέχει από αυτό η παιδεία που προσφέρεται σήμερα στους νέους Έλληνες. Αντί να τους εμφυσήσει εθνικές αξίες και ιδανικά, αντί να τους μεταδώσει εθνικά οράματα και να καλλιεργήσει εθνική ομοψυχία, καλλιεργεί τον ατομισμό και την πολυπολιτισμικότητα. Στη συνέχεια ο συναγωνιστής Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος ανέλυσε ότι αυτό δείχνει ότι το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος δεν έχει ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, αλλά ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΥΣ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι αναφορές στα σημερινά σχολικά βιβλία σε σύγκριση με τα παλαιότερα. Η Ξενόδουλη Προεδρευόμενη Μνημονιακή Χούντα, Βενιζέλου και Σαμαρά παραβιάζει κατάφορα το άρθρο 16 Παρ. 2 του συντάγματος που ξεκάθαρα καθορίζει ότι η παιδεία έχει στόχο την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ των νέων Ελλήνων.
Ομιλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/6 στα γραφεία της Τ.Ο. Καλαμάτας με θέμα την ζωή και τα επιτεύγματα του Έλληνα Στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρου. Ομιλητής ο συναγωνιστής Μαστορίδης Αχιλλέας, ο οποίος ξεκίνησε την αναφορά του στον Μέγιστο των Ελλήνων με τα νεανικά του κατορθώματα  ως διάδοχος στο πλευρό του βιολογικού του πατέρα Φιλίππου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη περίοδο κατά την οποία ο Μακεδών Βασιλιάςς ένωσε το Γένος των Ελλήνων υπό το άστρο της Βεργίνας και την εκστράτευσε κατά των προαιώνιων εχθρών μας, των Περσών. Αναφέρθηκαν εν συνεχεία οι ένδοξες μάχες, οι μύθοι και τα γεγονότα τα οποία έκαναν τον Αλέξανδρο να λατρευτεί όσο κανένας άλλος ''κατακτητής'' στην ιστορία του πολιτισμού, από τους ίδιους τους κατεκτημένους.

Τέλος έγινε ένας απολογισμός του έργου και της προσφοράς του Έλληνα Βασιλέα τόσο στον Ελληνισμό όσο και στην παγκόσμια πολιτική, πολιτισμική και στρατιωτική ιστορία καταλήγοντας  πως ο Αλέξανδρος ο Γ'  ο Μακεδών ήταν, ένα ιστορικό πρόσωπο που όμως ξεπέρασε τα όρια του μύθου. Ήταν αυτός που, ως νέος Προμηθέας, ''ΦΩΤΟΔΟΤΗΣΕ'' με τον Ελληνικό πολιτισμό τον σκοταδισμό και την αμάθεια της Ανατολής. Ήταν Αυτός που διά πυρός και σιδήρου πραγματοποίησε την επιθυμία του πανελλήνιου για ΕΚΔΙΚΗΣΗ κατά των Περσών. Σήμερα ασημαντότητες και προδότες προσπαθούν να τον μειώσουν και να τον ξεπουλήσουν μαζί με την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. 'Ότι και να σχεδιάζουν, Αυτός έχει ΘΕΟΠΟΙΗΘΕΙ στις ψυχές και στις συνειδήσεις των Ελλήνων, Αυτός έχει χαρακτηριστεί ΜΕΓΑΣ από την Ιστορία!