Μετά την πρώτη αναμέτρηση


του Θεόδωρου Κουδούνα, υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την Χρυσή Αυγή
Η πρώτη εκλογική μάχη ολοκληρώθηκε και τώρα, με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία, είμαστε σε θέση να εξάγουμε συμπεράσματα αλλά και διδάγματα, ώστε να προχωρήσουμε με περισσότερη εμπειρία στη δεύτερη και πιο σημαντική.
Κατ’ αρχάς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναγωνιστές, μέλη και φίλους του Κινήματος, που με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια έδωσαν τον αγώνα ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ, όπως αρμόζει στους Χρυσαυγίτες Εθνικιστές.  Και τον έδωσαν με απόλυτη επιτυχία αναδεικνύοντας εαυτούς ...

άξιους της ιδεολογίας και της αποστολής που εθελοντικά ανέλαβαν. Μία αποστολή με πρωτοφανή βαθμό δυσκολίας όντας γεμάτη από ψυχολογική πίεση και αντικειμενικά εμπόδια.
Επισημαίνουμε την ψυχολογική πίεση ως φυσικό αποτέλεσμα της από εννεαμήνου ολοκληρωτικής πολιτικής δίωξης του Κινήματος μέσω προφυλακίσεων και βίαιης περιθωριοποίησης,  της άοκνης συνεχούς συκοφαντικής προπαγάνδας του καθεστώτος, καθώς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις από αγέλες παρακρατικών σκυβάλων που μετήλθαν ακόμη και του «πολιτικού επιχειρήματος» της ψυχρής δολοφονίας. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η χειρότερη απόπειρα τρομοκράτησης εκ μέρους του καθεστώτος δεν προέρχεται από τα ανωτέρω αναφερθέντα, αλλά από την επιδεικτική ατιμωρησία των παρακρατικών συμμοριών και την κατά συρροή παράνομη απελευθέρωση γνωστών και μη εξαιρετέων φονιάδων που είναι έτοιμοι να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά».
Τα αντικειμενικά εμπόδια ποικίλουν. Για πρώτη φορά ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα με ισχυρή κοινωνική επιρροή συμμετέχει σε εκλογές χωρίς κρατική χρηματοδότηση. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν του παραχωρούνται δημοτικές αίθουσες και δημόσιοι χώροι για διεξαγωγή εκδηλώσεων, ενώ υποψήφιοι απειλούνται ή χάνουν τις εργασίες τους. Όλα ξεπεράστηκαν και η πρώτη αποστολή στέφθηκε με επιτυχία.
Τα συμπεράσματα από την πρώτη Κυριακή είναι τα ακόλουθα:
  1. Το ΠΑΣΟΚ «κρύφτηκε» είτε πίσω από συνασπισμούς είτε πίσω από πρόσωπα που φόρεσαν τη μάσκα του «ανεξάρτητου» υποψήφιου. Ήταν ο μόνος τρόπος για να αποφύγει την έκθεσή του στην κρίση του ελληνικού λαού. Αυτό δεν θα το αποφύγει στις ευρωπαϊκές εκλογές.
  2. Η ΝΔ ενώ έχει αρχίσει να καταρρέει στην Αττική, φαίνεται ότι κρατάει δυνάμεις στην επαρχία. Είναι ένα αποτέλεσμα που έχει την εξήγησή του. Η ΝΔ διαθέτει ανθρώπους με εμπειρία δεκαετιών στα «αυτοδιοικητικά τερτίπια», πολιτικάντηδες με ευρείες διαπροσωπικές σχέσεις στις περιοχές τους. Ανθρώπους που διαθέτουν τους μηχανισμούς και τους τρόπους να προσεταιριστούν την ψήφο για την αυτοδιοίκηση. Παρότι η ΝΔ δείχνεινα προηγείται στις περιφέρειες πλην της Αττικής,  επισημαίνουμε  ότι δεν υπάρχει υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ ο οποίος υποστηρίζεται μόνο από τη ΝΔ. Είτε εμφανίζεται ως ανεξάρτητος υποστηριζόμενος μεταξύ άλλων και από τη ΝΔ, είτε ως προερχόμενος από τη ΝΔ υποστηριζόμενος από διάφορες παρατάξεις. Στις ευρωπαϊκές εκλογές αυτού του είδους οι «συμφωνίες» δεν έχουν θέση.
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε κατά κράτος επιτυγχάνοντας στις περιφέρειες πλην Αττικής ποσοστά από 10% έως 18% αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν έχει κοινωνική δυναμική, αλλά κυρίως ότι οι ψηφοφόροι του δεν είναι συνειδητοί, αλλά ένα χαλαρό και πρόσκαιρο συνονθύλευμα (όπως άλλωστε και η ηγεσία του). Στην Αττική το 23% είναι πολύ κάτω των προσδοκιών του ως εν δυνάμει κύριος εταίρος μίας μελλοντικής συγκυβέρνησης. Η πιθανή πρωτιά στις ευρωπαϊκές εκλογές είναι μάλλον κακό μαντάτο. Εάν τα κέντρα λήψεως αποφάσεων της αλλοδαπής «υποχρεώσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει τη χώρα σε αυτή τη φάση, η αποτυχία αποτελεί βεβαιότητα καθώς και η επιστροφή σε επίπεδα κάτω του 4%.
  4. Για τους υπόλοιπους «συγγενείς και φίλους» του συστήματος (ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ κλπ) οποιοδήποτε σχόλιο περιττεύει.
  5. Οι συνδυασμοί της Ελληνικής Αυγής υποστηριζόμενοι από τη Χρυσή Αυγή και μόνον, έλαβαν ποσοστά προσαυξημένα στην επικράτεια κατά 40% σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012 προκαλώντας θλίψη και ανησυχία. Οι πολιτικές διάνοιες του συστήματος έλαβαν αμέσως τα μέτρα τους και συνέστησαν ως συνήθως «προβληματισμό» και «επαγρύπνηση».
Όσο λοιπόν αυτοί θα «επαγρυπνούν», εμείς σαν μία οικογένεια εντείνουμε τον πολιτικό αγώνα για το δεύτερο ράπισμα στιςευρωπαϊκές εκλογές. Τα περιθώρια ενδυνάμωσης του Κινήματος είναι μεγάλα, αφού οι αυτοδιοικητικές «δαγκάνες»θα εκλείπουν και η χώρα θα εκφραστεί ως μία ενιαία εκλογική περιφέρεια. Στις 26 Μαΐου το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα θα έχει κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα και η Χρυσή Αυγή θα έρθει ακόμα πιο κοντά.