Η ευσυνειδησία των ασυνείδητων

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου 
Έχουν ανασκουμπωθεί οι «εξαίρετες» δικαστικοί λειτουργοί κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου και ανακρίνουν, προφυλακίζουν και κατονομάζουν σε ανακρινόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής ονόματα στελεχών του Κινήματος, προκειμένου να τους κάνουν να ομολογήσουν ότι αυτοί τους «διέταξαν» («εγκληματική» οργάνωση με τα όλα της, βλέπεις !!!!!!!!!!)  να διαπράξουν τις «βαριές» και ...

«πρωτοφανείς» για την πολιτική ζωή της Χώρας «κακουργηματικές» τους πράξεις.  
Έτσι λοιπόν προφυλακίστηκε ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης στην Ιεράπετρα Κρήτης ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση μελών εις βάρος Πακιστανών εργατών σε ελαιουργείο της περιοχής, όπως ακριβώς «προφυλακίστηκε» το 1991 και ο τότε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ όταν το μέλος της Καλαμπόκας, όχι απλά επιτέθηκε, αλλά δολοφόνησε τον καθηγητή Τεμπονέρα, ή ο κύριος Κεφαλογιάννης όταν ο αστυνομικός του φρουρός όχι απλά επιτέθηκε, αλλά δολοφόνησε οπαδό του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης, ή όπως ο κύριος Ανδρέας Παπανδρέου «προφυλακίστηκε», όταν αποδείχθηκε το 1987 ότι εγκέφαλος της συμμορίας δολοφόνων ηλικιωμένων ανθρώπων, ήταν ο δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαδόπουλος.
Επίσης εκκρεμούν και οι απολογίες τεσσάρων μελών της Χρυσής Αυγής  για την επίθεση στον «κοινωνικό» χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον περασμένο Ιούλιο.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι στην πραγματικότητα ο αποκαλούμενος κοινωνικός χώρος, σας παραθέτουμε αυτούσια την προβολή και τον χαιρετισμό για την δημιουργία του «Συνεργείου», μέσω του Indymedia του παράνομου ιστότοπου του ακροαριστερού, τρομοκρατικού χώρου που εκπέμπει από το Πολυτεχνείο, προτρέποντας τις ακροαριστερές συμμορίες να ισοπεδώσουν και να κάψουν σε κάθε συλλαλητήριο την Αθήνα και πανηγυρίζει για κάθε δολοφονημένο από ακροαριστερό τρομοκράτη, ή εγκληματία λαθρομετανάστη. Λένε λοιπόν οι «λεβέντες» του Indymedia, «η δημιουργία του Ελεύθερου κοινωνικού χώρου Ηλιούπολης Συνεργείο αποτελεί  πρόταση για την δημιουργία ενός Δημόσιου, Κοινωνικού τόπου συνάντησης για ανθρώπους που θέλουν να διαμορφώσουν και να συμμετάσχουν σε εναλλακτικές, ελεύθερες μορφές κοινωνικής ζωής και πολιτικής δράσης. Στο Συνεργείο φιλοδοξούμε να «στεγάσουμε» ένα κίνημα πολιτικής αντίστασης αλλά και έναν χώρο δημιουργίας και θετικής διαμόρφωσης διαφορετικών όρων της καθημερινής ζωής στην πόλη μας».
Οι εναλλακτικές μορφές κοινωνικής ζωής και πολιτικής δράσης του ακροαριστερού χώρου είναι πλέον πασίγνωστες σε όλους, όχι γιατί το λέμε εμείς αλλά λόγω του ότι  προβάλλεται πρωτίστως από αυτούς τους ιδίους και συνοψίζονται σε δυο μόνο λέξεις.
Ινδική κάνναβης και κοκτέιλ μολότωφ.
Παρόλα αυτά, λόγω του ότι επανειλημμένα έχουμε δηλώσει την αντίθεσή μας σε κάθε μορφής βίας, όπως επίσης αυτονόητο είναι ότι εδώ μια ολιγομελής οικογένεια δεν δύναται να ελέγξει τα μέλη της, πόσο μάλλον ένας ιδεολογικός και πολιτικός χώρος τους πολυπληθείς οπαδούς και υποστηρικτές, θεωρούμε πως κάθε πράξη που παραβαίνει τον νόμο πρέπει να κολάζεται ανάλογα.
Επίσης θα ευχηθούμε ολόψυχα στις κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου, καθώς και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, τον υπερβατικό «ενθουσιασμό» και την επαγγελματική «ευσυνειδησία» που επιδεικνύουν όταν ο ανακρινόμενος, ή ο εμπλεκόμενος είναι Χρυσαυγίτης, επισπεύδοντας διαδικασίες προκειμένου να τον «μαντρώσουν», να τον επιδείξουν και για την ανεύρεση και την ταχεία προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης των ακροαριστερών τρομοκρατών που ευθύνονται για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων μας στον Ασπρόπυργο και τον Πειραιά και κατά τις οποίες κινδύνευσαν και περίοικοι, για τους εμπρησμούς και τους βανδαλισμούς εις βάρος διαφόρων τοπικών οργανώσεών μας σε όλη την Ελλάδα και φυσικά πάνω απ όλα για τους ασύλληπτους ακόμη δολοφόνους των δυο Συναγωνιστών μας στο Νέο Ηράκλειο.
Γιατί εδώ μιλάμε για σοβαρότατες και επικίνδυνες για την δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη εγκληματικές πράξεις, που κινδύνευσαν ζωές, καταστράφηκαν περιουσίες και πάνω απ όλα χύθηκε το αίμα δυο νέων ανθρώπων και όχι επιθέσεις –τις οποίες φυσικά καταδικάζομε-κάποιων θερμοκέφαλων εναντίον αλλοδαπών εργατών, ή την θραύση υαλοπινάκων και επίπλων στο στέκι «εναλλακτικού στριψίματος του τρίφυλλου».
Φυσικά δεν έχει σημασία να μακρηγορήσουμε επιπλέον αναλύοντας λόγους και σκοπιμότητες,  αφού ο κύριος Μπαλτάκος τα είπε όλα.
Απλά έχουμε να διαμηνύσουμε στην επιλεκτική δημοκρατία του κυρίου Σαμαρά που λειτουργεί με δεκανίκι την κατάχρηση εξουσίας, ότι το πλέον σοβαρό από όλα τα δεινά που έφερε σε αυτό τον τόπο, ήταν η παντελής κατάλυση της αξιοπρέπειας και του ήθους σε όλο το φάσμα του πολιτικού και δημοσίου βίου και πρακτικής. Πλέον έχει ξεπεράσει ακόνη και τα έσχατα όρια διαφθοράς.