Ατελείωτο γέλιο από Βενιζέλο: Νομίζει ότι το κλεπτοπασόκ είναι απαραίτητο για την χώρα


Είναι σπάνιο το γεγονός κάποιος να μην εξοργίζεται με τον Βενιζέλο, αλλά τουναντίον να τον βλέπει να γίνεται ο «τρελός του χωριού», προκαλώντας ταυτόχρονα το γέλιο και την χαρμολύπη που αποπνέει η κατάσταση του. Συνήθως ο Βενιζέλος καταφέρνει να γίνεται σφόδρα αντιπαθής όταν από τα καθίσματα της 750.000€ υπερπολυτελούς λιμουζίνας του κουνάει το δάκτυλο, ...
επιχειρώντας να κάνει μαθήματα στους δοκιμαζόμενους από το μνημόνιο Έλληνες.
Έδωσε συνέντευξη, λοιπόν, στο «Βήμα της Κυριακής», ο Βενιζέλος. Μία συνέντευξη στην οποία θα επανέλθουμε αναλυτικότερα, για να δούμε αν αναφέρει εκεί την μυστική συνάντηση – ντροπή που διοργανώθηκε στο ΥΠΕΞ μεταξύ «διαπραγματευτή» των εισβολέων του Αττίλα και του Γ.Γ. του ΥΠΕΞ. Αξίζει, όμως, να σταθούμε στον υπέρτιτλο της συνέντευξης, που αποτυπώνει ευστόχως το ψυχολογικό προφίλ του Βενιζέλου ως ενός εγωμανούς με τάσεις μεγαλομανίας και αρχομανίας, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα καταθλίψεων με την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ.
Ο Βενιζέλος στην επίμαχη συνέντευξη αναφέρεται στις προσπάθειες του συστήματος των τοκογλύφων, των «νταβατζήδων» και των πολιτικάντηδων να αναστήσουν τον χώρο της κεντροαριστερής κλεπτοκρατίας. Οι προσπάθειες αυτές θυμίζουμε ξεκίνησαν από πύρινα άρθρα στις εφημερίδες του μνημονίου και κατέληξαν στις κινήσεις του Σημίτη για την ολική επαναφορά του στην πολιτική σκηνή του τόπου, μια φορά με τους «58» και τώρα με «Το Ποτάμι».
Αναφερόμενος στην αποτυχία της «Ελιάς» που έφερε την ανάγκη για μία δεύτερη προσπάθεια από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, μέσω του καθεστωτικού δημοσιογράφου, Θεοδωράκη, ο Βενιζέλος είπε ότι «αν δεν σταθεί η Κεντροαριστερά, δεν στέκεται η χώρα». Δηλαδή ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους απατεώνες της κλεπτοκρατίας δεν μπορεί να σταθεί η χώρα. Βεβαίως η παραπάνω φράση δεν αντέχει σε καμίας μορφής λογική κριτική, αφού η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν φύγουν από την πολιτική ζωή του τόπου οι πολιτικάντηδες της κλεπτοκρατίας.
Η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερα χωρίς της απευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων, την μίζα, την ρεμούλα, την κλεψιά, την απατεωνιά και όλα τα υπόλοιπα που συναπαρτίζουν τον ιδεολογικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων κομμάτων της κλεπτοκρατίας.