Νίκος Κούζηλος στο "Εμπρός": Εμείς δεν είμαστε ραγιάδες να προσκυνήσουμε!


Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κούζηλος και υποψήφιος δήμαρχος με την "Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά" έδωσε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα "Εμπρός" και στον δημοσιογράφο Γιώργο Φράγκο.
Ένας εθνικιστής καπετάνιος για τον Πειραιά
Πρόσω ολοταχώς, προκειμένου να καταστήσει τον Πειραιά κορυφαίο ναυτικό και εμπορικό ...
 
σταυροδρόμι της Μεσογείου, έχει βάλει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Ελληνικής Αυγής» στο μεγάλο λιμάνι και νυν βουλευτής Α’ Πειραιώς Νίκος Κούζηλος. Ο ίδιος ως καπετάνιος (είναι πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού), γνωρίζει καλά από πηδάλιο και έχει χαράξει ρότα, μέσω ενός προγράμματος που το διαπνέει η γνώση για τα ζητήματα που απασχολούν τον Πειραιά αλλά και η ανθρωπιά και η φροντίδα προς τους χειμαζόμενους Πειραιώτες, η οποία θα οδηγήσει, αν εκλεγεί, το πρώτο λιμάνι της χώρας στα απάνεμα νερά της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας. Ο κ. Κούζηλος σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΕΜΠΡΟΣ, δηλώνει ότι «όπως δεν φοβάται τις φουρτούνες στην θάλασσα, δεν τον τρομάζουν και οι διώξεις κατά βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής», τις οποίες θεωρεί «καθαρά πολιτικές και συνταγματικά και νομικά ατεκμηρίωτες». Για τον Πειραιώτη Εθνικιστή βουλευτή, η αλματώδης αύξηση των ποσοστών του Λαϊκού Συνδέσμου και η ευρεία αποδοχή που απολαμβάνουν οι θέσεις του σε ολοένα και περισσότερους Έλληνες πολίτες έχει σπείρει τον πανικό στο σύστημα των μεγαλοεργολάβων που ελέγχει τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, και το οποίο βρίσκεται πίσω από την λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κόμματος. Τα μηνύματα που λαμβάνει ο ίδιος από τους συμπολίτες του είναι άκρως ενθαρρυντικά, αφού όπως λέει «πολύς κόσμος, όταν περπατάω στους δρόμους του Πειραιά, με χαιρετά και μου λέει μην πτοήστε, προχωρήστε».
Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν το πρώτο λιμάνι της χώρας και τους κατοίκους του;
Είναι τόσα πολλά που χρειάζεται μια ιεράρχησή τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας είναι το κυκλοφοριακό. Με τις νέες ρυθμίσεις όλοι οι κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά έχουν πάθει «έμφραγμα». Ακολουθεί το λαθρεμπόριο, που έχει γονατίσει τους εμπόρους και έχει βάλει, σε συνδυασμό με την κρίση, λουκέτο σε εκαντοντάδες καταστήματα και βιοτεχνίες, και φυσικά ο ΟΛΠ.
- Γιατί κυβέρνηση και η σημερινή δημοτική αρχή δεν λαμβάνουν μέτρα για την πάταξη του παρεμπορίου, όταν σε όλο το κέντρο, βλέπεις απλωμένα παντού σεντόνια με προϊόντα του πεζοδρομίου;
Ποτέ, πραγματικά, δεν υπήρχε διάθεση εκ μέρους τους, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Αντιθέτως, άφησαν, με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, να γιγαντωθεί, και να απειλεί πλέον σοβαρά την εναπομείνασα οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της πόλης. Ξέρετε, έχουν γίνει εκατοντάδες καταγγελίες, εκ μέρους καταστηματαρχών κι άλλων που πλήττονται, και δεν έχει γίνει τίποτε. Αντιθέτως, κυνηγούν με κάθε ευκαιρία, μέσω φόρων, δυσβάσταχτων δημοτικών τελών και εξοντωτικών προστίμων, τους Έλληνες επαγγελματίες.
- Με το κυκλοφοριακό τι γίνεται;
Οι μονοδρομήσεις που αποφασίσθηκαν προεκλογικά, έφεραν κυκλοφοριακό κομφούζιο σε όλο τον Πειραιά, προκαλώντας ένα άνευ προηγουμένου συγκοινωνιακό μπάχαλο. Το οποίο, βέβαια, θα επιτείνει η έλευση του τραμ στον Πειραιά, που θα επιβαρύνει κυρίως τους κεντρικούς δρόμους, δυσκολεύοντας περαιτέρω την κίνηση των οχημάτων, μικραίνοντας, προκειμένου να κατασκευασθούν ράγες και σταθμοί, τα πεζοδρόμια, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στην εμπορική κίνηση. Αφήστε που δεν ξέρουμε αν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη για το συγκεκριμένο έργο ή μελέτη σκοπιμότητας από το υπουργείο Υποδομών. Εδώ εγείρεται το ερώτημα, γιατί υπογράφτηκε η υλοποίηση του τραμ, συνολικού κόστους 150 εκατ. ευρώ, παραμονές των τοπικών εκλογών.
- Με το δίπτυχο ανεργία - κοινωνική πολιτική, τι έχουν κάνει οι νυν και οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου;
Τίποτε! Πλήρης ανυπαρξία. Όσα διαφημίζει για δήθεν κοινωνικό έργο ο νυν δήμαρχος είναι οι δωρεές που έκαναν προς την πόλη για κοινωνικούς σκοπούς, εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Χάρις σε αυτές, συντηρούνται κάποιες κοινωνικές δομές, ενώ ουσιαστικά έχει καταργηθεί η προσφερόμενη από τον δήμο δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να φανταστείτε ότι οι ηλικιωμένοι που πηγαίνουν στα ΚΑΠΗ, πληρώνουν από την τσέπη τους το καφεδάκι που πίνουν. Όσο για την ανεργία, αυτή ολοένα αυξάνεται και όλο και περισσότεροι Πειραιώτες εγγράφονται στις λίστες του ΟΑΕΔ. Γνωρίζετε ότι ο Πειραιάς έχει τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στην χώρα;
- Εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος, τι θα κάνετε για τον Πειραιά;
Στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής, θα ανοίξουμε ένα κοινωνικό παντοπωλείο σε καθένα από τα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την στέγαση σε ξενώνες των αστέγων. Έμφαση θα δοθεί και στην ενίσχυση, με κάθε τρόπο, των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, όπως άνεργοι, πολύτεκνοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Επίσης θα προχωρήσουμε ως δημοτική αρχή στον καθαρισμό όλων των αρχαιολογικών χώρων και στην ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων. Εσείς, δεν γνωρίζετε, ότι ο Πειραιάς είναι, ίσως, η πιο μεγάλη πόλη της χώρας που δεν έχει τουριστικό χάρτη. Εγώ, δεσμεύομαι ότι επί δημαρχίας μου, η δημιουργία του θα είναι το πρώτο μέλημα. Το μεγάλο λιμάνι με την δημοτική αρχή της «Ελληνικής Αυγής» θα διεκδικήσει την επιστροφή του λιονταριού του Πειραιά, εξ ου και το όνομα Πόρτο Λεόνε, που κλάπηκε το 1687 και σήμερα βρίσκεται στον ναύσταθμο της Βενετίας.
- Συμφωνείτε με την πλήρη παραχώρηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΛΠ σε ξένα επενδυτικά συμφέροντα;
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πώληση ή μάλλον εκχώρηση, αντί ευτελούς τιμήματος, του ΟΛΠ σε ιδιώτες. Όταν ρωτήσαμε γιατί γίνεται αυτό το ξεπούλημα, η κυβέρνηση μας απάντησε ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευσή της. Εμείς, ως δημοτική αρχή δεν θα δεχτούμε να βγει στο σφυρί η περιουσία του Ελληνικού λαού, που είναι ο ΟΛΠ.
- Πώς κρίνετε το έργο του νυν δημάρχου;
Η σημερινή δημοτική αρχή προσπαθεί να παρουσιάσει ως επιτεύγματα που αξίζουν την ψήφο των Πειραιωτών και την ανανέωση της θητείας της την διαχείριση και μάλιστα κατά τρόπο λανθασμένο, των προβλημάτων της καθημερινότητας, π.χ. όπως η καθαριότητα. Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω ότι καθαροί διατηρούνται μόνο οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, αλλά όχι αυτοί των γειτονιών. Εγώ, δεν έχω δει τίποτε άλλο παρά την τήρηση των αυτονόητων, αλλά όχι την εκτέλεση έργων που θα βελτιώσουν την εικόνα του Πειραιά.
- Εσείς, ως δήμαρχος, θα δίνατε άδεια στους μουσουλμάνους, προκειμένου να κάνουν τις αιματηρές τελετές (αυτομαστιγώματα) που πραγματοποιούν κάθε χρόνο μια ανάσα από το δημαρχείο και το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά;
Εδώ, υπάρχει το εξής οξύμωρο. Δίνεται άδεια για τέτοιες τελετές, που είναι ξένες προς τα Ελληνικά ήθη και έθιμα και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες και όχι για την διανομή τροφίμων κι άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στους άπορους ή αδύναμους οικονομικά Πειραιώτες από την Χρυσή Αυγή. Εγώ, κατηγορηματικά, το δηλώνω ότι ως δήμαρχος δεν θα επιτρέψω τέτοιες τελετές.
- Σε λίγες ημέρες θα κληθείτε, ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπίσετε την κατηγορία της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Ποια είναι η προσωπική σας θέση;
Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις εναντίον του νόμιμου πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής είναι καθαρά πολιτικές και εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα που θεωρούν ότι βλάπτονται τα συμφέροντά τους, -τα οποία σε κάθε περίπτωση έρχονται σε αντίθεση με αυτά του Ελληνικού λαού-, από την ραγδαία αύξηση των ποσοστών των Ελλήνων Εθνικιστών. Για τον σκοπό αυτό, δηλαδή για να ποινικοποιηθεί η δράση του Λαϊκού Συνδέσμου, έχουν επιστρατευθεί οι πάντες. Από δημόσιους λειτουργούς μέχρι δημοσιογραφικά φερέφωνα, που αναμασούν κατασκευασμένα στοιχεία που η ανάγνωσή τους προκαλεί θυμηδία στους απλούς πολίτες.
Αλλά ό,τι και να κάνουν, εγώ το δηλώνω ότι δεν τους φοβόμαστε ούτε αυτούς ούτε τις φυλακές. Και να ξέρουν καλά ότι θα κάνουμε πράξη τα λόγια του αρχηγού μας Νίκου Μιχαλολιάκου, που βρίσκεται άδικα προφυλακισμένος ότι «οι κλέφτες θα πάνε φυλακή». Εμείς δεν είμαστε ραγιάδες για να τους προσκυνήσουμε!