Δυναμική συγκέντρωση του Ε.ΛΑ.Μ ενάντια στην προδοσία της Κύπρου - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


"Ντροπή, ντροπή ομοσπονδιακοί, οι ήρωες πεθάνανε για Κύπρο Ελληνική"
Παρασκευή 28.02.2014. Ώρα 8 μμ. Άγαλμα Κυριάκου Μάτση έναντι Προεδρικού Μεγάρου. Εκατοντάδες μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) δηλώνουν βροντερό παρόν για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην ξεπού-λυση της πατρίδας μας. Ένα άνανδρο ξεπούλημα των πάτριων εδαφών μας που χωράει στον όρο διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. ...
 


Τον κύκλο των ομιλιών άρχισε η συναγωνίστρια, εκ Λάρνακος, Δέσποινα Κασάπη Αντρέου η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Μετώπου Γυναικών και εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεση του κινήματος μας στο κοινό ανακοινωθέν που έχει υπογραφεί από τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, και τον Νίκο Αναστασιάδη. Τόνισε ότι έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας αυτής τα δικαιώματα των Ελλήνων Κυπρίων όχι μόνο δεν διαφυλάττονται αλλά τίθενται σε αναντίρρητο κίνδυνο.

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής, εκ Λεμεσού, Πανίκος Κλεοβούλου ο οποίος επίσης τάχθηκε ενάντια στη λύση ομοσπονδίας και διαβεβαίωσε ότι ο ρόλος των εθνικιστών είναι να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στις εχθρικές καταστάσεις που ζούμε. Επικέντρωσε την προσοχή του στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το χρέος που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιταχθεί ασκώντας αρνησικυρία.

Ο επόμενος ομιλητής, ο συναγωνιστής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μάριος Βασιλείου, επικέντρωσε την προσοχή του στους όρους του πολυσυζητημένου κοινού ανακοινωθέντος καθώς με την υπογραφή του εν λόγω κειμένου καταλύεται οριστικά η Κυπριακή Δημοκρατία και διαμορφώνεται ένα εκτρωματικό κρατίδιο, στο οποίο η μειονότητα των Τουρκο«κυπρίων» θα αντιμετωπίζεται ισότιμα με την πλειονότητα που αποτελούν οι Έλληνες Κύπριοι. Ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με τις οικονομικές πτυχές αναλύοντας το αντίκτυπο που θα επιφέρει ενδεχόμενη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην κυπριακή οικονομία.

Την σκυτάλη του λόγου έλαβε ο συναγωνιστής, εκ Πάφου μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Μιχαήλ αναφερόμενος ως επί το πλείστον στον τομέα του φυσικού αερίου και της ενεργειακής πολιτικής στην ευρύτατη περιοχή.  Τόνισε την ανάγκη να εμκεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο προς όφελος του λαού και για να διασφαλίσουμε τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Ακολούθως, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος μας, συναγωνιστής Γεάδης Γεάδη, αναγιγνώσκοντας ορισμένα ονόματα ανδρών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στα εδάφη της νήσου μας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι για την κατάντια του Ελληνισμού και την προδοσία του 1974 δεν ευθύνεται ο εθνικισμός αλλά οι πολιτικάντηδες της δικής του κοπής που εκστόμισαν το ανεκδιήγητο «η Κύπρος κείται μακράν». Επιπλέον, ανέλυσε εν συντομία τις πρόνοιες που προβλέπει το κοινό ανακοινωθέν και τις αρνητικές του επιπτώσεις στον κυπριακό Ελληνισμό.

Τον κύκλο των ομιλιών συνέχισε ο υπεύθυνος της Κεντρικής Οργάνωσης Πάφου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου συναγωνιστής Πέτρος Κουντουρέσιης με μία αναδρομή από το παρελθόν στο παρόν και έπειτα ατενίζοντας το μέλλον. Με ευθύτητα επεσήμανε πολύ ορθά ότι οι ήρωες της Κύπρου, ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ο Κυριάκος Μάτσης δεν διέθεσαν κάθε ρανίδα του αίματος τους για την ομοσπονδία αλλά για την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Μία στόχευση που οι σύγχρονοι πολιτικάντηδες χωρίς αιδώ έχουν μεταβάλει σε επανένωση.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστος Χρίστου, συνέκρινε την αντιμετώπιση των τότε κυβερνώντων απέναντι στην ΕΟΚΑ και στην πολιτική που ακολουθούν οι σημερινοί κυβερνώντες οι οποίοι εξακολουθούν να στεγάζονται σε ένα οίκημα που φέρει το έμβλημα της αποικιοκρατικής βρετανικής δύναμης και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Τόνισε ότι στους χαλεπούς καιρούς που διαβιούμε, η μόνη αντίσταση στο σαθρό κατεστημένο της προδοσίας είναι το εθνικιστικό κίνημα. Επομένως, κάλεσε άπαντες να είναι σε εγρήγορση και στις επάλξεις των αγώνων.

Η λήξη των ομιλιών δόθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κυριότερους δρόμους της πόλης με τα εθνικιστικά συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα. «Ντροπή, ντροπή ομοσπονδιακοί, οι ήρωες πεθάνανε για Κύπρο Ελληνική». Το μήνυμα καθαρό. Οι εθνικιστές δεν διαπραγματεύονται την πατρίδα τους. Τιμούν τους ήρωες του έθνους και συνεχίζουν τους αγώνες τους χωρίς μειοδοσίες. Οι λύσεις ομοσπονδίας, ουσιαστικά ξεπουλήματος, είναι απορριπτέες και προδοτικές. Οι εθνικιστές θα είναι παρόντες στους εθνικούς αγώνες διαδηλώνοντας και εκφράζοντας την αποδοκιμασία τους όπου αλλότρια συμφέροντα τίθενται υπέρ του εθνικού καλού.