Παραδοχή παρέμβασης στην "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη από τον Αθανασίου


Μετά από έναν οχετό ψεύδους στον οποίο έχει επιδοθεί επί μήνες, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει φυσιολογικότατα απολέσει κάθε έννοια μέτρου, επιτυγχάνοντας κατά τρόπο εντυπωσιακό, να αυτοδιαψεύδεται διαρκώς!
Μετά από την πρωτοφανή ομολογία του από βήματος της Βουλής πως τηλεφώνησε στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Τσάμη, μεσούσης της ανάκρισης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, γεγονός το οποίο από μόνο του συνιστά πολιτική παρέμβαση στο έργο της ...

ανεξάρτητης -υποτίθεται- Δικαιοσύνης, ο υπουργός της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά προχώρησε σε ένα ακόμη φιάσκο, παίρνοντας σαφώς και ξεκάθαρα θέση στην υπόθεση του πρώην υφυπουργού και γενικού γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη, στου οποίου την κατοχή βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ.
Επί της απόφασης της Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο τον Καρχιμάκη, επιβάλλοντάς του χρηματική εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, ο Χ. Αθανασίου δήλωσε: «ως πολίτης, τις βρίσκω υπερβολικές, οι δικαστές όμως κρίνουν βάσει των ευρημάτων της δικογραφίας και των συνταγματικών διατάξεων»! Όταν λοιπόν πρόκειται για τα συνεταιράκια του κλεφτοΠΑΣΟΚ, ένας ολόκληρος υπουργός αποδέχεται να υποβιβάσει εαυτόν στο επίπεδο του πολίτη. Μόνο που ο Χ. Αθανασίου δεν είναι πολίτης, αλλά προϊστάμενος ενός υπουργείου, ο οποίος παρεμβαίνει με τον ένα ή άλλο τρόπο στο έργο της Δικαιοσύνης.
Μάλιστα το θράσος του ξεπερνά κάθε συνταγματικό όριο, όταν μέσα σε ένα παραλήρημα αλαζονείας περιφρονεί την εκπεφρασμένη δια νομίμων εκλογών θέληση του Ελληνικού Λαού, ισχυριζόμενος πως «αν κάποιο κόμμα δεν θέλει να εξαφανιστεί να παραιτηθούν οι διωκόμενοι βουλευτές και να αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες»! Την ίδια δηλαδή στιγμή κατά την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «αστειότητες» τις καταγγελίες της Χρυσής Αυγής για ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, όχι μόνο δεν προχωρά σε μια τυπική διάψευση των καταγγελιών αλλά αντιθέτως προδικάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και την εξαφάνιση ενός νόμιμου Πολιτικού Κινήματος, το οποίο χαίρει της θερμής υποστήριξης πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων!
Το Σύνταγμα της Ελλάδος όμως δεν είναι το μαγαζάκι, το οποίο κλήθηκε να διοικεί. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει «εξαφάνιση» κόμματος, όπως αλαζονικά και προκλητικά ισχυρίζεται. Την εξαφάνιση των κομμάτων την αποφασίζει ο Ελληνικός Λαός και τούτη είναι η δεδηλωμένη του απόφαση για τα κόμματα της κλεπτοκρατίας, την πατριδοκάπηλη ΝΔ και το κλεφτοΠΑΣΟΚ.
Δεν είναι όμως μονάχα η παραπάνω δήλωση του υπουργού ενδεικτική των πρακτικών της Χούντας που εξουσιάζει τυραννικά το Λαό μας. Όταν ο Χ. Αθανασίου φτάνει μέχρι του σημείου να δηλώνει πως: «εγγυώμαι την ανεξαρτησία των δικαστών, οι οποίοι έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το τελευταίο διάστημα, η οποία εκπορεύεται από την εντολή του Πρωθυπουργού να μη χαρίζονται σε κανέναν», τότε έχουμε ακόμη μια πρωτοφανή παραδοχή πως η δικαστική εξουσία δεν είναι ανεξάρτητη. Διότι αν η Δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη, τότε είναι προσβλητικό ο υπουργός να εγγυάται την «ανεξαρτησία» τους και είναι τουλάχιστον φαιδρό και οξύμωρο, η ανεξαρτησία των δικαστών να εκπορεύεται από εντολή του πρωθυπουργού!
Η δε νουθεσία Αθανασίου προς την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη να επιβάλλονται οι προφυλακίσεις με φειδώ (δήλωση του υπουργού), αποτελεί την περίτρανη απόδειξη της «ανεξαρτησίας» της δικαστικής εξουσίας και κυρίως των δύο μέτρων και δύο σταθμών που ισχύουν στην απονομή δικαιοσύνης: άλλα ισχύουν για τους Χρυσαυγίτες (κι ας είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού) και άλλα για τους κάθε λογής Καρχιμάκηδες του αντισυνταγματικού τόξου!
Αν υπήρχε η στοιχειώδης εντιμότητα κι ευθιξία, ο Χ. Αθανασίου θα είχε ήδη παραιτηθεί. Όμως οι λέξεις αυτές είναι άγνωστες στα στελέχη της Χούντας του Μνημονίου και κυρίως στους νοσηρούς εγκέφαλους της πολιτικής δίωξης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς για εκείνους, ο προσεχής Μάιος θα κρίνει ποιοι θα εξαφανιστούν και ποιοι θα δικαιωθούν πανηγυρικά.

Ευάγγελος Καρακώστας