Ο ρατσισμός του Ισραήλ απέναντι σε αφρικανούς πρόσφυγες


Από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους εδώ και έξι δεκαετίες οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας καλύπτουν τα εγκλήματά τους έναντι των Αράβων με την αιτιολογία και το προσωπείο της «εθνικής ασφάλειας». Οι ισραηλινοί σφετεριστές συστηματικά και συνεχώς κλέβουν, με όλη την σημασία της λέξης, την γη των αυτοχθόνων Παλαιστινίων, τους δολοφονούν και αναγκάζουν ...

χιλιάδες από αυτούς να εγκαταλείψουν την γη των προγόνων τους. Η εκάστοτε ισραηλινή κυβέρνηση υπερασπίζεται αυτές τις ρατσιστικές και γενοκτονικές ενέργειες με την αιτιολογία της ασφάλειας έναντι της «αραβικής τρομοκρατίας», με την οποία «τρομοκρατία» όμως συνεργάζεται όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα επεκτατικά  σχέδια του Ιουδαϊσμού.
Το Ισραήλ μπορεί και διαφεύγει από την τσιμπίδα των διεθνών νόμων και από την διεθνή καταδίκη για τα εγκλήματά του έναντι των Παλαιστινίων, επειδή έχει την κυνική υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (δικαίωμα αρνησικυρίας). Ακόμη και όταν οι ισραηλινοί στρατιώτες δολοφονούν μικρά παιδιά των Παλαιστινίων οι ΗΠΑ αναμασούν πάντα ως δικαιολογία το «δικαίωμα του Ισραήλ για ασφάλεια».
Πριν από μερικές ημέρες χιλιάδες Αφρικανοί πρόσφυγες που διαμένουν στο Ισραήλ ξεσηκώθηκαν και διαδήλωσαν για να αποκαλύψουν την βάρβαρη πολιτική των Ιουδαίων. Το Ισραήλ διαχειρίζεται το αυξανόμενο μεταναστευτικό πρόβλημα με τον τρόπο που διαχειρίζεται και το Παλαιστινιακό, ήτοι με αδίστακτη και ανηλεή ρατσιστική καταπίεση.
Δεκάδες χιλιάδες Αφρικανοί πρόσφυγες που έχουν καταφύγει τα τελευταία χρόνια στο Ισραήλ και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο διαδήλωσαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους. Τα τελευταία πέντε χρόνια καταφθάνουν στο Ισραήλ χιλιάδες πρόσφυγες από την Αφρική. Οι περισσότεροι εισέρχονται από τα σύνορα με την Αίγυπτο, αφού έχουν ταξιδέψει, μάλλον περπατήσει, χιλιάδες χιλιόμετρα αφρικανικής γης. Υπολογίζεται ότι 60.000 Αφρικανοί, κυρίως από το Σουδάν και την Ερυθραία, έχουν ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Ισραήλ, το οποίο είναι υποχρεωμένο να παρέχει άσυλο αφού έχει υπογράψει την σχετική Συνθήκη του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Τα Ισραήλ όμως, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα ανεργίας και φτώχειας των Ιουδαίων πολιτών του, ανταποκρίνεται στα αιτήματα των αφρικανών προσφύγων με δρακόντεια μέτρα καταπίεσης. Πριν από ένα μήνα το ισραηλινό κοινοβούλιο αποφάσισε τον εγκλεισμό όλων των Αφρικανών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και την απέλασή τους στις χώρες προέλευσής τους.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης βρίσκονται στην έρημο Negev και οι αφρικανοί όντας αντιμέτωποι με την απέλασή τους αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν, ώστε να τύχουν της προσοχής της διεθνούς κοινότητας. Τα σιωνιστικοκρατούμενα ΜΜΕ της χώρας μας ουδόλως βέβαια ανέφεραν το γεγονός, ενώ για αυτά είναι πάντα πρώτη είδηση οτιδήποτε συμβαίνει στην Ελλάδα σε σχέση με τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που παράνομα βρίσκονται εδώ, που δεν φέρουν βέβαια την ιδιότητα του πρόσφυγα και που καθημερινά επιδίδονται σε παράνομες πράξεις και ειδεχθή εγκλήματα κατά των Ελλήνων πολιτών.
Οι αφρικανοί πρόσφυγες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ έξω από την αμερικανική πρεσβεία με πανό που έφεραν επιγραφές όπως «είμαστε άνθρωποι, όχι ζώα» και επικαλούμενοι διεθνή υποστήριξη και βοήθεια. Οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία αλλά και από αντιδιαδηλωτές Ιουδαίους που φώναζαν συνθήματα όπως «γυρίστε πίσω εκεί όπου ανήκετε» και «δεν θα σας αφήσουμε να πάρετε την γη μας». Τα συνθήματα των αντιδιαδηλωτών δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ειρωνικά και πικρά. Αυτοί που έκλεψαν την γη των Παλαιστινίων ζητούν από τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την χώρα που έχουν παράνομα σφετεριστεί και διαχειρίζονται ως «ιουδαϊκό κράτος» που οικοδομήθηκε πάνω σε ρατσιστικούς νόμους και διακρίσεις έναντι των αυτοχθόνων Παλαιστινίων και τώρα πλέον και έναντι αφρικανών προσφύγων.
Επί έξι δεκαετίες το Ισραήλ υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ και την αμερικανοσιωνιστική προπαγάνδα καταφέρνει να αποσιωπά την ρατσιστική του πολιτική και την  παράνομη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών με την αιτιολογία της «ασφάλειας» και της «άμυνας», μια αιτιολογία που αποδεικνύεται ως ένα κατάφωρο ψέμα μετά και την βάρβαρη κακομεταχείριση των Αφρικανών προσφύγων. Ας ασχοληθεί επιτέλους το Ισραήλ με τα του υπό αίρεση οίκου του και ας σταματήσει να δίνει μαθήματα σε άλλους λαούς περί ρατσισμού και πολυπολιτισμικότητας.

Γ.Λ.