Εφημερίδα "Ακρόπολις": Αυτές είναι οι «φοβερές» αποκαλύψεις του ΣΔΟΕ για την Χρυσή Αυγή!


Η ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" φιλοξενεί σήμερα ρεπορτάζ, στηλιτεύοντας τις βρώμικες διαρροές του ΣΔΟΕ και τα ψέμματα που διακινούν οι λασπολόγοι για τον Γιάννη Λαγό.
Νέος κύκλος «φοβερών» και «τρομερών», αλλά απολύτως κενών και άνευ ουσίας, «αποκαλύψεων» έχει ξεσπάσει στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής αυτών που έχουν αποφασίσει με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους (ή μάλλον αθέμιτους) να βγάλουν εκτός παιχνιδιού την Χρυσή Αυγή. ...

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος που είχε κάνει το ΣΔΟΕ, ύστερα από έφοδο στα κεντρικά γραφεία στην οδό Μεσογείων.
"Ο έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής αλλά και στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 35 στελεχών της συνεχίζεται. Ωστόσο τα ίδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι «δεν έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής ποσά που συνδέονται με παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος. Όμως ίσως η έρευνα επεκταθεί και σ άλλα πρόσωπα που ίσως σχετίζονται με τέτοιου είδους ύποπτες συναλλαγές".
Αυτό σημαίνει απλά ότι δεν έχουν βρει τίποτα και ελλείψει στοιχείων αναλώνονται σε αοριστολογίες, έχοντας ήδη εκτεθεί για όσα πομπώδη, αλλά ψευδή, διέρρευσαν για δήθεν παράνομη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Όσο και να προσπαθούν να συντηρήσουν το θέμα για δημιουργία εντυπώσεων, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι «σκοτεινοί χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής» έχουν μία κοινή ιδιότητα με τα περιβόητα «οπλοστάσια». Ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας των εμπαθών και εγκάθετων σκευωρών.
Η «Α» από την πρώτη στιγμή μονότονα επαναλαμβάνει πως όσα αναφέρονται για χρηματοδότες, σφαγμένα αρνιά και όπλα στις σπηλιές είναι φαντασιώσεις μυθομανών μαρτύρων. Έμπειροι συντάκτες της «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» που παρακολουθούν δημοσιογραφικά δεκαετίες τον ευρύτερο πολιτικό χώρο της δεξιάς στην χώρα μας «κάτι» θα είχαν αντιληφθεί. Εκτός και αν η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής είναι εξωγήινοι ή νεφελίμ.
Παρόλο τον εξονυχιστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ επί τέσσερις και πλέον μήνες τα «ευρήματα» οδηγούν τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών στην πικρή παραδοχή της αποτυχίας τους. Παρόλα αυτά, κάποιοι συνεχίζουν να διακινούν για συντήρηση των εντυπώσεων ότι «οι έρευνες συνεχίζονται». Κάτι δηλαδή που μπορεί να γίνεται αιώνια και για τον οποιονδήποτε. Αυτά που βρέθηκαν ήταν τα εξής:
Ένας από τους λογιστές που κρατούσαν τα βιβλία του κόμματος (φανταστείτε: Έψαξαν ακόμα και τον λογιστή!) ο οποίος βέβαια δεν έχει καμία θεσμική θέση και εν πάση περιπτώσει δεν είχε κάνει ούτε ο ίδιος κάτι παράνομο είχε δημιουργήσει δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο. Αυτό το κάνουν όλα τα μεγάλα λογιστικά γραφεία για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ όμως το 2004, που δημιούργησε τις εταιρείες αυτές δεν είχε και καμία σχέση με τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή.
Η πλέον «φοβερή» ανακάλυψη είναι ένα ποσό 150.000 ευρώ σε λογαριασμό δηλωμένο και νόμιμο του προφυλακισμένου βουλευτή Γ. Λαγού που προέρχεται από δηλωμένη και με εκκαθαρισμένους τους φόρους οικογενειακής κληρονομιάς.
Ούτε στα οικονομικά του Νίκου Μιχαλολιάκου, της οικογενείας τους, του Χ. Παππά, των άλλων προφυλακισμένων βουλευτών κλπ, βρέθηκε το οτιδήποτε επιλήψιμο. Τα κονδύλια της κρατικής χρηματοδότησης (λιγότερα από 500.000 ευρώ) όδευσαν κατά κύριο λόγο όπως αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ σε αγορές τροφίμων και τα υπόλοιπα σε δαπάνες γραφείων που άνοιγε σε διάφορες πόλεις το κόμμα.