Δείτε τι ζητούν οι νεοσταλινικοί μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση του μόνιμου στρατού και αντικατάστασή του με σώμα ενόπλων εργατών και άλλα πολλά


Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα να έχει μεγάλα βήμα ώστε να μπορέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονό και ενιαίο κομματικό μηχανισμό διαλύοντας τις συνιστώσες και αντικαθιστώντας αυτές με τις τάσεις, ωστόσο φαίνεται να ξεπροβάλλει ένα…

μπολσεβίκικο κόμμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο οραματίζεται τη δικτατορία του προλεταριάτου.

Νέους πονοκεφάλους στον Τσίπρα προκαλεί η Κομμουνιστική Τάση

Σύμφωνα με το  «Πρώτο Θέμα», η Κομμουνιστική Τάση στον ΣΥΡΙΖΑ – της μετά Συνιστώσες εποχής- σκοπεύει να γίνει η φωνή της αριστερής συνείδησης που θα διατηρεί στον ίσιιο δρόμο του παραδοσιακού σοσιαλισμού μια ενδεχόμενη επαναστατική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον  κ. Τσίπρα.
Με ιδεολογική πυξίδα τις αρχές της Κουμμούνας του Παρισιίου του 1871, τα στελέχη της τάσης παρουσιάζουν το δικό τους ολοκληρωμένο και θεμελιωμένο στις αυθεντίες της κουμουνιστικής διδασκαλίας πρόγραμμα. Αυτή θα είναι η δική τους συμβολή σε μια ενδεχόμενη ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα κατέτεινε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ξεσηκώνοντας πολιτική πανστρατιά για τη δημιουργία των «Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης».
Βασικά στοιχεία του προγράμματος της Κουμουνιστικής Τάσης αποτελούν το εθνικό νόμισμα, η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση κα ι ΝΑΤΟ, απαλλοτρίωση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, εργατικός έλεγχος παντού, φορολογία 75% σε όσους έχουν το θράσσος να συσσωρεύσουν ετήσια εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, κοινωνικοποίηση όλων ων εταιριών Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης, κατάργηση του μόνιμου στρατού και αντικατάσταση με σώματα ένοπλων εργατών.



Οι νεοσυσταθείσες τάσεις δίνουν το δικό τους αγωνιστικό «παρών». Δεν μιλάμε για φίλους ή απλά κομματικά στελέχη αλλά για εκλεγμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Πρόσφατα μάλιστα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βίτσας κατά τον χαιρετισμό που απεύθυνε στην πρώτη ανοιχτή συνάντηση που πραγματοποίησε η νέα αυτή τάση, εξήρε τον εξέχοντα ρόλο της Κουμουνιστικής Τάσης στη διαμόρφωση της πολιτικής πρότασης της παράταξης.   Χαιρετισμό όμως απεύθυνε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκε πριν 7 μήνες με στόχο να δώσει δυναμική στο όραμα του επαναστατικού μαρξισμού στο εσωτερικό του κόμματος. Η εκλογή δύο μελών της στην ΚΕ και η εκπροσώπησή της στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας του κόμματος πιστώνονται ως πολιτικές επιτυχίες της, καθώς η ύπαρξή της πλέον καταγράφεται στις εσωκομματικές τάσεις. Ωε ιδεολογικός μέντορας φέρεται ο Βρετανός τροτσκιστής διανοητής και ένθερμος υποστηρικτής της μπολιβαριανής επανάστασης στη Βενεζουέλα, Άλαν Γουντς.
Τέλος, πολιτικό ευαγγέλιο της τάσης αποτελεί η Κομμουνιστική Πλατφόρμα, ένα κείμενο προγραμματικών θέσεων πάνω στις οποίες οφείλει να κινηθεί ο κ. Τσίπρας στην περίπτωση που αναλάβει την εξουσία.


paraskhnio.gr