Ο Μπουτάρης δέχεται λεφτά από την Siemens για τον Αρκτούρο, αλλά όχι από την Χρυσή Αυγή


Πριν από λίγο καιρό η Χρυσή Αυγή είχε κάνει μια δωρεά της τάξεως των 5.000 ευρώ προς την ΜΚΟ «Αρκτούρος», η οποία ειδικεύεται σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Ως γνωστόν, ο «Αρκτούρος» αρχικά αποδέχθηκε αυτή την προσφορά, για να ανακαλέσει μετά τον «θόρυβο» που προξένησαν διάφοροι «προοδευτικοί» κύκλοι. Ο δήμαρχος...

 Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υπήρξε από τους ιδρυτές της συγκεκριμένης ΜΚΟ και δεν γνωρίζουμε αν και σε ποιο βαθμό εμπλέκεται ακόμη, χρησιμοποιώντας την γνωστή φρασεολογία του είπε ότι την ευαισθητοποίηση της Χρυσής Αυγής δεν την ξεπλένει τίποτα γιατί: «Η Χρυσή Αυγή θέλει να σκοτώνει και οι άνθρωποι που σκοτώνουν δεν αγαπούν το περιβάλλον», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Βεβαίως, ο μόνος που «σκοτώνει» είναι ο μπαρμπα - γιάννης, ο οποίος δολοφονεί κάθε έννοια σοβαρότητας.
Ο Μπουτάρης μπορεί να μην θέλει να παίρνει ο «Αρκτούρος» χρήματα από «φασίστες», δεν έχει όμως κανένα πρόβλημα να παίρνει χρήματα από διαπλεκόμενους όπως η Siemens. Για την ακρίβεια ο «Αρκτούρος» σύναψε με την Siemens την 5η Ιουλίου 2011 ιδιωτικό συμφωνητικό, όπου σε κάποιο σημείο αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Για την υλοποίηση του παραπάνω έργου, η εταιρεία (Siemens) αναλαμβάνει να καταβάλει ως χορηγία στον Αρκτούρο το ποσό που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και συγκεκριμένα το ποσό των 13.600 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 23% 3.128 ευρώ, σύνολο 16.728 ευρώ».

Με δεδομένο το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο η συγκεκριμένη πολυεθνική γερμανική εταιρεία βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (δικαστική διερεύνηση, εισαγγελικές κλητεύσεις μαρτύρων, εξεταστική επιτροπή της Βουλής) είναι απορίας άξιον πως ο «Αρκτούρος» αποδέχθηκε χορηγία από την Siemens. Προφανώς, είναι προτιμότερο να δέχεσαι χρήματα από εμπλεκόμενες σε οικονομικά σκάνδαλα εταιρείες, παρά από έναν νόμιμο - και πάνω απ' όλα έντιμο - Πολιτικό Φορέα. Το μόνο, βεβαίως, που κατάφερε ο Μπουτάρης είναι να γελοιοποιηθεί στο Πανελλήνιο για την απαράδεκτη επιλεκτική του προτίμηση και να δείξει ότι το, δήθεν, ενδιαφέρον τους για το φυσικό περιβάλλον και την άγρια ζωή είναι κάλπικο.

Γιώργος Μάστορας