Σε off shore εταιρεία η δημόσια περιουσία - Άμεση αντίδραση της Χρυσής Αυγής στην Βουλή


Η συγκυβέρνηση επιβεβαιώνει καθημερινά πως το Μνημόνιο ισούται με έναν κατήφορο χωρίς τέλος, με το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την πλήρη εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν αποτελεί έκπληξη η πρόσφατη αποκάλυψη πως η ελληνική κυβέρνηση έχει στα χέρια της από τον Ιούνιο 2013 απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού ...

Σταθερότητας (ESM) με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2013, σύμφωνα με την οποία είναι έτοιμο το σχέδιο με βάση το οποίο η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ θα περάσει σε έναν νέο οργανισμό με έδρα το εξωτερικό και στον οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχουν ξένοι μάνατζερ, στους οποίους θα αναφέρεται η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Ο νέος οργανισμός θα μπορεί να κάνει προπώληση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, με τα λεφτά να πηγαίνουν απευθείας στον λογαριασμό για το ελληνικό χρέος και επιπλέον θα μπορεί να ιδρύει θυγατρικές στο εξωτερικό, στις οποίες θα μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία προς πώληση, χωρίς να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη η ελληνική κυβέρνηση!
Μετά από τη δημοσιοποίηση αυτής της είδησης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου αντέδρασε ακαριαία και σήμερα το πρωί υπέβαλε αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής, Μεϊμαράκη ζητώντας να συγκληθεί άμεσα η αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να προσέλθει ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών. Το αίτημα της Χρυσής Αυγής προς τον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει αναλυτικά:
"Από δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου έγινε γνωστό ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει στα χέρια της από τον Ιούνιο 2013 απόρρητη έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2013. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, είναι έτοιμο το σχέδιο με βάση το οποίο η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ θα περάσει σε έναν νέο οργανισμό με έδρα το εξωτερικό και στον οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχουν ξένοι μάνατζερ, στους οποίους θα αναφέρεται η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Ο νέος οργανισμός θα μπορεί να κάνει προπώληση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, με τα λεφτά να πηγαίνουν απευθείας στον λογαριασμό για το ελληνικό χρέος, και επιπλέον θα μπορεί να ιδρύει θυγατρικές στο εξωτερικό, στις οποίες θα μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία προς πώληση, χωρίς να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη η ελληνική κυβέρνηση.
Η αποκάλυψη αυτή καθιστά επιτακτική την άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να προσέλθει ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών και να ενημερώσει το σώμα:
α) για το πλήρες περιεχόμενο της έκθεσης του ESM
β) εάν η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αποστείλει απάντηση επ’ αυτής στον ESM
γ) ποια πρόκειται να είναι η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης επί του θέματος στην επόμενη επίσκεψη της Τρόικα το Φθινόπωρο.

Για τους λόγους αυτούς αιτούμεθα την άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατ’ άρθρον 41Α του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να προσέλθει ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών και να ενημερώσει τα μέλη αυτής".
Η Χρυσή Αυγή θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της και με τον θεσμικό της ρόλο αναλαμβάνει κάθε πρωτοβουλία για να ξεσκεπάζει την διαφθορά και τα προδοτικά σχέδια των ξενόδουλων κυβερνητών της χώρας μας. Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως θα μας βρουν απέναντί τους στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: "Η εισήγηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για μεταβίβαση της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ σε έναν νέο οργανισμό με έδρα το εξωτερικό, συνιστά αθλιότητα πρώτου μεγέθους. Η ενέργεια της Συγκυβέρνησης να δεχθεί ως αντικείμενο συζήτησης το κατάπτυστο αυτό κείμενο δεν είναι απλά ενδοτική, αλλά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το θεμέλιο του Πολιτεύματος (άρθρο 1 Συντάγματος), την Λαϊκή Κυριαρχία.
Πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και να κληθεί ο Υπουργός Οικονομικών να παράσχει τις δέουσες εξηγήσεις. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής υπέβαλε σήμερα σχετικό αίτημα σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής".