Επίδειξη θράσους από τον Νετανιάχου


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας
Επίδειξη θράσους, αλλά και πυγμής απέναντι στους υποτακτικούς "ηγέτες" άλλων χωρών έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου από το στρατόπεδο του Άουσβιτς στην Πολωνία, όπου βρέθηκε με την ευκαιρία των εγκαινίων ενός (ακόμη) νέου χώρου "μνήμης του ολοκαυτώματος". Τα πρώτα "καρφιά" του πρωθυπουργού του αιμοσταγούς κράτους του ...

Ισραήλ αφορούσαν τους συμμάχους στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο: «οι σύμμαχοι γνώριζαν για το ολοκαύτωμα, καθώς εκείνο εξελισσόταν στην Ευρώπη. Καταλάβαιναν απόλυτα τι γινόταν στα στρατόπεδα θανάτου. Τους ζητήθηκε να κάνουν κάτι, θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι αλλά δεν έκαναν». Είπε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.
Τα πιο ενδιαφέροντα, όμως, από την ομιλία του έρχονται κατόπιν με τα σαφή υπονοούμενα για το Ιράν και την Χεζμπολάχ: «Για εμάς τους Εβραίους το μάθημα είναι ξεκάθαρο: Δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς ξανά εμπρός σε νέες απειλές για την εξαφάνιση του λαού μας. Δεν πρέπει να κρύψουμε τα κεφάλια μας κάτω από την άμμο, και να αφήσουμε άλλους να κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς.» Πιο ξεκάθαρος για τους δισταγμούς του Ομπάμα και των ΗΠΑ, προκειμένου να πλήξουν στρατιωτικά το Ιράν δεν θα μπορούσε να είναι ο Νετανιάχου. Είναι σαν να λέει ότι αφού δεν τολμούν οι αμερικάνοι να χτυπήσουν το Ιράν, θα το κάνουμε εμείς πρώτοι.
Συνεχίζοντας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, είπε ότι: «Από εδώ, από αυτό το μέρος που αποτελεί ζωντανή μαρτυρία ότι κάποτε επιχείρησαν να μας αφανίσουν, εγώ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ του εβραϊκού κράτους λέω σε όλα τα έθνη του κόσμου: το κράτος του Ισραήλ θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει ένα δεύτερο ολοκαύτωμα». Γιατί, άραγε, απευθύνεται «σε όλα τα έθνη του κόσμου» ο Νετανιάχου; Θεωρεί ότι όλα, δίχως εξαίρεση, αποτελούν πιθανό εχθρό του Ισραήλ; Για πιο λόγο να υποθέτει κάτι τέτοιο;
Τέλος, αναφερόμενος στους αρνητές του ολοκαυτώματος και ουσιαστικά στον πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ, ο οποίος χαρακτήρισε ψευδές το ολοκαύτωμα είπε τα εξής: «Εάν υπάρχουν αρνητές του ολοκαυτώματος ας έρθουν εδώ στο block 27 και ας δουν το ένα όνομα μετά το άλλο». Σε όσους αρνούνται ή αμφισβητούν το ολοκαύτωμα θα έπρεπε ο Νετανιάχου και όμοιοί του να  τους αποστομώνουν με τα ακλόνητα επιχειρήματα και τα πλήρη αποδεικτικά στοιχεία τα οποία υποστηρίζουν ότι έχουν, αντί να ζητούν από τα φερέφωνά τους σε διάφορες χώρες του κόσμου να ποινικοποιούν την οποιαδήποτε άποψη δεν συμβαδίζει με αυτήν των εβραίων. Η αλήθεια απελευθερώνει, ακριβώς γιατί σπάει τα δεσμά του φόβου, της αμάθειας και του ψέματος. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ο πρωθυπουργός ενός κράτους που φέρεται τόσο βάναυσα στους παλαιστίνιους, κι ενώ αντιτίθεται σε κάθε μορφή διακρίσεων και ρατσισμού σ’ άλλες χώρες, στο ίδιο το Ισραήλ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ακολουθεί τέτοιου είδους τακτικές και πολιτικές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, για το μέγεθος του θράσους και της υποκρισίας του Ισραήλ και των διαφόρων εκπροσώπων του.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ