"Περί κάθαρσης" - Με αφορμή την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου


Διανύουμε ήδη το πρώτο διήμερο θριαμβολογίας των καθεστωτικών μέσων (και έπεται συνέχεια, κάθε θαύμα τρεις, το μεγάλο τέσσερις…), για την ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκε στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Παπαγεωργόπουλο. Σταχυολογούμε τα πιο χτυπητά αποσπάσματα των στημένων θριαμβολογιών:



«Ο Παπαγεωργόπουλος ήταν μόνο η αρχή», «πανικός στα κυκλώματα διαφθοράς από την καταδίκη», «σε εξέλιξη δεκάδες διαχειριστικοί έλεγχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο», «από το μεσημέρι της Τετάρτης κάτι σημαντικό έχει αλλάξει στη δημόσια ατμόσφαιρα της Ελλάδας», «είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που δημόσιος παράγοντας που διαδραμάτισε ως βουλευτής και ως δήμαρχος σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας οδηγείται στη φυλακή με τόσο βαριά ποινή», «το πανηγύρι τελείωσε», «η χθεσινή ημέρα αποτελεί σταθμό στα δημόσια πράγματα της χώρας», κ.α.
Τα ίδια ακριβώς είχαμε ακούσει μόλις προφυλακίστηκε κι ο –πρώην κι αυτός- Τσοχατζόπουλος, χωρίς όμως να υπάρχει ανάλογη συνέχεια. Ποια είναι η αλήθεια; Το σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς της ξενοκρατίας και του Μνημονίου, θυσιάζει από καιρού εις καιρόν κάποιους ξοφλημένους «πρώην» -ποτέ «νυν»- αποδιοπομπαίους τράγους, για να περάσει στον χειμαζόμενο λαό την ψευδαίσθηση της… κάθαρσης, αφήνοντας αόριστες υποσχέσεις ότι «από δω και πέρα θα δείτε», «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο», «θα τους σκίσουμε τους κλεφταράδες» και άλλα τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς. Για να επιτευχθεί η πολυπόθητη κάθαρση, πρέπει οπωσδήποτε: 1ον) να απομακρυνθεί –με όποιον τρόπο…- το σάπιο μέχρι το μεδούλι πολιτικό κατεστημένο, που έχει φάει τον… αγλέουρα και 2ον) να υπάρξει στον τόπο εθνική ηγεσία, που θα πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Όλα τ’ άλλα είναι πανηγυριτζήδικες μπαρούφες για αφελείς τηλεθεατές!
(ΥΓ): Αλήθεια, τι θα γίνει μ’ αυτά που έφαγε ο Παπαγεωργόπουλος, ο Τσοχατζόπουλος και ο κάθε Παπαγεωργόπουλος, Τσοχατζόπουλος κ.λπ.; Είναι καλώς φαγωμένα;



ethnikismos.net