Ο κόσμος πεινάει και η συγκυβέρνηση χασκογελάει!


Σκηνές του πρώτου και του πιο δύσκολου χρόνου της κατοχής, σκηνές που κανένας δεν περίμενε να ξαναδεί ποτέ, ξανάζησε η Αθήνα, μετά από πολλές δεκαετίες, το πρωί της Τετάρτης!
Παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, λοιπόν, είχαν στήσει πάγκους έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οδό Αχαρνών και από τις 10 το πρωί μοίραζαν φρούτα και λαχανικά σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους. Σε χρόνο ρεκόρ, μαζεύτηκε στο σημείο πολύς κόσμος και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, ενώ τα τρόφιμα που μοιράστηκαν εξαντλήθηκαν γρήγορα.  ...




Μόλις άδειασαν οι πάγκοι, οι απελπισμένοι Έλληνες συγκεντρώθηκαν πίσω από την καρότσα ενός φορτηγού με τρόφιμα και σηκώνοντας τα χέρια τους ψηλά εκλιπαρούσαν για μία σακούλα με οπωρολαχανικά. Μέσα σ’ αυτόν τον απίστευτο συνωστισμό, σημειώθηκαν ακόμα και τραυματισμοί!
Λίγες ώρες αργότερα, εκεί κοντά (αλλά και τόσο μακριά…), στο Μέγαρο Μαξίμου, συναντήθηκαν οι τρεις καμπαλέρος της συγκυβέρνησης της δυστυχίας μας, για να μιλήσουν για την… ανάπτυξη που… έρχεται και εξερχόμενοι, με πλατιά χαμόγελα, είπαν τα παραμύθια τους και πήγαν στις καλά θερμαινόμενες βιλάρες τους, στα Βόρεια Προάστια, να φάνε και να πιούνε στην υγεία των κορόιδων! Αν είχαν λίγο φιλότιμο (ποιος το’ χασε για να το βρουν αυτοί;), μ’ αυτές τις εικόνες της δυστυχίας που είδε όλος ο κόσμος το πρωί, τώρα θα είχαν αυτοκτονήσει. Τίποτα άλλο!