Τουρκικές προκλήσεις στη Θράκη


Η Τουρκία εξακολουθεί να απλώνει με γοργούς ρυθμούς τα δίχτυα της πάνω από την Ελληνική Θράκη, συνεπικουρούμενη από την αδιανόητη και καθ’ όλα ένοχη ανοχή της ελλαδικής κυβέρνησης. Ο Τούρκος Πρόξενος, Ιλχάν Σενέρ, μετά τη συνάντηση προ ολίγων ημερών με τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα, συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου με τον τοποτηρητή της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Δαμασκηνό. Ο Ιλχάν Σενέρ, εξομολογήθηκε μάλιστα πως κατόπιν της αντίδρασης και των δυσμενών σχολίων που ακολούθησαν την επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ξάνθης, υπήρξε διστακτικός εις ότι αφορά την απόφαση να συναντήσει δεύτερο χριστιανό θρησκευτικό ηγέτη της Θράκης. ...




Αφήνοντας κατά μέρος τα όσα ειπώθηκαν και αφορούν τα θρησκευτικά ζητήματα, τα οποία θίχτηκαν κατά τη συνάντηση, θα επικεντρωθούμε στα όσα προκλητικά και θρασεία δήλωσε ο Τούρκος Πρόξενος, προς τον κ. Δαμασκηνό, και αφορούν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Ο Τούρκος Πρόξενος, φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχος από τις δραστηριότητες του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος στη Θράκη, κάνοντας μνεία σε “προκλητικές ενέργειες ακραίων ομάδων, σε χωριά με μουσουλμανικό πληθυσμό”! Αναφέρεται φυσικά ο Ιλχάν Σενέρ, στις μηχανοκίνητες πορείες των Ελλήνων Εθνικιστών στη Θράκη, οι οποίες και έχουν ως στόχο αφ’ ενός την νόμιμη πολιτική δραστηριότητα και αφ’ ετέρου να σπάσουν το κλίμα της τρομοκρατίας, το οποίο έχει εξαπολυθεί από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, προς τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις του προξενείου.
Ο Τούρκος Πρόξενος αποκάλυψε επίσης, μια εξόχως σημαντική πληροφορία. Ισχυρίστηκε πως μίλησε με την Ελληνική Αστυνομία - ζητώντας προφανώς εξηγήσεις για τη νόμιμη πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Θράκη;- απ’ όπου και έλαβε και διαβεβαίωσεις να μην ανησυχεί!
Ο Τούρκος Πρόξενος λοιπόν, απευθύνεται στις δημόσιες αρχές της χώρας που τον φιλοξενεί, για να μάθει ποιοί είναι εκείνοι που οργανώνουν νόμιμη πολιτική δραστηριότητα στη Θράκη, δραστηριότητα σύννομη εκ του Συντάγματος και εντός της ελληνικής επικράτειας. Και οι ελληνικές αρχές, ουσιαστικά καθησυχάζουν τον πρόξενο, απολογούμενες πως η προπαγάνδα του μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα! Προκύπτει αβίαστα πλέον το ερώτημα: ποιά είναι η πραγματική εξουσία του τούρκου πρόξενου στην Ελληνική Θράκη, υπό την ανοχή των «αρμοδίων» αρχών;
Επιχειρώντας δε, να πείσει για το φιλειρηνικό χαρακτήρα του ιδίου και του κύκλου που βρίσκεται υπό την απόλυτη επιρροή του, ανέφερε πως οι αιρετοί μουφτήδες( μη αναγνωρισμένοι από το Ελληνικό Κράτος, ήτοι ψευτομουφτήδες), έκαναν έκκληση στο μουσουλμανικό πληθυσμό, να μην απαντήσει στις προκλήσεις!
Καθίσταται σαφές εκ των ανωτέρω, πως η πρόσφατη περιοδεία κλιμακίου βουλευτών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και τα εγκαίνια γραφείων σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, έχει θορυβήσει τον τουρκικό παράγοντα. Είχαν μάθει μέχρι πρόσφατα οι πράκτορες της Άγκυρας, στην ενδοτικότητα και τη δουλοπρέπεια ενός ανύπαρκτου ελληνικού κρατικού μηχανισμού, ο οποίος επέτρεψε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να λύνει και να δένει στην ακριτική Θράκη. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή, δια των στελεχών και μελών του Κινήματος στους τρεις νομούς της Θράκης, θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό την νόμιμη πολιτική δραστηριότητα, ώστε να αφυπνίσει τον Ελληνικό Λαό, απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα και επιθετικότητα.
 
Υ.Γ.: Οι αποκαλύψεις του Τούρκου Πρόξενου Σενέρ, απαντούν και σε εκείνους που εξεπλάγησαν, από τη λυσσώδη απόπειρα της ματαίωσης των εγκαινίων των γραφείων του Κινήματός μας, σε Ξάνθη και κυρίως στην Κομοτηνή. Όπου αδυνατούν να φτάσουν οι γκρίζοι λύκοι, επιχειρούν να φτάσουν αναρχικοί και μπολσεβίκοι. Αλλά τσακίζονται!