Σκότωσαν 5 Χριστιανούς και μετά έκαψαν την εκκλησία

Για την απεχθή βία των στόκων μουσουλμάνων τα έχουμε πεί πολλές φορές. 
Ο φανατισμός αυτών των υπανθρώπων, είναι μια από τις μεγαλύτερες πληγές της ανθρωπότητας. Μια από τις χώρες με τους φανατικότερους μουσουλμάνους είναι η Νιγηρία, στην
οποία δεκάδες φορές έχουν κατακρεουργηθεί μέλη της ολιγάριθμης χριστιανικής κοινότητας, από τους άρρωστους διανοητικά μουσουλμάνους, των οποίων ο "ιερός φανατισμός", έχει καταστρέψει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στο ανθρώπινο είδος από τον φανατισμό και στους μουσουλμάνους περισσεύει...
Ένοπλοι επιτέθηκαν σε εκκλησία την παραμονή των Χριστουγέννων, στη βόρεια Νιγηρία και σκότωσαν έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ο ιερέας, προτού βάλουν φωτιά στο κτίριο, ανακοίνωσε η αστυνομία και κάτοικοι.
«Μια ομάδα ενόπλων εισήλθε στο χωριό τα μεσάνυχτα και κατευθύνθηκε απευθείας στην εκκλησία (...) Αυτοί άρχισαν να πυροβολούν και σκότωσαν τον ιερέα και πέντε πιστούς. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στην εκκλησία», δήλωσε ο Ουσμάν Μανσίρ, κάτοικος του χωριού Πέρι, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ποτίσκουμ, οικονομική πρωτεύουσα της πολιτείας Γιόμπε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επρόκειτο για εκκλησία ευαγγελιστών, ενώ αξιωματούχος της αστυνομίας της Γιόμπε επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες αυτές.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αστυνομίας της Γιόμπε, Σανούσι Ρούφα, αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω, λέγοντας ότι πρόκειται για "ζήτημα ασφάλειας".
Σημειώνεται ότι οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έχουν πραγματοποιήσει πρόσφατα πολλές επιθέσεις στην Γιόμπε, η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη Μαϊντουγκούρι, που αποτελεί προπύργιο της ισλαμιστικής αυτής οργάνωσης, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
directnews