Η αριστερά ψάχνει για νέους "ήρωες" - Οι παλιοί... μπαγιάτεψαν !


Για πολλά και διάφορα μίλησε στην (αριστερή) εφημερίδα «6 μέρες», ο (σούπερ αριστερός) σκηνοθέτης Κ. Γαβράς, ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες κατοικοεδρεύει εις Παρισίους (σιγά να μην πήγαινε στη Μόσχα…), με αφορμή την μεταφορά του γνωστού κινηματογραφικού (και κομμουνιστικού) έργου του «Ζ» στο Εθνικό Θέατρο, στα πλαίσια της… αντιφασιστικής πλύσης εγκεφάλου που δέχεται ο ελληνικός λαός, από το 1974 μέχρι σήμερα ανελλιπώς! ...




Και σαν καλός και συνεπής αριστερός που είναι, δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις (εντονότατες) ανησυχίες του για την διαρκή άνοδο του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών:
«Οι φασίστες παλιά ήταν στους δρόμους τώρα μπήκαν στο Κοινοβούλιο. Γι’ αυτό ακριβώς σήμερα χρειαζόμαστε ανθρώπους που να είναι έτοιμοι για επικίνδυνες αλλαγές, Τι εννοώ: Ότι ο Λαμπράκης ενδεχομένως ήξερε οι θα χάσει τη ζωή και πήρε το ρίσκο».
Το νόημα; Η αριστερά ξέμεινε από ήρωες –αυτοί που διέθετε… μπαγιάτεψαν και δεν συγκινούν πλέον- και αναζητεί έναν νέο… Λαμπράκη, να θυσιαστεί για να δοξαστεί ο… σφυροδρέπανος σοσιαλισμός (των Παρισίων…)




ethnikismos.net