Φοβούνται... μετάδοση της Χρυσής Αυγής στην Ευρώπη

Ένα… προφητικό άρθρο, με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή στην ευρωβουλή», (ΕΔΩ) έγραψε προ ημερών στην καθεστωτική και ζητωμνημονιακή «Καθημερινή», ο γνωστός δημοσιογράφος Αθανάσιος Έλλις και αναφέρεται στο… εφιαλτικό (γι’ αυτόν και τους ομοίους του) ενδεχόμενο να έχει η Χρυσή Αυγή μια πολύ δυνατή εκπροσώπηση στην επόμενη Ευρωβουλή και να… εκθέσει τη χώρα στο εξωτερικό!!! Δεν την εκθέτουν οι κλεφταράδες και οι ψευταράδες και οι μασκαράδες πολιτικάντηδες, θα την εκθέσει η Χρυσή Αυγή. Ωραία λογική! ...





Εδώ, να θυμίσουμε πως οι ευρωεκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2014, οπότε συμπεραίνουμε πως του κατεστημένου τα παιδιά πριν πεινάσουν… ανησυχούν. Επίσης, ο καθεστωτικός δημοσιογράφος επισημαίνει στο άρθρο του και τον βασικό λόγο που κάνει τους λοιπούς πολιτικούς του ευρωπαϊκού κατεστημένου να τους πιάνει γερό τρέμουλο όταν μαθαίνουν πως ανεβαίνει συνεχώς η Χρυσή Αυγή. Φοβούνται μήπως ξυπνήσουν από το λήθαργο και οι δικοί τους λαοί και πάνε σε εθνικιστικά κινήματα τύπου Χρυσής Αυγής, οπότε πάει περίπατο και η Νέα Τάξη και η παγκοσμιοποίηση, και η παγκόσμια κυριαρχία, και η παγκόσμια τοκογλυφία! Ιδού το τρομαγμένο άρθρο του Έλλις και τα συμπεράσματα δικά σας:
«Η προσοχή όλων στις Βρυξέλλες την τελευταία διετία επικεντρώνεται στην οικονομική διάσταση της ελληνικής κρίσης. Είναι κατανοητό αφού οι ευρωπαϊκές χώρες καλούνται να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα. Όμως, τα ακροδεξιά σύννεφα που σκιάζουν την ελληνική καθημερινότητα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά και τους Ευρωπαίους ιθύνοντες, ιδιαίτερα τη Γερμανία, όχι μόνο διότι αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά και λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας που έχει για το ζήτημα.
Η αυξανόμενη απήχηση της Χρυσής Αυγής είναι απόρροια της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, αλλά και της ανυποληψίας μεγάλου τμήματος του πολιτικού κατεστημένου. Η επιτυχία της συνίσταται στο ότι δρα ως κατ’ εξοχήν αντισυστημικό κόμμα και οικοδομεί την κοινωνική της παρέμβαση στη βαθιά οργή που έχουν προκαλέσει στους πολίτες οι ατασθαλίες των παραδοσιακών διαχειριστών της εξουσίας κατά τη μεταπολίτευση. Όταν ο ναζιστικός χαιρετισμός πλαισιώνεται επικοινωνιακά από τη δήλωση «αυτά τα χέρια που χαιρετούν έτσι είναι καθαρά», είναι σαφές ότι τα αίτια του φαινομένου βρίσκονται στις βρωμιές των κάθε λογής ηγεσιών: πολιτικών, επιχειρηματικών, συνδικαλιστικών.
Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτικών ερμηνεύουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής ως μεμονωμένο ελληνικό φαινόμενο. Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Όπως φοβούνται μετάδοση της οικονομικής κρίσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, έτσι θα πρέπει να ανησυχούν πλέον και για τον κίνδυνο να περάσει η σπίθα αυτού του ιδιότυπου και προς το παρόν εγχώριου φασισμού, τα σύνορα της Ελλάδας και να προκαλέσει μια ευρύτερη πανευρωπαϊκή πυρκαγιά… Το πρόβλημα μπορεί σήμερα να φαίνεται ελληνικό, όμως ο κίνδυνος είναι ευρωπαϊκός.
Τη διάσταση αυτή πρέπει να αναδείξουν οι υγιείς δυνάμεις του ελληνικού πολιτικού κόσμου που διαθέτουν την αναγκαία πρόσβαση στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Γράφοντας τη σημερινή στήλη από το Ευρωκοινοβούλιο, εισπράττω άλλη μια σοβαρή ανησυχία: στο σημερινό κλίμα απογοήτευσης με την Ευρώπη, να προκύψει στις επόμενες ευρωεκλογές, όπου η ψήφος είναι πιο «χαλαρή» και προσφέρεται για την «αποστολή μηνυμάτων», ένα υψηλό ποσοστό για τη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα επί μια πενταετία να εκπροσωπούν την Ελλάδα στον κατ’ εξοχήν δημοκρατικό θεσμό της Ευρώπης υπέρμαχοι της βίας που απορρίπτουν το ευρωπαϊκό όραμα και χρησιμοποιούν ναζιστικούς χαιρετισμούς. Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα αμαυρώσει μόνο την εικόνα της Ελλάδας, αλλά θα αποτελέσει πλήγμα για την όλη την Ευρώπη».