Τους πονάει αλλά το δέχονται όλοι: Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Κατά φαντασία ποσοστά για ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ - Εκτός βουλής ο Καμμένος
Με όποιο πρίσμα – πολιτικό συμφέρον και να βλέπει κανείς την πολιτική πραγματικότητα και συνεπαγωγικά να βγάζει δημοσκοπήσεις, δεν μπορεί να αρνηθεί κάποιες βασικές αλήθειες που διέπουν αυτή την στιγμή την πολιτική της Χώρας. Η μία αναντίρρητη αλήθεια που όλοι βλέπουν και πονάει είναι η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις. Μια τρίτη θέση που στην πραγματικότητα είναι κατοχυρωμένη εδώ και καιρό και μάλιστα σε ποσοστά πολύ μεγαλύτερα, από αυτά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις.
Ενδεικτικό αυτού που λέμε είναι η νέα δημοσκόπηση της Rass για τον «Τύπο της Κυριακής». ...

Καταρχάς, οφείλουμε να πούμε πρώτα απ΄ όλα ποια είναι η εν λόγω εταιρία δημοσκοπήσεων. Η Rass λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου, που έβαλαν οριστικά την Χρυσή Αυγή στην Βουλή με ποσοστό 6,92%, έδινε ποσοστό 3,6% στο Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην βουλή ήταν στα «όρια του στατιστικού λάθους», προσπαθώντας να κάνει επίκληση του επιχειρήματος της χαμένης ψήφου, μπας και ψαλιδίσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.
Στην σημερινή δημοσκόπηση, η Rass αναγκάζεται να παραδεχτεί αυτό που όλοι πλέον βλέπουν, ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή είναι η Τρίτη πολιτική δύναμη αυτού του τόπου, η μόνη Εθνική δύναμη εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε  η Χρυσή Αυγή έχει 11% με αναγωγή, οπότε με δεδομένο ότι σε όσες δημοσκοπήσεις έχει βγάλει η εν λόγω εταιρία «κόβει» το μισό ποσοστό μας, μπορούμε ανέτως να υποθέσουμε ότι το πραγματικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι πάνω από 15%. Ας δούμε, όμως, τα ποσοστά που δίνει η δημοσκόπηση:
ΣΥΡΙΖΑ 25,5%
ΝΔ 24,8%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,1%
ΠΑΣΟΚ 5,7%
ΔΗΜΑΡ 5%
ΚΚΕ 4,8%
ΑΝ.ΕΛ 2,8%
Πέραν των προφανέστατα κατά φαντασίαν ποσοστών για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να δούμε τις εξής αλήθειες στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση. Πρώτον το κόμμα Καμμένου πλέον πνέει τα λοίσθια και βρίσκεται ήδη στο Recycle Bin της πολιτικής ζωής, για να χρησιμοποιήσουμε όρους υπολογιστών που θα αντιλαμβάνονται εκεί στο κόμμα του facebook. Η Χρυσή Αυγή από την άλλη είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που βρίσκεται σε άνοδο, γεγονός που  έτσι και αλλιώς το βλέπουν όλοι στην Ελληνική Κοινωνία.