Ανάλυση: Τα θέλουν όλα τζάμπα οι διεθνείς τοκογλύφοι


Μια ακόμη επικοινωνιακή τακτική, αυτή της τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας εφαρμόστηκε πρόσφατα και στην περίπτωση της επαναγοράς ομολόγων. Αν διάβαζε κανείς τον εγχώριο Τύπο κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διαπίστωνε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που έγραψαν για μίνι-φιάσκο (περιορίζοντας με αυτόν τον τίτλο το εύρος της απάτης), ότι παρότι απέτυχε σε όλους τους στόχους που είχαν τεθεί, η επαναγορά παρουσιαζόταν ως πανάκεια....





Αποτύχατε κ. κ. Χριστοδούλου (του ΟΔΔΗΧ, της Εθνικής Τραπέζης και τώρα της Επαναγοράς), Στουρνάρα και Σαμαρά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση που κάνατε πλούσιους τους τοκογλύφους. Αποτύχατε χρονικά (η Παρασκευή που θέσατε ως χρονικό όριο προσκόμισης των ομολόγων δεν τηρήθηκε). Αποτύχατε ποσοτικά (δεν μαζεύτηκαν τα 30 δισ. ευρώ ονομαστικής αξίας από το σύνολο των 62 δισ. ευρώ που είχατε θέσει ως στόχο. Αποτύχατε τιμολογιακά (τους προσφέρατε μέχρι και 40% αποπληρωμή και πάλι δεν προσήλθαν).
Κύριοι του καθεστώτος της μεταπολίτευσης, το οποίο με νύχια και με δόντια προασπίζεστε ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού τον οποίο και απογυμνώσατε οικονομικά, εξαθλιώσατε κοινωνικά και εξαλείφετε (…έτσι νομίζετε) εθνολογικά. Τα δώσατε και τα παραδώσατε όλα στους τοκογλύφους από τους οποίους λαμβάνετε και προσδοκάτε ότι θα συνεχίσετε να λαμβάνετε τα μερίσματα της υποταγής σας σε αυτήν την «φάμπρικα». Αγόρασαν στο 10-18%. Τους δώσατε 35% και δεν τα πήραν. Τους δώσατε 40% και δεν τα πήραν. Δώστε τους λοιπόν απευθείας τα κλειδιά του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ που έχετε στήσει στον 7ο όροφο του κτηρίου στην συμβολή Κολοκοτρώνη και Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας επάνω από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να πάνε εκεί και να αποπληρωθούν στο 100% (το λεγόμενο άρτιο)! Έχετε φροντίσει άλλωστε να ασφαλίσετε πλήρως τα ομόλογά τους με δίκαιο Αγγλίας και δικαστήρια του Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Να είστε βέβαιοι ότι ο Ελληνικός Λαός συνταγμένος σε ένα σώμα με την Χρυσή Αυγή θα ανατρέψει και εσάς και τις πολιτικές σας και τα αφεντικά σας.
 
Οικονομικός Παρατηρητής